Aksiyon, gerilim ve macera tutkunlarını ekran başına bağlaması beklenen Şifreli İstasyon filmi bugün televizyon ekranlarında yerini alacak. Beyaz TV'de saat 19.30'da yayınlanacak olan film ile ilgili merak edilen pekçok soru soruluyor.

İzleyicilerin dikkatle takip edeceğini düşündüğümüz Şifreli İstasyon yada orijinal adıyla The Numbers Station filmi özelinde en çok sorulan sorulardan olan Şifreli İstasyon filminin konusu ne, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi sorusuna Manisa Aktif Haber olarak sizler için yanıt vermeye çalışacağız.

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) Filmi Konusu Ne Oyuncuları Kimler Şifreli İstasyon Filmi Nerede Çekildi 11

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) filminin konusu nedir?

Şifreli İstasyon filminin özellikle konusu aksiyon filmleri severler tarafından merak ediliyor. Şifreli İstasyon yada The Numbers Station filminin konusu şöyledir;

CIA ajanı Emerson Kent (John Cusack), bar sahibi bir adamı öldürmek üzere gönderilir. Adam Kent tarafından öldürülmeden önce, emekli olmak isteyen eski bir ajan olduğunu açıklar. Bir tanık olay yerinden kaçarken yanlışlıkla cüzdanını geride bırakır.

Kent cüzdanı bulur ve tanığı evine kadar takip ederek öldürür. Kent, adamın kızı Rachel'ın hayatını bağışlar ve Rachel histerik bir halde onu dışarıda takip eder. Kent, patronu Michael Grey'i onu öldürmemesi için ikna etmeye çalışırken Grey, Kent'in sırtına vurur ve Kent yere düşer.

Grey onu öldürürken Kent ve Rachel birbirlerine son bir kez bakarlar. Kent, bir sayı istasyonuna göz kulak olması için Suffolk, İngiltere'ye transfer edilir. Oradayken istasyonun yayıncısı Katherine ile arkadaş olur ve öldürülen kadının anıları peşini bırakmaz.

Numara istasyonu saldırıya uğradığında, Kent ve Katherine içeride barikat kurarlar. Bir suikastçı zaten güvenli istasyonun içindedir ve uzun bir çatışmanın ardından Kent tarafından öldürülür.

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) Filmi Konusu Ne Oyuncuları Kimler Şifreli İstasyon Filmi Nerede Çekildi 22

Kent yardım ister ve operatör ona yardımın dört saat içinde geleceğini söyler; kod tehlikeye girdiği için Katherine'i öldürmesi gerekmektedir. Kent, Katherine'in bacağında ciddi bir yara olduğunu fark eder ve yarasını sarar.

Kent operatörden bir güncelleme alır ve Katherine'i henüz öldürmediğini bildirdiğinde operatör bunu derhal yapmasını emreder. Kent onun ölümünü düşünür ama sonunda istasyondan gönderilen on beş izinsiz mesajın izini sürmek için ondan yardım almaya karar verir.

Kent ve Katherine bilgisayarda, aralarında Grey'in de bulunduğu on beş farklı hükümet yetkilisinin dosyalarını bulurlar. Yetkisiz kodlar yetkililere suikast düzenlenmesi talimatlarıdır ve yayınları iptal edememesi için Katherine ortadan kaldırılacaktır. Kent, suikastların istihbarat dünyasını sakat bırakacağını ve dünyayı tanınmaz hale getireceğini söyler.

Kent ve Katharine bir önceki vardiyanın kayıtlarını dinlerken, yardım istemek için kullandıkları telefonun ele geçirilmiş olduğunu keşfederler. Kent telefon operatörünü kandırarak ona sahte bir onay kodu verir ve operatörün gerçek ajans operatörü olmadığını kanıtlar; operatör Kent'e bir anlaşma teklif eder ve Kent de Katherine'i öldürmüş gibi yapar.

Enigma (The Imitation Game) filminin konusu ne oyuncuları kim? Enigma filmi nerede çekildi? Enigma (The Imitation Game) filminin konusu ne oyuncuları kim? Enigma filmi nerede çekildi?

