Baybatur ve Akkal Bakan Uraloğlu'yla Projeleri Görüştü Baybatur ve Akkal Bakan Uraloğlu'yla Projeleri Görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel basın mensuplarına yaptığı açıklamada hükümetin asgari ücrete zam yapılmayacak açıklamasına tepki gösterdi.

Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücerete ara zam yok açıklaması sonrası basın mensuplarına konuştu. Özel ''Bu karar vicdansızlıktır hükümet bu karardan geri dönmelidir'' dedi.

Özgür Özel yaptığı açıklamada; ''Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlıktırdır. İnsafsızlıktır. Geçen sene oy istediğiniz bu insanlara şunu söylüyordunuz, gerekirse asgari ücrete yılda dört defa zam yapılacağını söylüyordunuz. Niçin, oy almak için. Şimdi oyu aldınız vatandaşla işiniz kalmadı. Asgari ücret erimiş gitmiş şuan asgari ücrete zam yapmacağız diyosunuz. Asgari ücret şuan %28 eridi. Gıda ürünlerine karşı %45 eridi . Bir altı ay daha gittiğinde geçen sene asgari ücret verildiğinden yarısı kadar bile alım gücüne sahip olmayacak. Buradan sesleniyorum akıllarını başlarını alsınalar. Asgari ücrete zam yapmamak hangi siyasi görüşten olursa olsun. Tüm asgari ücretlileri ve maaşları asgari ücrete göre ayarlanan ki Türkiye'deki maaşların ayarlama sistemi otomatikmen asgari ücrete gelen zam bir gösterge oluyor. Tüm emekçilere büyük bir saygısızlıktır, büyük bir hürmetsizliktir. Bu kararlarından geri dönsünler. Biz buna karşı en sert tepkimizi 30 Haziran Kocaeli Gebze mitinginde göstercez. Meclis zemininde göstereceğiz. Bundan sonra emekçiler haklarına savunmak için ne yapıyorlarsa yanlarındayız. Onların haklarını onlarla birlikte savunacağız. Asgari ücrete zam yapılmaması bu iktidarın bu insanlara yaptığı en büyük kötülüktür''İfadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari ücrete zam yapılamyacağını bir dahaki belirleme toplantısının Aralık ayında yapılacağını belirtmişti.

Kaynak: Haber Merkezi