Bugün Beyaz TV ekranlarında yayınlanacak olan ve aksiyon, dram, suç gibi öğelerin hepsini içinde bulunduran Suç Ortağı (Stolen) filmi günün en dikkat çeken televizyon yapımları arasında yer alıyor.

Nicolas Cage'nin başrolünde olduğu film hakkında çok fazla soru soruluyor. Bizde sizler için Suç Ortağı (Stolen) filminin konusu ne oyuncuları kimler, Dönüm Noktası filmi nerede çekildi gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Suç Ortağı (Stolen) filminin konusu ne?

New Orleans'ta Will Montgomery ve Vincent Kinsey, kaçış şoförleri Riley ve bilgisayar güvenliği uzmanı Hoyt'un yardımıyla bir soyguna hazırlanmaktadır. Will ve Vincent'ın birkaç haftadır bir kuyumcuyu izlediğini bilen ve onları suçun ortasında tutuklamayı planlayan FBI ajanı Tim Harland tarafından izlenmektedirler.

Will ve Vincent komşu oyuncak mağazasına girerek bitişikteki duvarı havaya uçururlar. Harland, ajanlarını kuyumcuya göndermeden önce onlara birkaç dakika verir, ancak Will ve Vincent orada değildir, bunun yerine oyuncakçı dükkânını bir bankaya girmek için kullanmışlardır.

Kasada, Will 10 milyon dolarlık paketlenmiş banknotları toplar ve bir yığın altın külçesine göz dikmiş olan Vincent'ı sürükleyerek götürür. Arka sokakta bir kapıcıyla karşılaşırlar. Vincent adamı öldürmeye çalışır, ancak Will onu durdurur ve Vincent yanlışlıkla kendini bacağından vurur.

Kaçış minibüsleri yanaşırken Vincent biner ve Will'i mahsur bırakarak uzaklaşır. Para ve FBI hızla yaklaşırken, parayı bir çöp yangınında yakar. Bir araba kovalamacasından sonra Will terk edilmiş bir binada köşeye sıkışır. Ajanlar onu tutuklar ama parayla ilgili hiçbir kanıt bulamazlar.

Sekiz yıl sonra Will hapisten çıkar. FBI, tutuklanmadan önce 10 milyon doları sakladığına inandığı için Will'i dikkatle izleneceği konusunda uyaran Harland onu New Orleans'a geri götürür. Will, kızı Alison'ın yanına döner ve onun terk edilme sorunlarıyla mücadele ettiğini görür.

Alison, Will'in kendisiyle konuşmasına izin vermez, bunun yerine o sabah oraya bırakılan ve Will'e gönderilen bir paketi ona teslim eder. Bir taksiye binip gider ve bu taksinin Will'i serbest bırakıldığından beri takip ettiği görülür.

Will, Riley'nin çalıştığı yakındaki bir bara gider. Paketteki bir cep telefonu çalar; arayanın taksinin şoförü Vincent olduğu ortaya çıkar. Soygundan elde edilen 10 milyon doları 12 saat içinde talep eder, aksi takdirde Alison'ı öldüreceğini söyler.

Vincent, Will'i telefonla takip edeceğini ve Will'in cevap vermesi için düzenli aramalar yapacağını yoksa kızının öleceğini söyler. Vincent Alison'a uyuşturucu verir ve onu taksinin bagajına kilitler.

Harland'ın adamlarının da kendisini takip ettiğinin farkında olan Will, Fat Tuesday kutlamalarını kaçmak için kullanır. İlkinden gelen aramaları yönlendirmek için ikinci bir cep telefonu satın alır, ardından Vincent'ın izini kaybettirmek için ilk telefonu giden bir trene yerleştirir.

Will, Harland'a durumu açıklar ve tutuklanmadan hemen önce 10 milyon doları yaktığına yemin ederek yardım ister. Harland, Vincent'ın bir yıl önce öldüğünün bildirildiğini ve yanmış cesedinin DNA ile teşhis edildiğini göstererek bunu reddeder.

Will, Vincent'la birlikte çalıştığı ve telefonun izini sürmeye yardım ettiği ortaya çıkan Hoyt'un güncel adresini bulmak için FBI kimlik bilgilerini çalmak zorunda kalır. FBI ajanları gelmeden önce kavga ederler ve Hoyt'u öldürürler.

Will kaçar, ardından taksi görevlisiyle konuşur ve Vincent'ın taksisini ve mevcut konumunu tespit etmelerine yardımcı olur. Bir kutlama töreninde Will, taksinin başka bir şoföre ait olduğunu ve Vincent'ın taksi numarasını gizlediğini ve taksinin GPS sistemini arabaya sakladığını öğrenir.

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi?

Will, Harland'ın adamları tarafından tekrar yakalanır, ancak Vincent'ın çağrısına cevap vermesine izin vermediklerinde, Will telefonu alır ve Harland'ın adamlarını alt edip arabanın kaza yapmasına neden olduktan sonra kaçar. Will, Vincent'a paranın gittiğini ama bir şekilde bulacağını söyler. Riley'nin yardımıyla Will, 10 milyon dolar için soydukları bankanın altına tünel kazar ve fidyeyi ödemeye yetecek kadar altını eritmek için termal bir mızrak kullanır. Yangın alarmı çalar ve FBI'ı alarma geçirir. Kaçarlar.

Will altını terk edilmiş bir lunaparkta Vincent'a götürür. Vincent, Alison hâlâ içindeyken taksiyi ateşe verir. Will ve Vincent kavga eder ve Will silahla vurulur. Vincent'ı benzinle ıslatır ve ateşe verir. Taksiyi önce Vincent'ın üzerine, sonra da yakındaki bir gölete sürer.

Alison'ı batan araçtan kurtarmak için yarışırken Will, Vincent'ın saldırısına uğrar. Will, Alison'ı bagajdan kurtarmak için kullandığı levyeyi ona saplar. Helikopterle gelen Harland, Alison'a babasının iyi olacağına dair güvence verir ve artık Vincent'ın suçlu olduğuna ikna olmuştur.

Daha sonra Will, Riley ve Alison öğleden sonra barbekü keyfi yaparken Harland bankadaki altınların bir kısmı hâlâ kayıp olduğu için onları uzaktan izler. Will, Riley'nin kamyonetinde erimiş altından bir parça bulur kayıp miktar ve Riley ile onu saklamak mı yoksa atmak mı gerektiğini tartışırlar.

Will tereddüt ettikten sonra altını bataklığa atar gibi yapar. Harland onu izlemeyi bırakır. Harland'ın bilmediği bir şekilde Will bir yem atmış ve külçeyi masanın üzerinde bırakmıştır.

Suç Ortağı (Stolen) filminin oyuncuları kimler?

Konusu ile dikkatleri üzerine çeken Suç Ortağı filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor;

  • Will Montgomery rolünde Nicolas Cage
  • Danny Huston, Ajan Tim Harland rolünde
  • Riley Simms rolünde Malin Åkerman
  • Alison Montgomery rolünde Sami Gayle
  • Ajan Fletcher rolünde Mark Valley
  • M. Donald Hoyt rolünde C. Gainey
  • Vincent Kinsey rolünde Josh Lucas
  • Peter rolünde Tanc Sade
  • Mark rolünde Demetrice J. Nguyen
  • Knuckles rolünde Sam Velasquez

Suç Ortağı filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Çekimler Mart 2012'de New Orleans'ta başladı. ABD sinemalarında 14 Eylül 2012'de, İngiltere'de ise Lionsgate tarafından 22 Mart 2013'te gösterime girdi. 

Muhabir: Pınar Gezici