Kent arabasına kaçar ve orada bir cep telefonu bulur, ardından da kodu kırmış olan ve önceki talimatları iptal etmek için emirler yayınlayan Katherine'i korumak için geri döner. Katherine suikastçıyı görünce istasyonunu terk eder, ancak Kent onu öldürmeden önce suikastçı onu yaralamayı başarır. Katherine, Kent'in son iptal emrini tamamlaması için ısrar eder ve Kent kısa süreliğine onun yanından ayrılır.

Geri döndüğünde anestezi uygular ve Katherine ona uyanıp uyanmayacağını sorar. Kent onu öldürmeyeceğine dair güvence verir ama Grey'e öldüğünü bildirir. Kent üssün her yerine C4 patlayıcıları yayar ve Katherine'in mücevherlerini yere düşürür. Katherine'i dışarı taşıdıktan sonra üs patlar ve tüm kanıtlar yok olur.

Kent bir araba kaçırır, ancak şoförün telefon operatörü olduğunu fark eder. Kent operatöre kimin için çalıştığını sorduğunda, operatör eskiden Kent'le aynı kişiler için çalıştığını ama artık diğer taraf için çalıştığını söyler; onlar da aynı derecede sapkındır ama daha iyi para ödemektedirler.

İkisi aynı anda birbirlerini vurur, ancak Kent kurtulur ve arabayla uzaklaşır. Hastaneye ulaştıklarında Kent şoktan bayılır ve hastanenin otoparkında bir arabaya çarpar. Kent hastanede uyanır ve Katherine'in hayatta olduğunu öğrenir.

Grey devreye girer ve onun bir sorumluluk olduğunu söyler, ancak Kent, Grey'i onun hayatını kurtarmaktan sorumlu olduğuna ikna ederek Katherine'in hayatını kurtarmayı başarır.

Grey, istasyonun kalıntılarında cesetlerini bulmak için gönüllü olur ve son jenerikte, geceleyin Ipswich'teki Orwell Köprüsü'nden geçen arabalar gösterilir, bu da Kent ve Katherine'in kaçtığını düşündürür.

Şifreli İstasyon filminin konusunu inceledik. Gelin birde filmde yer alan oyunculara bakalım.

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) Filmi Konusu Ne Oyuncuları Kimler Şifreli İstasyon Filmi Nerede Çekildi 33

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) filminin oyuncuları kimler?

Tecrübeli oyuncu kadrosu ile ekranlara çıkan Şifreli İstasyon filminde şu isimler yer almaktadır;

  • John Cusack, CIA gizli operasyon ajanı olan Emerson Kent rolünde
  • Malin Åkerman, İngiliz numara istasyonunda kod operatörü olan Katherine rolünde
  • Liam Cunningham, Emerson'un patronu Michael Grey rolünde
  • Lucy Griffiths, istasyonun diğer vardiyasındaki kod operatörü Meredith rolünde
  • Bryan Dick, David, Meredith'in CIA'deki koruyucusu ve sevgilisi rolünde
  • Richard Brake, Max rolünde
  • Joey Ansah, Derne rolünde
  • Finbar Lynch, Michaels rolünde
  • Hannah Murray, Rachel Davis rolünde, genç bir kız

Şifreli İstasyon filminin oyuncularına da baktık. Son olarak birde filmin çekim yerleri hakkında bilgi edinelim.

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) Filmi Konusu Ne Oyuncuları Kimler Şifreli İstasyon Filmi Nerede Çekildi 44

Şifreli İstasyon (The Numbers Station) filmi nerede çekildi?

Şifreli İstasyon, başrollerini John Cusack ve Malin Åkerman'ın paylaştığı, İngiliz kırsalında bir yerdeki gizli bir Amerikan numara istasyonundaki kod operatörünü korumakla görevlendirilen cezalı bir CIA kara operasyon ajanını konu alan 2013 yapımı bir Amerikan aksiyon gerilim filmidir.

Danimarkalı yönetmen Kasper Barfoed'in yönettiği, senaryosunu F. Scott Frazier'in yazdığı filmin kamera arkası İzlandalı görüntü yönetmeni Óttar Guðnason'a, yapım tasarımı ise Ged Clarke'a ait.

Filmin yapımcılığını Amerikan Furst Films'den Sean ve Bryan Furst kardeşler ile İngiliz yapım ve film finans şirketi Matador Pictures'tan Nigel Thomas üstlendi.

SON OLARAK SİZLERLE BİRLİKTE FİLMİN FRAGMANINA BİR BAKIŞ ATALIM...

Editör: Abdullah Akar