Fenerbahçe'nin ve A Milli Futbol takımının vazgeçilmez futbolualrından olan Ferdi Kadıoğlu'nun neden Türkçe konuşmadığı çokça merak ediliyor.  Ferdi Kadıoğlu Türkçe bilmiyor mu? Ferdi, neden Türkçe konuşamıyor?  Ferdi Kadıoğlu aslen nereli?  işte detaylar...

Ferdi Kadıoğlu Hollanda'da doğup büyümüş Türk asıllı futbolcu olduğundan dolayı Türkçe konuşmakta zorlanmaktadır. Hollanda'nın Arnhem şehrinde 1999 yılında dünyaya gelen Ferdi Kadıoğlu, Hollanda'da eğitiminin tamamlamıştır. Aslen Trabzonlu olan Ferdi, Türkiye'de yaşmadığı için Türkçe az konuşabilmektedir. Tam adı Ferdi Erenay kadıoğlu olan futbolcunun babası Trabzonlu Feyzullah Kadıoğlu'dur. Annesi ise Kanada doğumlu fakat Hollanda asıllı Dianna'dır.

Ferdi Kadıoğlu Hollanda'da neden hain ilan edildi? Kadıoğlu'nun annesi Türk mü? Ferdi Kadıoğlu Hollanda'da neden hain ilan edildi? Kadıoğlu'nun annesi Türk mü?

Feyzullah Ve Dianna Kadıoğlu

Ferdi Kadıoğlu ana dilinden dolayı Türkçe'ye yabancı kalmıştır. Ferdi Kadıoğlu Hollanda ve Kanada milli takımlarından davet almasına rağmen bu teklifleri reddetti.  Kadıoğlu diğer Türk asıllı futbolcuların aksine 2022'de Türk Milli takım kordinatörü Hamit Altıntop'u arayarak A Milli takımı tercih ettiğini bildirmiştir.  4 Haziran 2022'de ilk defa Milli olan futbolcu Fareo Adaları ile oynan maçta forma giymiştir.

Ferdi Kadıoğlu Hollanda'nın NEC Nijgemen takımında 2018 tarihinde forma giydiği sırada Fenerbahçe'den gele ntransfer teklifini kabul etmiş ve Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe'de U 21 takımıyla 10 maça çıkan Kadıoğlu Ersun anal'ın Teknik Direktör olmasıyla A Takımda forma bulmaya başlamıştır.

Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe-1

Muhabir: Hatice Zeybek