Pucca, Türkiye’de isminden bahsedilen internet fenomenleri arasındadır. Kendine has içerikleri, videoları ve yazıları ile dikkat çeken Pucca araştırılan isimler arasındadır.

Hayranları tarafından sıklıkla merak konusu olan Pucca’yı sizler için araştırdık. Pucca hakkında merak edilen birçok konuya değindik. İnternet fenomeni hakkında sorulan Pucca kimdir gibi soruları yanıtladık. İşte detaylar...

Pucca Kimdir 8

Pucca Kimdir?

Radyoda kendine ait sesli günlük tutmasıyla, yazdığı blog yazıları ve kitaplarla belirli bir kitleye ulaşmış olan Pucca günümüzde araştırılan internet fenomenleri arasındadır. Hayatı ve zaman zaman tepki alan paylaşımları ile araştırılan Pucca kimdir gelin yakından bakalım...

Pucca ismiyle bilinen, doğum adı Selen Pınar Işık olan internet fenomeni 3 Haziran 1987 tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğmuştur. Zor bir çocukluk geçirdiğini dile getiren Selen Pınar Işık henüz 8 yaşındayken anne ve babasının boşanmasına şahit olmuştur. Anne ve babasının boşanmasından sonra bir süre annesi ile kalan Selen Pınar Işık üvey babası tarafından istismara uğramış ve şiddet görmüştür. Yaşadığı bu olaydan sonra kız kardeşini de alarak babasının yanına taşınmış ve babasıyla yaşamaya başlamıştır.

İlk ve orta okuldan sonra Karşıyaka Kız Lisesi’ni bitiren Selen Pınar Işık üniversite için İzmir’den Ankara’ya taşınmıştır. Ankara’da Radyo Televizyon Sinema ve Gazetecilik bölümlerinde eğitim alan Selen Pınar Işık bu süreçte medyada çalışmalar da yapmıştır. Ankara’ya taşındığı dönemde küçük bir radyoda program yapan Selen Pınar Işık daha sonra bir televizyon kanalına girmiş ve bu kanalda montaj işleri ile ilgilenmiştir. Yine üniversitede okuduğu dönem blog yazma işlerini de deneyimleme şansı yakalayan Selen Pınar Işık blog yazmaya da başlamıştır. Blog yazdığı dönem Twitter’da da paylaşımlar yapmaya başlayan Selen Pınar Işık adım adım sosyal medyalara açılmaya başlamıştır.

2010 yılında blog yazılarını derleyerek kitaplaştırma kararı alan Selen Pınar Işık “Küçük Aptalın Büyük Dünyası” isimli ilk kitabını yayımlamıştır. Hayatı boyunca birçok kitap yayınlayan Selen Pınar Işık’ın kitaplarının listesi aşağıdaki gibidir:

  • Küçük Aptalın Büyük Dünyası - 2010
  • Ve Geri Kalan Her Şey - 2011
  • Allah Beni Böyle Yaratmış - 2012
  • Ay Hadi İnşallah! - 2013
  • O Adam Buraya Gelecek – 2015
  • PuCCa Günlük - Pembe – 2016
  • PuCCa Günlük - Siyah – 2016
  • Şimdi Biz Neyiz? - 2017
  • Peki Ya Şimdi? - 2019

Selen Pınar Işık’ın ilk kaleme aldığı Küçük Aptalın Büyük Dünyası kitabı, daha sonra senaryolaştırılmıştır. Kitap 2014 yılında Hadi İnşallah ismiyle sinemaya uyarlanmıştır.

2015 yılında Osman Karagöz ile evlenen Selen Pınar Işık’ın bu evlilikten Batı isminde bir oğulları olmuştur. Çift 2019 yılında boşanmıştır. 2023 yılında Selen Pınar Işık’ın oğlu Batı üçüncü kattan düşerek yaralanmış ve iki ameliyat geçirmek zorunda kalmıştır. Selen Pınar Işık bu yaşananların onu çok yıprattığını ve çok korkuttuğunu dile getirmiştir.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Selen Pınar Işık sıklıkla gündeme kavgaları ve açıklamaları ile düşmektedir.

2018 yılında attığı bir tweet yüzünden evi aranmıştır. Ardından yine aynı yıl yaptığı başka bir paylaşım sebebiyle yasaklı madde kullanmaya özendirme gerekçesi ile tutuklanmıştır. 2019 yılında görülen davada 7 yıl, daha sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırılmıştır. 2024 yılında ev sahibi ile davalık olan Selen Pınar Işık hakkında kira ödemediği, boşalttığı evi talan ettiği gibi iddialar ortaya atılmıştır.

Pucca Kimdir 9

Pucca Gerçek Adı Nedir?

Sosyal medyada Pucca ismiyle bilinen fenomenin gerçek ismi Selen Pınar Işık’tır.

Pucca Kaç Yaşında?

1987 yılında doğan Pucca 2024 yılı itibarıyla 37 yaşındadır.

Pucca Nereli?

Pucca kimdir sorusu ile araştırılan Selen Pınar Işık aslen İzmir Karşıyakalı’dır.

Pucca Kimdir 4

Pucca Hastalığı Nedir?

Pucca kimdir sorusu dışında sosyal medya fenomeninin hastalığı da merak edilmektedir. Pucca geçtiğimiz Şubat ayı kendisine Bipolar teşhisi konduğunu açıklamıştır.

Pucca Kimdir 3

Pucca Ne Demek?

Sosyal medya hesaplarında ve kaleme aldığı eserlerde Pucca ismini kullanan Selen Pınar Işık’ın neden bu ismi kullandığı ve bu ismin ne anlama geldiği araştırılmaktadır.

Kemal Çağlar Temel kimdir? Nerelidir? Ne iş yapıyor? Neden öldü? Kemal Çağlar Temel kimdir? Nerelidir? Ne iş yapıyor? Neden öldü?

Pucca aslında Koreli bir çizgi film kahramanıdır. Kör ve sağır küçük bir kız olan Pucca çizgi film boyunca sevgilisinin peşinden sürekli onu öpmek için koşturmaktadır. Bir arkadaşının ona Pucca oyuncağı hediye etmesini ve kendi ismine kıyasla daha akılda kalıcı olması sebebiyle kullandığını belirtmiştir.

Editör: Gulce Editor