İngiliz Kraliyet Ailesi'nin sevilen üyesi ve Galler Prensesi Kate Middleton, 80 gündür kayıp olması fazlasıyla merak edilmeye başladı. Meraklı soruların başında ise Prenses kate kim? Neden gündem? Neden saklanıyor? İşte o meraklı soruların yanıtlarını sizler için araştırdık ve derledik. Haberimizin içeriğinde mevcuttur...

Prenses kate kim? 

Galler Prensesi olan Kate Middleton, Prens William ile 2001 yılında üniversite eğitimi sırasında tanıştıktan sonra ilişkilerini ilerletmeye başlamıştır. 10 yıllık ilişkinin ardından evlilik töreni gerçekleştiren çift, 29 Nisan 2011 tarihinde görkemli düğünle kraliyet ailesi tarihine isimlerini kazımıştır. 

Kate Middleton, tam adıyla Catherine, Duchess of Cambridge, Birleşik Krallık'ta Prens William'ın eşi ve Cambridge Düşesi olarak bilinir. 9 Ocak 1982 tarihinde Reading, Berkshire, İngiltere'de doğmuştur.

Kate ve William'ın üç çocuğu vardır: Prens George, 2013 doğumlu olup, Prenses Charlotte ise 2015 doğumlu  ve Prens Louis 2018 doğumlu 

13 yıldır Kraliyet ‘in yanında dimdik duran ve kameralardan kaçmayan Middleton’ ın ani yokluğu, bir dizi komplo teorisine ve gizemli iddialara neden oldu. Ancak artık işin içinden yasak bir aşk ilişkisi ve aile içi krizlerin çıktığı iddiaları da gündeme oturdu. Peki bir diğer merak edilen o soru ise Prenses kate Neden gündem? Neden saklanıyor? İşte o sorunun yanıtı; 

Prenses kate Neden gündem? Neden saklanıyor?

Bin yıllık bir kraliyet ailesinin en popüler üyesinin Noel’den beri görünmemesinin komplo teorilerini beraberinde getirmesi kaçınılmazdı. Bir diğer iddia ise Middleton’ ın kaybolmasıyla ilgili ortaya atılan iddialar arasında, eşi Prens William'ın başka bir kadınla olan yasak ilişkisi ve hatta bu ilişkiden doğan bir çocuğun olduğu iddiaları da söz konusu niteliğinde.

William ve Rose Hanbury'nin uzun süredir devam eden ilişkisi, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Özellikle, Rose Hanbury'nin eşi David Rocksavage ile olan mutlu evliliği, iddiaların daha da dikkat çekici hale gelmesine neden oldu.

Galler Prensesi Kate Middleton’ın Anneler Günü’nde (Britanya’da 10 Mart Pazar günü kutlanıyor) paylaştığı aile fotoğrafı bu teorileri dindireceğine tam aksi etki yaratarak hayatımıza ‘Picture Kill‘ terimini getirdi.

Fotoğrafın manipüle edildiği gerekçesiyle geri çekilmesi anlamına gelen bu durum söylentileri doğruladı.  Bir yandan bu yıl yapılması planlanan genel seçimlere hazırlanan Britanya yılın başında önce İngiltere Kralı Charles’ın, hemen ardından Galler Prensesi Kate Middleton’ın hastalık haberiyle çalkalandı.

Kralın kanser olduğu açıklandı, ancak ne tür bir kanser olduğu hala saklanıyor. Prenses birden ortadan kaybolmasa şu an belki de sadece Charles’ın hastalığı üzerine spekülasyonlar yapacaktık. 

Halkla ilişkiler uzmanları fotoğraf skandalını ‘kendi kalesine gol atmak‘ olarak nitelendiriyor ve güvenin yeniden kazanılmasının zor olacağı görüşü hakim. Haber doğrulama sitesi Full Fact de şeffaflığın güveni korumada tek çare olduğunu aktarıyor.

Full Fact’ten Chris Morris, görüntü manipülasyon araçlarının hızla yayılmasının oyunun kurallarını değiştirdiğini söylüyor. Morris, “Komplo teorileri bilgi boşluklarında gelişir. Güvenilmek istiyorsanız şeffaf olmalısınız” diyor.

Hem saltanatı tüm getirileriyle Hollywood yıldızları gibi sunup dünya gündeminde olmak hem de tüm spekülasyonlara kulak tıkayıp kuruma zarar vermek kaçınılmaz olsa gerek.

PRENSES KATE HASTA MI?

Bu iddiaların yanı sıra, Middleton'ın kendi sağlık sorunlarıyla da mücadele ettiği iddia ediliyor. Bazı kaynaklara göre, Middleton bulimia hastalığıyla boğuşuyor ve bu nedenle hastanede tedavi altında.