Macera filmlerini sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat Transit filmi bugün ekranlarda olacak. Beyaz TV'de saat 19.30'da yayınlanacak olan film hakkında sinema severler çok fazla soru soruyorlar. Bizde sizler için Transit filminin konusu ne, oyuncuları kim ve film nerede çekildi gibi sorulara cevap verdik.

Transit (Transit) filminin konusu ne?

Zırhlı bir kamyon yolun ortasında bir araba kazasına rastlar. Sürücü bunu şüpheli bulur ve yola devam etmeye hazırlanır, ancak kamyon aniden maskeli soyguncular tarafından saldırıya uğrar.

Sürücü kaçmaya çalışır, ancak ortağının da soygunun içinde olduğu ortaya çıkar. Kamyondaki alarm çalınca şoförü, ardından da soyguncunun niyetini sorgulayınca ortağını infaz ederler.

Soygundan sonra yerel kolluk kuvvetleri soyguncuları aramak için yollara barikatlar kurar. Dört soyguncu, Marek, kız arkadaşı Arielle, Losada ve kaçış şoförü Evers, soyguncu profiline uyduklarını bildiklerinden, yakalanmamak için 4 milyon doları kamp yapan dört kişilik bir aileye ait bir çadır çantasına saklarlar.

Aile küçük bir benzin istasyonundaki tuvaleti kullanırken, para dolu çantayı ailenin kamp malzemelerinin arasına, Land Rover'larının üstüne saklamayı başarırlar. Hem soyguncular hem de aile arabayla yola çıkar ve yol barikatına varırlar. Soyguncular hemen polis tarafından kenara çekilir ve araçları aranır.

Aile ise sorunsuz bir şekilde barikattan geçer. Marek'e ait bir polis telsizi dışında, polis onlara karşı suçlayıcı herhangi bir kanıt bulamaz ve gitmelerine izin verir. Soyguncular siyah Chevelle'leriyle aileye yetişir. Baba Nate, Chevelle'nin çok hızlı bir şekilde arkasından geldiğini fark eder. Araçtan kaçmaya çalışır, ancak bir polis arabası hızını tespit eder ve onu kenara çeker.

Transit (Transit) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Transit Filmi Nerede Çekildi 11

Soyguncular kaçmayı başarır çünkü Arielle tarayıcı ile polis aracını tespit etmiştir. Nate polis memuruna Chevelle'nin kendisini takip ettiğini söylemeye çalışır, ancak devriye polisi onu büyük bir hızla takip ettikleri için kaçabildiklerinde ısrar eder.

Louisiana eyalet yasaları nedeniyle Nate'e dikkatsiz araç kullanmaktan kabahat cezası verilir. Nate, memurdan kendisine ceza kesmemesi için yalvarır çünkü bu, işlediği emlak dolandırıcılığı nedeniyle son 18 ayını hapiste geçirmiş olan şartlı tahliyesini ihlal edecektir.

Devriye memuruna masumca yalvarmaya devam edince tutuklanır ve karakola götürülür. Bu arada karısı Robyn ve iki oğlu Shane ve Kenny, Nate'in serbest bırakılmasını beklerken geceyi geçirmek için bir motele giderler. Nate geceyi geçirmek üzere bir hücreye konur.

Motele döndüklerinde soyguncular Robyn'in motel odasını basar ve ona saldırırlar. Robyn kendini banyo kapısına kilitler, sonra da banyo penceresinden kaçar. Soyguncular polisin yolda olduğunu öğrenince ayrılmak zorunda kalırlar.

Marek parayı Robyn'in odasında bulamadıkları için hayal kırıklığına uğrar ve Evers ailenin iki motel odası olduğunu söyleyip çantanın diğer odada olması gerektiği konusunda ısrar edince daha da sinirlenir.

Polis olay yerine gelir ve ailesine yapılan saldırıyı öğrendikten sonra Nate'i de beraberinde getirir. Nate'e yönelik suçlamaları azaltmaya ve aileye şehir dışına kadar eşlik etmeye karar verirler. Robyn ve Shane eve dönmeyi talep eder, ancak Nate, Kenny ile birlikte, bir aile olarak ilişkilerini onarmak ve aile anıları yaşamak için bu yolculuğa ihtiyaçları olduğu konusunda ısrar eder.

Ertesi sabah kamp alanına gitmek üzere motelden ayrılırlar. Bir polis aracı, geri dönüp başka bir acil duruma koşmadan önce onlara yolun birkaç mil aşağısında eşlik eder. Bu sırada soyguncular ailenin Land Rover'ını görür ve peşinden giderler. Sürmeye devam ederken, kamp malzemelerini tutan kayışlardan biri gevşer ve aile bunu düzeltmek için kenara çeker.

