Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli, hem klasik müziğin hem de popüler kültürün en sevilen isimlerinden biri. İtalyan sanatçının müzikle dolu hayatı, etkileyici başarıları ve hayat hikayesi, onu dünya çapında milyonlarca hayranın gönlünde taht kuran bir efsane haline getirdi. Bocelli'nin müziği, görme engeline rağmen azimle sürdürdüğü kariyeri ve aile yaşantısı, onu sadece bir sanatçı olarak değil, aynı zamanda bir ilham kaynağı olarak da özel kılıyor. Andrea Bocelli Kör mü? Neden? Andrea Bocelli nasıl kör oldu? Andrea Bocelli Kimdir? Eşi Çocukları Kim? detaylar haberde yer alıyor.

Andrea Bocelli Kaç Yaşında?

Andrea Angel Bocelli, 22 Eylül 1958'de İtalya'nın Toskana bölgesinde yer alan Pisa'da, Laiatico kasabasında doğdu. Eylül 2022'de 64 yaşına girdi.

Andrea Bocelli Kör mü?

Andrea Bocelli, 12 yaşında geçirdiği bir futbol kazası sonucunda görme yetisini kaybetti. Şarkıcı, zaten gözleriyle ilgili sorunlar yaşıyordu ve küçük yaşta glokom teşhisi konmuştu.

Ferda Anıl Yarkın'ın babası Kamuran Yarkın kimdir? Ferda Anıl Yarkın'ın babası Kamuran Yarkın kimdir?

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli’nin Eşi Kimdir?

Andrea Bocelli, 2014 yılında Toskana'da şık bir törenle eşi ve menajeri Veronica Berti ile evlendi. Evliliklerinden iki yıl önce, 2012 yılında Veronica, çiftin ilk çocuğu olan Virginia’yı dünyaya getirdi – Bocelli'nin üçüncü çocuğu, ama ilk kızıdır.

Andrea Bocelli’nin Çocukları Kimlerdir ve İlk Eşi Kimdi?

İtalyan şarkıcının, ilk evliliği Enrica Cenzatti ile olan iki çocuğu ve ikinci evliliğinden bir çocuğu vardır. Enrica ile olan ilk oğlu Amos, 22 Şubat 1995'te doğdu. İkinci oğulları Matteo ise 8 Ekim 1997'de doğdu. Her iki oğul da müzikal yeteneklere sahip; Amos, babasıyla birlikte çeşitli TV programlarında piyano çalarken, Matteo, Disney’in The Nutcracker and The Four Realms filminde yer alan ‘Fall on Me’ gibi babasıyla düetler yapmıştır.

Andrea, Billboard'a verdiği bir röportajda, Matteo'nun sesiyle kendi sesi arasındaki fark hakkında şunları söyledi: “Teknik olarak çok farklılar, ancak onları en çok benzer kılan bir şey var: Tutum.”

Bocelli'nin en küçük çocuğu Virginia, 2022 yılında 10 yaşına girdi. O da müzikle ilgileniyor ve babasıyla birlikte ‘Hallelujah’ ve ‘Ich Liebe Dich’ şarkılarını söylediği videolar, hayranlar arasında büyük popülerlik kazandı.

Andrea Bocelli Nerede Yaşıyor?

Bocelli, eşi ve kızıyla birlikte Toskana'daki Forte dei Marmi'nin büyüleyici kasabasında eski bir otelde yaşıyor.

Andrea Bocelli Nasıl Ünlü Oldu?

Görme engeline rağmen, genç Andrea büyük bir potansiyele sahip bir şarkıcı olarak kendini gösterdi ve 14 yaşında Neapolitan şarkısı ‘O Sole Mio’ ile ilk yarışmasını kazandı. Ancak, müzik kariyeri Bocelli için doğru bir seçim gibi görünmüyordu. Pisa Üniversitesi'nde hukuk okumaya gitti, ancak ek gelir için barlarda şarkı söylemeye devam etti.

Sonrasında, Bocelli'nin şansı değişti; onun şarkı söylediği bir demo kaset, İtalyan rock yıldızı Zucchero aracılığıyla Luciano Pavarotti'nin eline geçti. Bocelli, Zucchero ile turneye davet edildi ve birlikte ‘Miserere’ şarkısını seslendirdiler. Pavarotti, Bocelli'nin kariyerinin ilk günlerinde onu desteklemeye devam etti ve onu Modena'da düzenlenen yıllık hayır gala konseri Pavarotti & Friends'te sahne alması için davet etti.

Andrea Bocelli’nin En Ünlü Şarkısı Nedir?

Andrea’nın, Sarah Brightman ile yaptığı ve ilk olarak 1996 yılında boksör Henry Maske için bir veda şarkısı olarak seslendirilen devasa satış başarısı yakalayan düeti ‘Time To Say Goodbye’, dünya çapında rekorlar kırdı ve Bocelli'nin hem solo hem de düet olarak imza şarkısı haline geldi.

1999’da Celine Dion ile kaydettiği ‘The Prayer’ düeti ve Puccini’nin muhteşem tenor aryası ‘Nessun dorma’ da Bocelli ile özdeşleşen melodiler arasında yer aldı. Tenor, en son olarak Kraliçe’nin Platin Jübile konserinde bu aryayı seslendirdi.

Andrea Bocelli’nin Vokal Aralığı Nedir?

Andrea Bocelli, vokal aralığının yaklaşık olarak C sharp 2 ile D5 arasında olduğu tahmin edilen bir tenordur. Stilistik aralığı, popüler crossover hitlerinden tam operalara kadar uzanır. Bocelli, 1998 yılında ilk kez dramatik sahneye çıkarak Cagliari’deki Teatro Comunale’de Puccini’nin La bohème operasında Rodolfo rolünü oynadı. Ayrıca Puccini’nin Madam Butterfly ve Tosca operalarını ve Verdi’nin Requiem’ini canlı olarak seslendirdi.

Editör: Safa Erdoğan