Futbol tarihinin tanınmış figürlerinden biri olan Dani Alves, 4.5 yıl süreyle hapis cezasına mahkum edildi. Barcelona ve Sevilla gibi önde gelen takımlarda parlayan bir kariyere sahip olan Alves, bir yıldan fazla bir süredir tutuklu olarak yargılanmakta idi. Uzun süren yargılama sonucunda Dani Alves için verilecek hapis cezası kesinleşmişti. Sosyal medyada intihar ettiği haberleri gündem olunca vatandaşlar araştırmaya başladı. Dani Alves neden hapiste? İşte detaylarıyla haberimizde açıkladık...

Dani Alves neden hapiste?

Dani Alves, 2022’de İspanya’da bir kadına yönelik cinsel saldırı suçundan dolayı mahkum edildi ve 4.5 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Halka açıklanan bilgilere göre, bu dönemde karşılaştığı güçlükler ve hapis şartları öne çıktı.

Dani Alves, yaşanan taciz vakası sonrası eşi Joana Sanz tarafından boşanma davası açılmasıyla karşı karşıya kaldı. Bu olayın getirdiği stres altında, Alves’in açlık grevine başladığı ve psikolojik olarak daha fazla baskı hissettiği söyleniyor. Sanz’ın boşanma talebi sonrasında Alves’in zor zamanlar geçirdiği zaten bilinen bir durumdu. Futbol camiası ve toplum genelinde, Dani Alves’in başına gelen bu üzücü olay nedeniyle büyük bir üzüntü hakim. İlgili olayın ayrıntılarının açıklığa kavuşması beklenmektedir.

Dani Alves ne suç işledi?

Dani Alves, İspanya’da bir kadına yönelik cinsel saldırı suçlamasıyla bir yıldan fazla süredir tutukluydu. Davası tamamlandı ve karar açıklandı. Eski futbolcu, 4.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. İstenen 12 yıl hapis cezasının yerine, Dani Alves cinsel saldırıdan 150 bin dolar para cezası ve 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Alves hapis yattıktan sonra 5 yıl boyunca denetimli serbestlikle cezalandırıldı.

Barselona İl Mahkemesi’nde yapılan ve üç gün süren duruşmanın son gününde tanıklık eden Dani Alves, savcının sorularını yanıtlamayı reddetti.

Dani Alves kimdir?

Alves, Brezilya'nın Bahia eyaletindeki Juazeiro şehrinde çiftçi Domingos Alves da Silva'nın oğlu olarak dünyaya geldi . Komşu çocuklarla futbol oynuyordu. Alves'in babasının da futbol tutkusu vardı ve sonunda kendi futbol takımını kurmayı başardı. Alves, 6 yaşında kanat oyuncusu olarak başladı, ancak attığı gol azlığı nedeniyle babası onu sağ bek olarak yeniden konumlandırdı ve bu güne kadar hala oynamaya devam ediyor. Alves, gençliğinde çiftçi ve tüccar olarak çalıştı.

Daniel 6 Mayıs 1983 tarihinde dünyaya gelmiştir. Sağ bek olarak oynayan Brezilyalı eski profesyonel futbolcudur. Alves, 43 şampiyonlukla profesyonel futbol tarihinin en çok madalya kazanan oyuncusu oldu. 

Dani Alves Neden Hapiste Dani Alves Ne Suç Işledi (1)

Kariyerine 2001 yılında Bahia'da başlayan Alves, Sevilla formasıyla altı yıl boyunca başarılı bir sezon geçirdi ve iki UEFA Kupası ve Copa del Rey kazandı . 32,5 milyon € karşılığında Barselona'ya transfer oldu ve tüm zamanların en pahalı üçüncü defans oyuncusu oldu. Kulüpteki ilk sezonunda üçlük kazandı ve sonraki sezon Supercopa de España , UEFA Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kazandı . Ayrıca kulübün sonraki yıllarda iki Supercopa de España, beş La Liga şampiyonluğu ve iki UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu.

Dani Alves Neden Hapiste Dani Alves Ne Suç Işledi (2)

2016 yılında Juventus , Alves'i bedelsiz transferle imzaladı . Takımdaki tek sezonunda 2016-17 Serie A şampiyonluğunu ve 2016-17 Coppa Italia şampiyonluğunu kazandı ve Şampiyonlar Ligi Finaline de ulaştı.  Alves, 2017'de Fransız takımı Paris Saint-Germain'e bedelsiz transferle katıldı ve ilk sezonunda yerli bir üçleme kazandı ve ardından ertesi sezon başka bir lig şampiyonluğu yaşadı. 2019'da memleketine döndü, São Paulo'ya katıldı ve onlarla 2021 Campeonato Paulista'yı kazandı. 2021'de Barselona'ya döndü. 2022'de Meksika kulübü UNAM'a katıldı; UNAM , Alves'in cinsel saldırıyla suçlanmasıyla sonuçlanan bir süreçte İspanya'da gözaltına alınmasının ardından 2023 yılında sözleşmesini feshetti. Şubat 2024'te bu tecavüz suçlamasından suçlu bulundu ve dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırılarak kariyerine son verildi.

Dani Alves Neden Hapiste Dani Alves Ne Suç Işledi (3)

2006'dan 2022'ye kadar Brezilya'nın tam milli oyuncusu olan Alves, ülkenin tüm zamanların en çok forma giyen üçüncü oyuncusu oldu. Üç FIFA Dünya Kupası ve beş Copa America turnuvasında kadrolarına dahil edildi ve ikinci yarışmanın 2007 ve 2019 sürümlerinin yanı sıra 2009 ve 2013 FIFA Konfederasyon Kupalarını kazandı. 2020 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı . Bireysel olarak Alves, IFFHS CONMEBOL On Yılın Takımı (2011–2020), FIFA Konfederasyon Kupası Turnuva Takımı (2013), Copa América Turnuva Takımı (2019) arasında seçildi ve Copa América En İyi Oyuncu ödülüne layık görüldü ( 2019).

Dani Alves ile ilgili merak edilen sorulardan biride  Dani Alves'in taciz ettiği kadın kim?  Linkten haberimize ulaşabilirsiniz...