1997 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Yusuf Yazıcı Trabzon altyapısında futbola başlamıştı. Yazıcı profesyonel futbol kariyerine de yine Trabzonspor'da başlamıştı ve ardından Fransa ekibi Lille'ye transfer olmuştu. 

Lille'de 4 sezon Yazıcı birde Ligue 1 şampiyonluğu yaşayarak önemli bir başarıya imzasını atmıştı. Yusuf Yazıcı, Lille ile biten kontraktını uzatmadı ve takımdan ayrılmıştı. 

EURO 2024'ün İlk yarı finalisti belli oldu EURO 2024'ün İlk yarı finalisti belli oldu

Yusuf Yazıcı neredeyse tüm büyük takımlar ile ismi anılıyordu. Son çıkan haberlerde ise Yazıcı'nın en ciddi talibinin Fenerbahçe olduğu söyleniyor. Fenerbahçe Yusuf Yazıcı'yı mı transfer edecek sorusuna sizler için cevap vermeye çalışacağız...

Fenerbahçe Yusuf Yazıcı'yı mı transfer edecek?

Fenerbahçe Mourinho yönetiminde ligde şampiyonluk ve Şampiyonlar Liginde gruplara kalma parolasıyla sezona giriş yapıyor. Bu nedenle iddialı bir kadro kuracaklarını dile getiren Ali Koç ve yönetim Jose'nin isteklerini yerine getirme hususunda kararlı.

Son olarak geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık forma giyen Çağlar Söyüncü'yü kadrosuna katan Fenerbahçe'nin yeni yerli hedefi Yusuf Yazıcı. Yusuf Yazıcı'nın peşinde birçok Avrupa takımı bulunuyor. 

Bu takımların başında Lille'den eski çalıştırıcı Fonseca'nın yeni takımı Milan var. Milan ile Fenerbahçe'nin transfer yarışına girmesi halinde Fonseca faktörü ile Milan'ın daha önde olacağı düşünülüyor.

27 yaşındaki Yusuf Yazıcı'nın şuanki piyasa değeri 10 milyon avro olarak biliniyor. Fenerbahçe Yusuf Yazıcı'yı kadrosuna katması halinde muhtemelen Sebastian Szymanski'yi satmayı planlıyor olacak.

Kaynak: Haber Merkezi