Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, mültecilerin Kayseri'de 9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasıyla ülke gündemine oturan mülteci sorunuyla alakalı konuştu.

Sinan Ateş'in yanında kim vardı? Selman Bozkurt kimdir nerelidir? Sinan Ateş'in yanında kim vardı? Selman Bozkurt kimdir nerelidir?

Mülteci sorunun kontrolsüzce ilerlediğini belirten Akhidar Belediye Başkanı Bestim Dutlulu, Dünyanın hiç bir ülkesinde mülteciler bu kadar özgür olamaz'' dedi. Dutlululu, ''Suriye ve Afganistan'dan gelen mültecilerin ülkelerine geri dönme zamanı geldi. Zaman zaman iş dünyasından tepkiler alıyoruz. Ancak Türkiye'nin bir iş gücü ihtiyacı varsa, uluslararası anlaşmalarla bu sorun çözülebilir. Nasıl zamanında Almanya'ya işçi gönderdiysek, aynı şekilde diğer ülkelerden de işçi getirtilebilir. Ama bu süreçlerin devlet kontrolünde olması lazım. En kötü devlet otoritesi bile, devletin olmamasından iyidir. Eğitimden adalete, her alanda devletin mutlaka gölgesinin olması lazım. İnsanları zenginlerin insafına bırakırsanız, vahşi kapitalist sistem çok kötü işler yapar. Bugün Akhisar’da büyük sorunlar yaşamıyoruz, ama yarın ne olacağını bilemeyiz. mülteciler için insani adımların bir an önce atılması ev bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.'' dedi.



 

Muhabir: Pınar Gezici- Hatice Zeybek