Nate ve Robyn kamp malzemelerini boşaltırken, Nate Robyn'e para dolu uyku tulumunu uzatır. Kadın çantayı açtığında yüzü bembeyaz olur. Nate'e saldırmadan önce çocuklara arabaya geri dönmelerini söyler.

Robyn, Nate'in parayı aslında emlak dolandırıcılığını ortaya çıkaran ve onu hapse atan bir aklama planının üyelerinden çaldığına ve motelde ona saldıranların onlar olduğuna inanır ve kamp gezisinin “yeniden başlamak” için bir hileden başka bir şey olmadığında ısrar eder.

Nate onun iddiaları karşısında şaşkındır ve ona yanlış bir şey yapmadığını söyler. Kadın çantayı Nate'e fırlatır ve iki çocukla birlikte uzaklaşarak Nate'i ortada bırakır. Çantanın içine baktığında paranın soygunculara ait olduğunu fark eder.

Shane ve Kenny, Nate'i almak için arabayı geri döndürmesi için annelerine yalvarır, ancak Chevelle'lerinde soyguncular tarafından saldırıya uğrarlar. Onları yoldan çıkarırlar ve bir kütüğe çarpmalarına neden olurlar.

Marek paranın nerede olduğunu öğrenmek ister ve Robyn paranın kocasında olduğunu söyler. Marek ve Arielle aileyle birlikte uzaklaşırken Losada ve Evers Chevelle'de kalır. Bu arada Nate önce yolda, sonra da yolun yanındaki bataklıkta yaya olarak yürümektedir.

Bir motorlu teknenin geçtiğini duyar ve yardım için bağırır. Teknenin sürücüsü Nate'i bir anlığına görür ama durmadan yoluna devam eder. Nate parayı bir ağaç gövdesine saklar ve yola geri döner. Bunu yapar yapmaz Land Rover hızla yanından geçer.

Peşinden gider ama onu durdurmak için çok geç kalmıştır. Aniden Chevelle ortaya çıkar ve Losada ile Evers onu yakalar. Onu esir alırlar ve diğerlerinin peşinden giderler. Losada Marek'e Nate'in ellerinde olduğunu söyler ve iki araba kesişir.

Marek Nate'ten parayı vermesini ister ama Nate ailesi serbest bırakıldığında parayı alacağını söyler. Marek pazarlık yapmayı reddeder ve Nate'e paranın nerede saklı olduğunu göstermek için silah doğrultur. Ağaç gövdesinin olduğu yere geri dönerler ve Nate dehşet içinde paranın kayıp olduğunu fark eder. Bunu soygunculara söylemez ve ailesi serbest bırakıldığında parayı onlara vereceğini söyleyerek geri döner (bunu söylerken Losada ile göz temasını sürdürür).

Bu durum Marek'i tekrar kızdırır, Marek yetkili olduğunu ve kuralları kendisinin koyduğunu söyler, ancak bu durum Losada'yı kızdırır ve onun yerine kendisinin yetkili olması gerektiğini iddia eder.

Nate ikisini bir kavgaya sürükleyerek kaçmasını sağlar. Arielle bunu görür ve ona aptalca bir şey yapmamasını söyleyerek bilmeden Robyn ve çocukların kaçmasına izin verir. Robyn arabayı sürer, ancak Arielle Land Rover'ın arkasına tutunur ama çocuklar onu bayıltmayı başarır. Nate yola doğru koşar ve Robyn onun binmesine izin vermek için arabayı yavaşlatır.

Mahzen (The Cellar) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Mahzen (The Cellar) filmi nerede çekildi? Mahzen (The Cellar) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Mahzen (The Cellar) filmi nerede çekildi?

Hızla yola çıkarlar ancak Nate bir sonraki kasabanın 40 mil uzakta olduğunu ve bu yüzden motelin olduğu kasabaya dönmelerinin daha iyi olacağını söyleyince geri dönerler. Aile, Nate'i tutuklayan devriyeyi durdurmayı başarır. Aniden soyguncular tarafından vurulur ve aile tekrar kaçar. Marek polis arabasını çalar ve onları vurmaya çalışır. Chevelle ve devriye aracı Land Rover'ı sıkıştırmaya çalışırken, Nate devriye aracının deposundan gaz sızdığını fark eder.

Nate Land Rover'ı kruvazöre doğru savurur, bu da yakıtı tutuşturarak kruvazörün kontrolden çıkmasına ve bir hendeğe düşmesine neden olur. Evers ve Losada Marek'i ve birkaç silahı kruvazörden çıkarır.

Marek yaralı Arielle'e “bu adama karşı kaybetmeyeceğini” söyler. Arielle'in kendilerini yavaşlatmasından bıkan Losada ve Evers, onu öldürmekte ısrar eden Marek'e saldırır. Marek durumu tersine çevirir ve onlara silah doğrultur, ancak Arielle'i kafasının arkasından vurarak onları şaşırtır.

