Suç filmlerini sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat televizyonda sinema severleri bekliyor. Orijinal Cinayetler ya da orijinal adıyla Righteous Kill bugün saat 19.30'da Beyaz TV'de yayınlanacak.

Bizde sizler için Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) filminin konusu ne, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi gibi sorulara cevap arayacağız.

Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) filminin konusu ne?

Polis psikologları, tam adının Şiir Çocuk katili Dedektif David Fisk olduğunu söyleyen ve Türk lakabıyla tanınan bir adamın video kayıtlarını inceledi. Şiir Çocuk lakabını, suçluları öldürme ve cesetlerinin yanına kısa şiirler bırakma yöntemiyle kazanmıştır.

Fisk, neredeyse 30 yıllık ortağı Dedektif Tom Cowan'ı örnek aldığını ve onu bir polisin nasıl olması gerektiğine dair rol modeli olarak gördüğünü açıklar. Turk'ün ortağı Horoz lakabıyla tanınıyor ve kayıtların dışında da sürekli olarak bu şekilde anılıyorlar.

Hikaye Poetry Boy'un onuncu kurbanı olan Robert “Rambo” Brady adlı bir pezevenge geri döner. Turk ve Horoz, daha az tecrübeli dedektifler Karen Corelli, Simon Perez ve Ted Riley ile birlikte cinayeti araştırır.

Polisler cesedin üzerinde bir şiir bulduklarında bunu Poetry Boy ile ilişkilendirirler. Turk, Perez'in eski kız arkadaşı olan Corelli ile birlikte yaşamaktadır ve bu durum üç dedektif arasında gerginliğe neden olur.

Poetry Boy daha sonra beraat eden tecavüzcü Jonathan Van Luytens ile Katolik bir rahip ve çocuk tacizcisi olan Peder Connell'ı (kurbanları arasında Poetry Boy'un kendisi de vardır) öldürür.

Poetry Boy on dördüncü kurban olarak tasarlanan Rus gangster Yevgeny Magulat'a saldırır (Magulat hayatta kalır) ve Perez'in evine ateş edip Corelli'ye tecavüz eder.

Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Orijinal Cinayetler Filmi Nerede Çekildi 11

Perez ve Riley, nişancılık becerileri ve psikolojik değerlendirmeleri nedeniyle Turk'ün Poetry Boy olduğundan şüphelenirler ve Turk ile şüpheli uyuşturucu satıcısı Marcus “Spider” Smith arasında gizlice denetlenen bir buluşma ayarlarlar; bu buluşma sırasında Turk'ün Spider'ı öldürme dürtüsü hissedeceği varsayılır.

Tuzaktan habersiz olan Turk, Örümcek'le karşılaşması sırasında “yanlış” silaha sahip olduğu ve aşağılayıcı ama açıkça uygunsuz bir şiir okuduğu için masumiyetini etkili bir şekilde kanıtlar. Perez ve Riley tatmin olmadan olay yerinden ayrıldıktan sonra Horoz, Örümcek'i öldürür. Bu kavga sırasında Horoz yanlışlıkla günlüğünü düşürür.

Turk, Horoz'un günlüğüne rastlar ve okur; Horoz, Örümcek'in Şiir Çocuk'un on dördüncü kurbanı olacağını düşünmektedir. Horoz, Turk'ü bir video kameranın önüne koyar ve günlüğü okumaya zorlar seyircinin Turk'ün Şiir Çocuk olduğu konusunda nasıl yanıltıldığını ortaya çıkarır.

Horoz gerçek David Fisk / Şiir Çocuk'tur, Turk ise aslında Tom Cowan'dır. Rooster, örnek aldığı Turk'ün Charles Randall adında beraat etmiş bir çocuk tacizcisi ve katilin evine silah yerleştirip onu mahkum etmesiyle adalet sistemine olan inancını kaybetmiştir. Bu durum Rooster'ın kanunsuz seri katil Poetry Boy olarak kanunları kendi eline almasına yol açmıştır.

Turk işini bitirdiğinde Horoz'u bir inşaat alanına kadar kovalar. Horoz, Turk'ü kendisini öldürmeye zorlamak için amaçsızca ateş eder, ancak Turk direnir. Horoz Türk'e nişan aldığında, Türk ateş eder ve Horoz'u göğsünden vurur.

Turk ambulans çağırır, ancak Horoz ölmesine izin vermesi için Turk'e yalvarır. Biraz tereddüt ettikten sonra Turk sağlık görevlilerini çağırır ve Rooster'ın yaralarına yenik düşmesine izin verir. Bir süre sonra Turk, Corelli'nin tribünden izlediği bir genç kız beyzbol takımına koçluk yaparken gösterilir.

Orijinal Cinayetler filminin konusu hakkında bilgilendik. Şimdi de filmin oyuncularına göz atalım.

Mahzen (The Cellar) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Mahzen (The Cellar) filmi nerede çekildi? Mahzen (The Cellar) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Mahzen (The Cellar) filmi nerede çekildi?

Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Orijinal Cinayetler Filmi Nerede Çekildi 22

Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) filminin oyuncuları kimler?

Tarihin en iyi aktörlerinden ikisini bünyesinde barındıran Orijinal Cinayetler filminin oyuncuları şöyledir;

  • Robert De Niro 
  • Al Pacino 
  • Curtis Jackson
  • Carla Gugino 
  • Donnie Wahlberg 
  • Trilby Glover 
  • Shirly Brener 
  • Melissa Leo 
  • Oleg Taktarov 
  • Alan Rosenberg 
  • Alan Blumenfeld
  • Rob Dyrdek 
  • Brian Dennehy
  • John Leguizamo 
  • Adrian Martinez
  • Jim Jones

Orijinal Cinayetler filminin oyuncu kadrosuna da bakış attık. Biraz da filmin çekim yerlerini inceleyelim.

Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Orijinal Cinayetler Filmi Nerede Çekildi 33

Orijinal Cinayetler filmi nerede çekildi?

Orijinal Cinayetler, Jon Avnet tarafından yönetilen ve Russell Gewirtz tarafından yazılan 2008 yapımı bir Amerikan suç gerilim filmidir. Filmde Robert De Niro ve Al Pacino, bir seri katilin peşindeki New York Polis Departmanı dedektiflerini canlandırıyor. De Niro ve Pacino'nun başrollerde yer aldığı üçüncü film olan filmde ayrıca John Leguizamo, Carla Gugino, Donnie Wahlberg, Brian Dennehy ve Curtis Jackson da rol alıyor.

Righteous Kill 12 Eylül 2008 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film eleştirmenlerden olumsuz yorumlar aldı ve 60 milyon dolarlık bütçesine karşılık 78,5 milyon dolar hasılat elde etti.

Muhabir: Erdinç Alkan