Galatasaray’da son 1.5 sezondur gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi olan ve Avrupa devlerini peşine takan Sacha Boey'in hangi dine mensup, müslüman mı gibi soruların cevabı oldukça araştırılmaya başlandı. İşe ayrıntılar...

Sacha Boey müslüman mı?

Son günlerde sıkça sorulan sorulardan biri olan ünlü Galatasaray'ın futbolcusu Sacha Boey hangi dine mensup, oldu. Geçen yıl Müslüman olduğu iddia edilen Boey, namaz kılmaya ve Kur’an okumaya özen göstermekte. Molde ile oynadıkları maçtan sonra seccadesi elindeyken görüntülendi ve sosyal medyada gündem oldu. Boey’in telefonunun ekranında, Muhammed Ali’nin “Allah en büyüktür” yazan bir resmi vardır.

Sacha Boey Müslüman Mı Sacha Boey Hangi Dine Mensup

Ayrıca Sacha Boey'in yaptığı instagram paylaşımı da şu şekildedir.

Sacha Boey Müslüman Mı Sacha Boey Hangi Dine Mensup (2)

Sacha Boey kimdir?

Fransa'da doğan Boey, Kamerun kökenlidir ve her iki ulus için de uygundur. Fransa'nın 17 yaş altı , 18 yaş altı ve 20 yaş altı gruplarında uluslararası bir gençlik oyuncusuydu . 

Boey , 2021 Afrika Uluslar Kupası'nın ilk Kamerun kadrosuna seçildi , ancak final kadrosundan çıkarıldı. Mart 2022'de Boey, Kamerun'un Cezayir'e karşı oynadığı 2022 FIFA Dünya Kupası eleme maçında ilk kadroya dahil edildi , ancak bir kez daha asıl kadrodan çıkarıldı. 

Sacha Boey Müslüman Mı Sacha Boey Hangi Dine Mensup (5)

Kamerun teknik direktörü Rigobert Song, Eylül 2022'de Boey ile temasa geçildiğini ancak Kamerun milli takımının oyuncunun uluslararası geleceği hakkında karar vermesi için "her gün beklemeyeceğini" belirtti. 

31 Mayıs 2023'te Boey, Euro U-21 şampiyonasında oynamak üzere Fransa 21 yaş altı milli futbol takımı kadrosuna seçildi . 14 Haziran 2023'te ayak bileğinden sakatlandığı için U21 kadrosundan çıkarıldı ve U21 şampiyonluğunu kaçırdı.

Sacha Boey Müslüman Mı Sacha Boey Hangi Dine Mensup (4)

Boey, profesyonel ilk maçına Rennes formasıyla 5 Mayıs 2019'da Ligue 1'de Toulouse FC ile 2-2 berabere kaldıkları maçta çıktı. 

5 Ekim 2020'de Boey, bir sezonluk kiralık olarak Dijon'a katıldı.

26 Temmuz 2021'de Galatasaray, profesyonel futbolcu Boey ile 2024-25 sezonu sonuna kadar geçerli sözleşme imzalandığını duyurdu.

Sacha Boey Müslüman Mı Sacha Boey Hangi Dine Mensup (1)

Boey, Galatasaray takımıyla 2022-23 sezonunda Süper Lig'in şampiyonu oldu . 30 Mayıs 2023'te 36. haftada oynanan karşılaşmada Ankaragücü'nü deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray, bitime 2 hafta kala liderliği garantiledi ve tarihinin 23. şampiyonluğunu elde etti. Kulüp adına ilk Şampiyonlar Ligi golünü 20 Eylül 2023'te Kopenhag'a karşı 2-2 berabere kaldıkları maçta attı .