Hafta sonu tatilinin dışarıda değerlendirmek isteyenler kadar evde oturup film izlemek isteyenlerin sayıda bir hayli fazla. Özellikle orta yaştaki insanlar dinlenmek için evde kalıp televizyonda sinema filmlerini izlemeye bayılıyorlar.

Bu kişilerin en sevdiği film türlerinden birisi de Western simeması yada kovboy filmleri diyebiliriz. Bu filmler hem macera hem de aksiyon öğelerini aynı anda içerisinde bulundurması ile meşhurdur.

Bugün TV8 ekranlarında izleyeci ile buluşacak olan Prangalı Mahkum yada orijinal adıyla The Last Wagon filmi hakkında çok fazla merak edilen konu var. Bizde sizler için Prangalı Mahkum (The Last Wagon) filminin konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede ve ne zaman çekildi gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Prangalı Mahkum (The Lost Wagon) Filminin Konusu Ne Prangalı Mahkum Nerede Çekildi Hangi Yıl 11

Prangalı Mahkum (The Last Wagon) filminin konusu nedir?

Western filmlerinin en sevilenlerinden olan Prangalı Mahkum filminin konusu hakkında çok fazla araştırma yapılıyor. İşte çok merak edilen Prangalı Mahkum filminin konusu şöyledir;

Şerif Bull Harper (George Mathews), hayatının çoğunu Komançi Kızılderilileri arasında geçirmiş beyaz bir adam olan “Komançi” Todd'u (Richard Widmark) yakalamış ve Harper'ın üç kardeşini öldürmekten yargılanması için götürmektedir. İkili, Albay Normand (Douglas Kennedy) tarafından yönetilen bir araba konvoyuna katılır. Ancak Harper'ın Todd'a acımasızca davranması konvoyun bazı üyeleriyle sürtüşmeye neden olur.

Jenny'nin (Felicia Farr) küçük kardeşi Billy (Tommy Rettig) Todd'un ilgisini çeker ve çocuğun iyi kalpli ilgisini takdir eder. Şerif, Todd'a içmesi için pipo verdiği için delikanlıyı dövdüğünde, Todd dikkatinin dağılmasından yararlanarak işkencecisini yere düşen bir baltayla öldürür.

O gece, gençlerden altısı gece geç saatte yüzmek için gizlice kaçarken, Apaçiler herkesi öldürür, Todd hariç, kelepçelendiği araba bir uçurumdan aşağı itildiğinde mucizevi bir şekilde hayatta kalır. Uçurumun kenarından Jenny ve iple aşağı inen Billy tarafından kurtarılır.

Apaçiler, yüzden fazla kadın ve çocuklarının beyazlar tarafından katledilmesinin intikamını almak için yakınlarda toplanmaktadır. Kurtarıldığı için minnettar olan Todd, bazılarının güvensizliğine ve nefretine rağmen hayatta kalanları güvenli bir yere götürmeye karar verir.

Yol boyunca Jenny ile birbirlerine aşık olurlar. Jenny ona kabul ettiği evlilik teklifini anlatır, çünkü Billy'nin ve kendisinin ebeveynleri ölmüştür. Todd, Jenny'ye Kızılderililer tarafından nasıl yetiştirildiğini anlatır. Babası Todd'un birlikte seyahat ettiği gezgin bir vaizdir.

Sekiz yaşındayken babası kasabadan uzakta ölmüştür. Todd üç gün boyunca babasının cesedinin başında kalmış ve Komançiler onlara rastladığında ölmek üzereymiş. Todd'u kurtardılar ve onu evlat edinip kendilerinden biri olarak yetiştirdiler. Grup, yakındaki büyük bir Apaçi savaş grubundan kaçınarak beş gün boyunca güvenli bir şekilde seyahat etmeyi başarır.

Prangalı Mahkum (The Lost Wagon) Filminin Konusu Ne Prangalı Mahkum Nerede Çekildi Hangi Yıl 22

İkiz Vampir Avcıları (The Twins Effect (Chin gei bin)) filminin konusu ne oyuncuları kim? Film nerede çekildi? İkiz Vampir Avcıları (The Twins Effect (Chin gei bin)) filminin konusu ne oyuncuları kim? Film nerede çekildi?

Todd daha sonra küçük bir ABD süvari müfrezesinin ortaya çıktığını ve Kızılderililerin kampı terk ederek gizlendiklerini fark eder. Todd herkesi bir pusudan kurtarır, ancak ordu tarafından tanınır ve mahkemeye çıkarılır.

Harperların çiftliğine saldırdıktan sonra Kızılderili karısını ve iki küçük oğlunu öldürdüğünü açıklar. Jenny ve diğerlerinden Todd'un hepsini nasıl kurtardığını dinleyen General Howard ona acır ve onu Jenny ve Billy'nin daimi “gözetimine” verir.

Prangalı Mahkum filminin konusunu inceledik. Gelin birde filmin oyuncularına göz atalım.

Prangalı Mahkum (The Last Wagon) filminin oyuncuları kimler?

Western sinemasının usta isimlerinin yer aldığı Prangalı Mahkum filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer almaktadır;

  • Richard Widmark, Komançi Jonathan Todd rolünde
  • Felicia Farr, Jenny rolünde
  • Susan Kohner, Jolie Normand rolünde
  • Tommy Rettig, Billy rolünde
  • Stephanie Griffin, Valinda Normand rolünde
  • Ray Stricklyn, Clint rolünde
  • Nick Adams, Ridge rolünde
  • Carl Benton Reid, General Howard rolünde
  • Douglas Kennedy, Albay Normand rolünde
  • George Mathews, Şerif Bull Harper rolünde
  • James Drury, Teğmen Kelly rolünde
  • Ken Clark, Çavuş olarak

Prangalı Mahkum filminin oyuncularının kimler olduğunu da öğrendik. Son olarak birde filmin çekim yerleri ve çekim yılına bakalım.

Prangalı Mahkum (The Lost Wagon) Filminin Konusu Ne Prangalı Mahkum Nerede Çekildi Hangi Yıl 33

Prangalı Mahkum (The Last Wagon) filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Filmin çekimleri DeLuxe Color ve CinemaScope tekniğiyle Sedona, Arizona'da, Oak Creek Kanyonu'nun ağzında ve çoğunlukla Schnebly Hill Yolu boyunca gerçekleştirildi. Yönetmen Delmer Daves, bir önceki western filmi Broken Arrow (1950) bölgeyi popülerleştirdiği için film için el değmemiş bir mekan bulmanın zorluğunu anlattı.

Filmde bazı devamlılık hataları vardır. Filmin son üçte birlik bölümünde, Tommy Rettig'in saçları uzun ve açık saçlıyken, arkası ve yanları kısa, koyu renk ve arkaya taranmış hale gelir ve sonra aynı sahnede olmak üzere iki kez tekrar eski haline döner. Rettig daha önce 1950 yapımı kara film Panic in the Streets ve 1955 yapımı The Cobweb filmlerinde Richard Widmark'ın oğlunu canlandırmıştı.

SON OLARAK PRANGALI MAHKUM FİLMİNİN FRAGMANINA BİR GÖZ ATALIM...

Editör: Abdullah Akar