Sofralık Sultaniye üzümde dünyanın en iyi üreticilerinden olan Sarıgöl'de üzüm hasadı diğer çeşitlerle birlikte devam ediyor. Sultaniye çekirdeksizden önce Trakya İlkeren ve Süperior Seedless üzümlerinde hasat gerçekleştirilmişti.

Sarıgöl'de Red Globe hasadı başladı-22

Son yıllarda ilçemizde ve çevrede oldukça yaygın olarak üretilmeye başlayan Red Globe üzümünde de hasat çalışmaları başlamış durumda. Erkenci mevkilerde Red Globe üzümlerin renklenmesi ile birlikte pazar hareketliliği de başlamış durumda.

İlçemizde ilk elde edilen bilgilere göre Red Globe üzümler yaklaşık 40 TL civarından alıcı buluyor. Sezonun henüz başı olması sebebiyle fiyatlar tam olarak oturmamış olması Red Globe üreticileri üzümlerinin 40 TL'nin altına düşmemesini bekliyor.

Sarıgöl'de Red Globe hasadı başladı-33

Geçen günlerde Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekci'nin açıklamalarını örnek gösteren üreticiler zaten 1 kilo üzümü maliyeti 25 TL civarında çiftçi en az 1'e 1 para kazanmalı yani üzümün 50 TL olması gerekiyor diyorlar.

Doğada mantar bereketi Doğada mantar bereketi

Bu sezon genel olarak üzüm bölgelerinde rekoltenin düşük olması bekleniyor. Bu nedenle üzümcüler zarar etmemesi adına fiyatların en az geçen yılın 2 katı olması gerektiği düşüncesi ovada hakim durumda.

Sarıgöl'de Red Globe hasadı başladı-44

Editör: Aylin Ateş