Şehzadeler Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında gündemde olan konular hakkında  konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Suriye'de Türk Bayrağına ve vatandaşlara yönelik yapılan saldırılara ilişkin , "Bayrağımız şehitlerimizin emaneti, bağımsızlığımızın sembolüdür. Her ne sebeple olursa olsun bayrağımıza uzatılan her eli büyük bir öfkeyle lanetliyorum. Bu hadsizliği yapan kişi ve gruplara yönelik gerekli adımların atılmasını ve hesabının sorulmasını yetkililerden talep ediyorum"  ifadelerini kullandı.

Başkan Durbay, Türk Bayrağına Yapılan Saldırıya Sessiz Kalmadı! (4)

 Dün Şehzadeler Belediyesinde  Temmuz Meclis Toplantısı gerçekleşti. Başkan Gülşah Durbay başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Başkan Durbay gündeme dair konuları değerlendirdi.

Şehzadeler Belediyesi Kurban Bayramı öncesi pazar yerlerini belirledi Şehzadeler Belediyesi Kurban Bayramı öncesi pazar yerlerini belirledi

Geçtiğimiz Haziran ayında hastalığı sebebiyle vefat eden,  Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü'nü anmayı unutmayan Başkan Durbay," Maalesef bugün bu salonda bir kişi eksiğiz. Uzun yıllardır Manisa'mıza çeşitli hizmetlerde bulunmuş, şehrimizin sevilen simalarından, hemen hemen siyasetle ilgilenen herkesin mutlaka temasının olduğu, MHP'nin sembol isimlerinden Meclis Üyemiz Mehmet Güzgülü'nü kaybetmenin tarifsiz üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere MHP'ye bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet ruhu şad olsun." dedi.

Başkan Durbay, Türk Bayrağına Yapılan Saldırıya Sessiz Kalmadı! (2)

Suriye'de Türk bayrağına yapılan saldırı değerlendirildi

Başkan Durbay, Suriye'deki bazı kişilerin vatandaşlarıma ve bayrağımıza yaptığı saldırı hakkında konuşmaya etti. Başkan Durbay, konuşmasında," "Suriye'de bayrağımıza ve vatandaşlarımıza yönelik yapılan çirkin saldırıları sosyal medyada dünden beri görüyoruz. Bayrağımız bize şehitlerimizin emanetidir. Bayrağımız bağımsızlığımızın sembolüdür. Bayrağımız bizim onurumuz ve gururumuzdur. Her ne sebeple olursa olsun bayrağımıza uzatılan her eli büyük bir öfke ile lanetliyorum. Elektriğinden suyuna barınmasından yiyeceğine kadar her ihtiyacının devletimiz tarafından karşılandığı bölgede bu hadsizliği yapan kişi ya da gruplara yönelik gerekli adımların atılmasını ve bunun hesabının sorulmasını yetkililerimizden talep ediyorum"  diye konuştu.

Başkan Durbay'ın konuşmasını bitirmesinin ardından, meclis gündeminde bulunan maddelerin görüşmleri yapıldı. Meclis gündeminde bulunan 28 maddenin hepsi  görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Durbay, Türk Bayrağına Yapılan Saldırıya Sessiz Kalmadı! (1)

Meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesinin ardından,Meclisin Ağustos ayı toplantısının 6 Ağustos Salı günü yapılmasını kararlaştırıldı. 

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri de söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis'te merhum Mehmet Güzgülü'nün yerine ise MHP sıralarından Mehmet Baskak yeni meclis üyesi oldu.

Başkan Durbay, Türk Bayrağına Yapılan Saldırıya Sessiz Kalmadı! (3)

Kaynak: İHA