Macera ve aksiyon filmleri tutkunları için önemli bir fırsat bugün televizyonda sizlerle buluşmak için sahne alıyor. Beyaz TV ekranlarında saat 19.30'da başlayacak olan Pasifik Savaşı ya da orijinal adıyla Pacific Rim filmi merakla bekleniyor.

Film hakkında çok fazla soru soruluyor. Bu sorulardan Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi gibi yazımızın içinde yanıt arayacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne?

2013 yılında, Kaiju adı verilen devasa uzaylı canavarlar, Pasifik Okyanusu'nun dibindeki “Gedik” adlı boyutlar arası bir portaldan çıkmaya ve kıyı şehirlerine saldırmaya başlar. Buna karşılık olarak insanlık, Jaeger adı verilen ve her biri makineyi kullanmanın zihinsel stresini paylaşmak için “Drifting” adı verilen bir süreçle zihinsel bir bağlantıyı paylaşan iki veya daha fazla kişi tarafından ortaklaşa kullanılan devasa makineler inşa eder.

2020'de Yancy ve Raleigh Becket kardeşler, Anchorage'ı Knifehead kod adlı Kategori-3 Kaiju'ya karşı savunmak için Amerikan Jaeger'ı Gipsy Danger'a pilotluk yapar ve Gipsy'ye ağır hasar vererek Yancy'yi öldürür.

Raleigh Bıçakkafa'yı öldürür ve bayılmadan önce Gipsy'yi tek başına kıyıya kadar götürür. Kardeşini kaybetmenin ve tek başına pilotluk yapmanın yarattığı stres nedeniyle travma geçiren Raleigh Jaeger programından ayrılır.

Beş yıl sonra dünya liderleri, Kaiju saldırılarının sıklığı arttığı ve Jaeger'lar inşa edilebildiklerinden daha hızlı yok edildiği için Jaeger programının finansmanını durdurmaya ve bunun yerine kıyı savunma duvarları inşa etmeye karar verirler.

Duvarlar kısa sürede etkisiz kalır. Kalan Jaeger'lar, daha önceki başarısız denemelerine rağmen taktik bir nükleer silah kullanarak Gedik'i yok etmeyi planlayan Mareşal Stacker Pentecost'un komutası altında Hong Kong'a taşınır.

Artık duvar inşaatında çalışan Raleigh, Pentecost tarafından görev için işe alınır. Hong Kong üssü Shatterdome'da Raleigh, Jaeger restorasyon programının yöneticisi Mako Mori ile tanıştırılır.

Yenilenmiş Gipsy Danger, Rus Cherno Alpha, Çin Crimson Typhoon ve baba-oğul ekibi Herc ve Chuck Hansen tarafından kullanılan Avustralyalı Striker Eureka olmak üzere dört Jaeger çalışır durumdadır. Raleigh yeni bir yardımcı pilot bulmak için seçmelere katılır; Mako ile kendisinin “Drift uyumlu” olduğuna karar verir.

Gipsy Danger'daki ilk testleri sırasında Mako, Kaiju Onibaba'nın Tokyo'ya yaptığı saldırının anısını yeniden yaşarken hizadan çıkar ve neredeyse Gipsy'nin enerji topunu ateşleyerek üssü yok eder.

Sonuç olarak, Pentecost Mako'yu cezalandırır. Raleigh bunun üzerine Pentecost'a seslenir. Pentecost, ailesi Kaiju saldırısında kaybolduktan sonra Mako'yu evlat edindiğini açıklar.

Pentecost Kaiju uzmanları Newton Geiszler ve Hermann Gottlieb'e danışır. Hermann, Gedik'in dengeleneceğini ve Kaijuların sayıca artacağını, ancak bunun saldırının başarılı olmasını sağlayacağını iddia eder.

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Pasifik Savaşı (Pacific Rim) Filmi Nerde Çekildi 11

Pentecost'un tavsiyesine karşı çıkan Newton, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir Kaiju'nun beyniyle sürüklenir ve Kaijuların uzaylılar tarafından Dünya'yı kolonileştirmek için yetiştirilen biyolojik silahlar olduğunu keşfeder. Pentecost, Newton'a karaborsacı Hannibal Chau'yu bulup birlikte sürükleneceği başka bir Kaiju beyni edinmesini söyler.

