Hayatının büyük kısmını futbola adayan Şenol Güneş’in özel hayatı ve futboldaki kariyeri oldukça merak ediliyor.

Futbol dünyasının başarılı isimlerinden Şenol Güneş kimdir hakkında en merak edilen soruları sizler için cevaplandırdık.

Senol Gunes 2

Şenol Güneş Kimdir?

Öğretmen, kaleci ve teknik direktör olarak tanınan Şenol Güneş, 1 Haziran 1952’de doğmuştur. Futbolun başarılı ismi Şenol Güneş’in boyu 1.79 metre ve kilosu 73’tür.

İkizler burcu olan Şenol Güneş, eski milli futbolculardandır. Güneş, küçük yaşlarda mahallede limon kabuğu çöpleriyle futbol oynamaya başlamıştır. Mahalle maçlarında başlarda kaleci olmayı sevmese de zamanla bu pozisyonda oynamaya devam etmiştir.

Şenol Güneş, futbol kariyerine Erdoğduspor ile başlamış, 15 yıl boyunca da Trabzonspor’da kalecilik yapmıştır. Trabzon’un 2. ligde şampiyon olarak 1. lige ilk kez çıktığı takımda yer almıştır. Güneş, Trabzonspor’da altı şampiyonluk yaşadıktan sonra 1987’de futbolu bırakmıştır.

Şenol Güneş, 1978-1979 sezonundayken 1110 dakika gol yemeyerek Türkiye rekoru kırmıştır. Bu rekorla dünyada 17. olmuştur. Şenol Güneş yine aynı sezonda sadece 6 gol yiyerek Süper Lig’de en az gol yiyen kaleci unvanını almıştır. Güneş, bu rekorları hala elinde tutmaktadır.

Şenol Güneş’in futbol kariyeri kadar eğitim hayatı da başarılı bir şekilde devam etmiştir.

Zerobaseone Üyeleri Kimdir? Yaşları Kaç? Nereli? Zerobaseone Lideri Kim? Zerobaseone Üyeleri Kimdir? Yaşları Kaç? Nereli? Zerobaseone Lideri Kim?

Şenol Güneş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Güneş, 5 yıl kadar Trabzon’da bir köy okulunda öğretmenlik yapmıştır. 1988’den itibaren ise çeşitli takımlarda teknik direktörlük yapmaktadır.

Senol Gunes 4

Şenol Güneş Futbol Kariyeri

Şenol Güneş, Trabzonspor’da dört dönem boyunca yöneticilik yapmıştır ve dört kez ikinci olmuştur. 2011 ve 2012 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Trabzonspor yönetiminde yer almıştır.

Şenol Güneş, aynı zamanda yurt dışında da teknik direktörlük görevlerinde bulunmuştur. Güneş, 2007-2009 sezonlarında Güney Kore ekibi olan FC Seoul’u yönetmiştir. Bu takımda da lig ikinciliği yaşamıştır.

Şenol Güneş, 2015 yılında ise Beşiktaş Teknik Direktörlüğü’ne getirilmiştir. Takımdaki ilk yılında Süper Lig Şampiyonluğu yaşamıştır. 2016-2017 yıllarında da UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finali yaşayıp Beşiktaş’ı ilk kez üst üste şampiyon yapan teknik direktör olmuştur.

2023 yılında Beşiktaş’taki teknik direktörlük görevinden istifa etmiştir. 2000 yılından itibaren 4 yıl, Türkiye Milli Takım Futbol Takımı’nı yönetmiştir. Başarılı yönetimi sayesinde, Türk Milli Futbol Takımı’na da başarılı sezonlar yaşatmıştır.

2002 yılında uzun bir aradan sonra Türkiye’yi FİFA Dünya Kupası’na götürmüştür. Aynı sene en iyi teknik direktör seçilmiştir.

Şenol Güneş Kaç Yaşında?

