Yaklaşık 5 yıl boyunca yatağa bağlı yaşayan Bahattin Aslan 2018 yılında geçirdiği ikinci bel fıtığı ameliyatının ardından yürüme yetisini kaybetmişti. Farklı yerlerde aldığı fizik tedaviye rağmen ilerleme kaydedemeyen Aslan, son çareyi Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde aramaya karar verdi.

Yaklaşık bir yıl önce belediyeye başvuran Aslan'a, evinde özenle fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuldu. Fizyoterapistler, Aslan'ın durumuna özel egzersiz programları hazırlayarak, öncelikle bacak kaslarını güçlendirmeye odaklandılar. Daha sonra oturma ve ayağa kalkma dengesi çalışmaları ile devam eden program, yürüme-denge egzersizleri ile tamamlandı.

Yatağa bağımlı hastaya mucizevi umut

Buldan Yayla Gölü'nde su büyük ölçüde çekildi Buldan Yayla Gölü'nde su büyük ölçüde çekildi

Ayaklarım hiç tutmuyordu

Bu özverili çalışmalar sonucunda Bahattin Aslan, walker desteği ile evin içinde yürüyebilmeye ve kendi ihtiyaçlarını giderebilmeye başladı. Artık tuvalete bile kendi başına gidebilen Aslan'ın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bahattin Aslan "Yaklaşık 5 sene yürüyemedim. Farklı yerlerde fizik tedavi hizmeti aldım, ama faydasını göremedim" dedi. Çocuklarının Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiğini, kısa süre sonra da fizyoterapistlerin geldiğini ifade eden Aslan, “Ayaklarım hiç tutmuyordu, uyuşuktu. Fizyoterapist kızımız hareketler yaptırdı. Haftada bir geldi.

Yatağa bağımlı hastaya mucizevi umut

Şimdi tuvalete gidip geliyorum. Çok zorluklar çektim. Bir Allah bir ben bilirim. Allah kimseyi köşeye yatırıp da kapıya baktırmasın. Çok zor. Hanımı da çok yoruyorduk, yürümek çok güzel bir duygu. Mutluyum çok şükür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" 

Yatağa bağımlı hastaya mucizevi umut

Eşim sağlığına kavuştu

Aslan'ın eşi İmren Aslan da bu sürecin kendisi için de çok zor olduğunu ifade ederek, “Eşim böyle rahatsız olunca hep onunla ilgilendim. Çocuğun altını bile değiştirmek çok zor, büyük insanınkini değiştirmek daha da zor ve yorucu. 5 sene böyle devam etti. Çok şükür eşim sağlığına kavuştu. Benim de işim kolaylaştı" dedi.

A W233360 05

Tamamen yatağa bağlı bir hastaydı

Bahattin Aslan'ın tedavisini yürüten fizyoterapist Bengisu Gürler, durumunun her gün daha iyiye gittiğini ve nihai hedefin tamamen bağımsız yürümesini sağlamak olduğunu belirterek "Tüm bunlar yürüyememesinde etken. Biz geldiğimizde 5 yıl boyunca hiçbir hareketini gerçekleştiremeyen, tamamen yatağa bağımlı bir hastaydı. Yavaş yavaş yatak içi egzersizleriyle önce bacaklarındaki kuvvetlendirmeyi artırdık. Daha sonra oturma ve ayağa kalkma dengesi için egzersizlerimizi uyguladık. Durumu iyiye gittikçe egzersizlerimiz çeşitlendi. Bağımsızlığını kazandığını fark ettiğimizde, yürüme-denge egzersizleri ile beraber tedavimizi taçlandırdık" diye konuştu.

Kaynak: İHA