Nezih Barut, Türkiye'nin ilaç sektöründe öncü firmalarından biri olan Abdi İbrahim İlaç'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan bir iş adamıdır. Barut, sadece iş dünyasında değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ve toplumsal katkılarıyla da dikkat çekmektedir. Bu yazıda, Nezih Barut'un kim olduğu, servetinin ne kadar olduğu, etnik kökeni ve inancı Alevi mi Kürt mü sorusunun yanıtı da yer alıyor.

Nezih Barut Kimdir?

Nezih Barut 1952 yılında dünyaya gelmiş 2024 yılı itibari ile 72 yaşında olan bir iş insnıdır. Barut şuan ülkemizin en büyük kuruluşlarından birisi olan Abdi İbrahim'in yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Barut 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olarak eğitimi hayatını noktalamış ve meslek hayatına giriş yapmıştır. Nezih Barut Abdi İbrahim İlaç Fabrikası’nda 1976 yılında işi girmiştir.

Pelinay İgit Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim? Pelinay İgit Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim?

O tarihten sonra şirketin farklı kademelerinde önemli görevler üstlenen Barut şuan ise az öncede belirttiğimiz gibi yönetim kurulu başkanıdır. Barut sakin ve düzenli bir aile hayatına sahiptir. Evli olan Barut'un iki çocuğu vardır.

Nezih Barut kimdir sorusuna cevap verdik. Birde Nezih Barut serveti ne ve ne iş yapıyor gibi sorulara cevap arayalım.

Nezih Barut Kimdir, Serveti Ne Kadar Nezih Barut Alevi Mi Kürt Mü

Nezih Barut Serveti Ne Kadar, Zengin Mi? Nezih Barut Ne İş Yapıyor?

Yaklaşık 50 yıl gibi yarım asırlık bir süreçte Abdi İbrahim şirketinde olan Barut burada farklı kademelerde çok kritik roller üstlenmiş durumda. Barut ülkemizin önde gelen iş insanlarından birisi olması hasebiyle önemli bir servetin sahibi olduğu düşünülüyor.

Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde yer alması Nezih Barut'un servetinin merak edilmesine neden oldu. Nezih Barut'un servetinin net olarak kaç para olduğuna dair internet ortamında net bir bilgiye ulaşılmış değil.

Fakat yaptığı iş ve hayatını göz önünde bulunduracak olursak Nezih Barut'un servetinin 600 milyon dolar civarında olduğu bulunuyor. Barut aynı zamanda Türkiye'nin en zengin 100 iş insanından birisi.

Nezih Barut'un servetine dairde olan soruları yanıtladık. Gelin birde kendisi hakkında sorulan diğer sorulara bakış atalım...

Nezih Barut Kimdir, Serveti Ne Kadar Nezih Barut Alevi Mi Kürt Mü 2

Nezih Barut Alevi mi Kürt mü?

Nezih Barut ve ailesinin geçmişine göz attığımızda kökeninin İstanbul'un eski ailelerine dayandığını görmekteyiz. Abdi İbrahim şiketini kuran dedesi de İstanbul'da doğmuş büyümüş bir girişimci olarka karşımıza çıkıyor.

Bu bilgiler ışığında düşünecek olursak Nezih Barut kürt ya da alevi diyemeyiz. Kendisinin Türk milletine yaptığı büyük katkılara baktığımızda Türk'tür cevabını vermek daha doğru olacaktır.

Nezih barut'un Türk sanayisi açısından en büyük önemi ise Abdi İbrahim'i devraldıktan sonra 2007 yılında ''Dünyanın En Büyük 100 İlaç Şirketi'' arasına sokması olur. Abdi İbrahim bu başarıya ulaşan ilk Türk şirketi olmuştur.

Kaynak: Sedat Demirhan