Bu arada aile tekneyle kaçmaya çalışır ancak Nate tekneyi soyguncuların dikkatini dağıtmak için kullanır ve böylece kaçabilirler. Ne yazık ki bu girişim geri teper ve soyguncular ailenin izini sürmek için tekneyi ele geçirir. Robyn, Kenny ve Shane teknenin sahibi olan Gator Trax'ın bataklıktaki bir kulübede bulunan küçük karargâhına rastlarlar.

İçeride kilitli para çantasını ve bir cb telsiz bulurlar ve yardım için biriyle bağlantı kurmayı başarırlar, o da polisin 30 dakika içinde orada olacağını söyler. Shane bunun yeterli zaman olmadığını söyler. Marek aileyi ararken Nate çalılıkların arasına saklanır. Ancak bir yılan Nate'in fark edilmesine neden olur ve onu kaçmaya zorlar, ancak Marek onu vurarak önce paranın yerini sonra da ailesini açıklamasını ister.

Bu arada Robyn, Shane ve Kenny kulübedeki kilitli bir dolabın içinde parayı ve birkaç dolu silahı bulur ve sonunda babalarının masumiyetini kanıtlarlar. Birdenbire Evers ve Losada'yı dışarıda görürler. Robyn çocukları dolaba saklar ve Losada kapıyı kırıp içeri girdiği anda onu vurur.

Evers onu geri alır ve bir silahlı çatışma çıkar. Ateş kesildiğinde, Shane paranın birkaç kısmını ateşe verir ve onları pencereden dışarı atar, gitmelerine izin vermezlerse hepsini yakmakla tehdit eder. Marek ve Nate gelir. Marek, parayı getirmezlerse Nate'i idam etmekle tehdit eder. Shane parayı getirdiğinde Losada babasını ona geri vermeyi reddeder ve onu vurmak üzereyken Robyn tarafından tekrar vurularak öldürülür.

Shane parayla birlikte eve geri kaçar. Marek ve Evers kulübeyi kurşun yağmuruna tutarak yerle bir etmeye çalışır. Bu sayede Nate, Losada'nın silahını alır ve Marek'i omzundan vurur. Hemen makineli tüfeğini alır ve Nate'e son sözleri “arkanı kolla” olan Evers'a ateş eder.

Nate arkasını döndüğünde Marek'in kendisine bir pala salladığını ve göğsünü yaraladığını görür. Marek ona birkaç darbe indirirken Nate bataklığa düşer gibi olur. Marek daha sonra kulübeye girer ve Shane'e saldırır, ancak Robyn parayı yakmakla tehdit eder. Marek kaçacak yeri olmadığını söyler ama yine de parayı yakar. Marek onu bayıltır.

Nate ortaya çıkar ve Marek'i yakalar ve ikisi acımasız bir kavgaya tutuşur. İkisi birbirini boğmaya çalışır, ancak Nate Marek'in kafasını kulübenin dışındaki ahşap güvertede bulunan bir çiviye çarparak onu öldürür. Robyn, Shane ve Kenny onu iyileştirir ve dördü barışır.

Son sahnede, frenlerin uygulanmasının yanı sıra devirli bir araba motoru duyulur. Nate'in alyansının yolda kanlar içinde yattığı (Losada Nate'i yol kenarında bulduğunda yüzük parmağını kesmiştir) ve ekran kararmadan önce muhtemelen Nate'e ait olan bir elin yüzüğü aldığı görülür.

Transit (Transit) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Transit Filmi Nerede Çekildi 22

Transit (Transit) filminin oyuncuları kim?

Geniş kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken Transit filminin oyuncuları şu şekildedir;

  • Jim Caviezel
  • Diora Baird
  • James Frain
  • Sterling Knight
  • Harold Perrineau
  • Elisabeth Röhm
  • Jake Cherry
  • Ryan Donowho
  • Griff Furst
  • J. D. Evermore
  • Rob Boltin
  • Douglas M. Griffin
  • Don Yesso
  • Jimmy Lee Jr. 
  • Joe Chrest 
  • Wayne Péré

Transit (Transit) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Transit Filmi Nerede Çekildi 33

Transit filmi nerede çekildi?

Transit, Antonio Negret tarafından yönetilen ve Michael Gilvary tarafından yazılan 2012 Amerikan aksiyon suç gerilim filmidir. Başrollerinde Jim Caviezel, James Frain, Diora Baird, Elisabeth Röhm, Ryan Donowho, Sterling Knight, Harold Perrineau ve Jake Cherry yer alıyor.

Film, ganimetlerini tatil yapan bir ailenin arabasına saklayan ve daha sonra yolda geri almaya çalışan bir banka soyguncusu çetesini konu alıyor.

SON OLARAK TRANSİT FİLMİNİN FRAGMANINA GÖZ ATALIM...

Muhabir: Erdinç Alkan