Newton, sürüklenme iki yönlü bir bağlantı olduğundan, Kaiju kovan zihninin beynine erişim sağladığını fark eder ve ortaya çıkan en yeni iki Kaiju, Leatherback ve Otachi, aynı anda onu Hong Kong'da bulmak için gönderilir.

Gipsy Danger dışındaki tüm Jaeger'lar müdahale için gönderilir. Otachi Crimson Typhoon'u yok ederken, Leatherback Cherno Alpha'yı yok eder ve Striker Eureka'yı bir EMP patlamasıyla etkisiz hale getirerek Herc'ü yaralar. Dijital olmayan tek Jaeger olan nükleer enerjili Gipsy Danger, Pentecost tarafından yardıma gönderilir.

Gipsy hem Leatherback'i hem de Otachi'yi öldürür. Newton ve Hannibal, Otachi'nin ikincil beynini toplamaya gider ancak onun hamile olduğunu keşfeder. Bebek Kaiju dışarı fırlar ve kendi göbek bağında boğulmadan önce Hannibal'ı yutar. Newton ve Hermann bebeğin beyniyle sürüklenir ve Gedik'in yalnızca bir Kaiju'nun DNA'sının varlığında açıldığını keşfeder.

İçimizdeki Düşman (Submerged) filminin konusu ne oyuncuları kim? İçimizdeki Düşman filmi nerede çekildi? İçimizdeki Düşman (Submerged) filminin konusu ne oyuncuları kim? İçimizdeki Düşman filmi nerede çekildi?

Pentecost, Raleigh'e genç bir Mako'yu kurtarmak için birinci nesil bir Jaeger'ı tek başına kullanması nedeniyle radyasyon zehirlenmesinden hasta olduğunu ve o zamandan beri bir Jaeger'ı kullanamadığını açıklar. İki yeni Kaiju, Scunner ve Raiju, Gedik'i korurken tespit edilince, Pentecost ve Chuck tarafından kullanılan Gipsy ve onarılmış Striker, yeni bir Kategori 5 Kaiju olan Slattern'in ortaya çıktığı Gedik'e yaklaşır.

Jaeger'lar Kaiju tarafından saldırıya uğradığında, Gipsy Raiju'yu öldürür, ancak sakat kalır. Pentecost ve Chuck kendilerini ve Striker'ı feda ederek Scunner'ı öldürür, ardından Gipsy Slattern'i katlederek cesedini Breach'e sürer.

Raleigh, Mako'yu Gipsy'den çıkarır, Gipsy'nin nükleer reaktör çekirdeğinin kendini imha etmesini manuel olarak tetikler ve patlayıp Gedik'i mühürlemeden önce kendini dışarı atar. Raleigh ve Mako'nun kaçış kapsülleri Pasifik Okyanusu'nda yüzeye çıkar; kurtarma helikopterleri gelirken kucaklaşırlar ve insanlık kaijunun yenilgisine sevinir.

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin oyuncuları kim?

Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çeken Pasifik Savaşı filminde yer alan oyuncular şunlardır;

  • Charlie Hunnam 
  • Idris Elba
  • Rinko Kikuchi
  • Charlie Day
  • Ron Perlman
  • Robert Kazinsky
  • Max Martini 
  • Clifton Collins Jr
  • Burn Gorman 
  • Diego Klattenhoff 
  • Robert Maillet 
  • Heather Doerksen
  •  Joe Pingue
  • Brad William Henke

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerede çekildi?

Çekimler 14 Kasım 2011'de başladı, ve Nisan 2012'ye kadar Toronto'da devam etti. Del Toro çekimlerin bittiği ikinci haftadan sonra bir güncelleme yaptı. Film yapım sırasında Silent Seas ve Still Seas olarak anıldı.

SON OLARAK PASİFİK SAVAŞI FİLMİNİN FRAGMANINA BİR GÖZ ATALIM...

Muhabir: Erdinç Alkan