Şenol Güneş kimdir sorularının yanında ünlü teknik direktörün kaç yaşında olduğu da sıklıkla aratılmaktadır.

1 Haziran 1952 doğumlu olan Şenol Güneş, 2024 yılı itibariyle 72 yaşındadır.

Şenol Güneş Nereli?

Trabzon’da doğan Şenol Güneş, aslen Trabzonludur.  

Senol Gunes

Şenol Güneş’in Çalıştırdığı Takımlar

Şenol Güneş, bir süre futbol takımlarında top koşturmasının yanı sıra uzun yıllar teknik direktörlük kariyeri ile de tanınmaktadır. Güneş, günümüze kadar 9 futbol takımını çalıştırmıştır.

Şenol Güneş’in çalıştırdığı takımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Trabzonspor
  • Boluspor
  • İstanbulspor
  • Antalyaspor
  • Sakaryaspor
  • Türkiye
  • Seoul
  • Bursaspor
  • Beşiktaş

Şenol Güneş çalıştırdığı takımlarla birçok galibiyet kazanmıştır. Üst üste kazandığı galibiyetlerle çalıştığı 3 takımı şampiyon yapmıştır.

Şenol Güneş hangi takımları şampiyon yaptı merak edenler için işte o futbol kulüpleri:

  • Trabzonspor
  • Beşiktaş
  • Türk Milli Futbol Takımı

Şenol Güneş’in Kaç Kupası Var?

Başarılı futbolcu ve teknik direktör Şenol Güneş’in başarılı kariyerinde pek çok kupa bulunmaktadır. İşte Şenol’un takımıyla eve götürdüğü o kupalar…

Kariyeri boyunca Şenol Güneş’in 6 tane Türkiye Süper Lig şampiyonluğu, 5 tane Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu, 3 tane Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu ve 3 tane Türkiye Kupası Şampiyonluğu bulunmaktadır.

Senol Gunes 12

Şenol Güneş Evli Mi?

Şenol Güneş kimdir merak edilirken özel hayatı da konuşulmaktadır. Güneş, Semra Güneş ile evlidir. Çiftin iki çocuğu bulunmaktadır.

Şenol Güneş Eşi Kimdir?

Ünlü teknik direktör Şenol Güneş kiminle evli olduğu merak edilen konular arasındadır. Güneş, Semra Güneş ile uzun yıllardır devam eden bir evlilik yaşamaktadır.

Semra Güneş Kimdir?

Yetenekli teknik direktör Şenol Güneş eşi kimdir? kaç yaşında? çocukları var mı en merak edilen sorulardan biri.

Şenol Güneş’in eşi Semra Güneş, annesi Leman Kamiloğlu’nu 2022’de kaybetmiştir. Şenol güneş, özel hayatını kameralardan uzakta yaşamayı tercih etmektedir. Bu yüzden eşi Semra Güneş hakkında da yeterli bir bilgi yoktur.

Semra Güneş hakkında çok az bilgi bulunduğundan Şenol Güneş eşi nereli, ne zamandır evliler gibi sorular yanıtsız kalmaktadır.

Senol Gunes 5

Şenol Güneş’in Kaç Çocuğu Var?

Şenol Güneş çocukları kimdir, kaç çocuğu vardır çokça aratılan başlıklar arasında yer alıyor. İşte sorularınızın cevabı…

Şenol Güneş’in Semra Güneş ile evliliğindenAyça” ve “Günçe” isimli iki kız çocuğu bulunmaktadır. Şenol Güneş eşi ve çocuğu İstanbul’da yaşamlarına devam etmektedir.

Şenol Güneş'in Damadı Kim?

Şenol güneş kızı kiminle evli sorularını sizler için yanıtladık. Şenol’un iki kızı da evlidir. Damatlarından biri kızı Ayça ile evli olan tanınmış avukatlardan Erdem Egemen’dir. Şenol Güneş’in diğer damadı ise kızı Günçe’nin eşi Giray Tiryaki’dir.