Avrupa transfer piyasasından hareketli saatler yaşanıyor. Birçok takım kadrosunu güçlendirmek için hamle yapmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de İspanya'nın son şampiyonu Barcelona. Katalan devi Manchester City ile sözleşmesi sona eren İlkay Gündoğan'ı kadrosunu kattığını duyurdu.

İlkay Gündoğan kimdir, nereli, kaç yaşında?

1990 yılının son baharında 24 ekim günü Gelsenkirchen'de dünyaya gelen Alman asıllı Türk oyuncu 33 yaşında. Profesyonel kariyerine Nurnberg forması ile başlayan İlkay burada 2 sezon kaldı ve başarılı bir form grafiği sergiledi. Nurnberg formasıyla dikkat çeken İlkay buradan Borussia Dortmund'a transfer oldu. Dortmund formasıyla kaptanlığa kadar yükselen İlkay burada da 5 sezon geçirdi. Borussia Dortmund ile 1 lig şampiyonluğu ve 1 şampiyonlar ligi finali oynama başarısı gösteren İlkay buradan İngiltere yolunu tuttu. İlkay 2016 senesinde Manchester City ile anlaştı. Guardiola yönetiminde ki City'de çok önemli görevlen üstlenen yıldız oyuncu burada geçirdiği 7 sezonda 5 kez Premier lig şampiyonu olarak tekrarlanması zor bir başarı yakaladı.

Guardiola'nın takımı bu sene lig, FA cup ve Şampiyonlar ligi kazanarak adeta Avrupa futbolunu domine etti. İlkay'da bu başarılarda kilt rol oynadı. Türk asıllı olmasına rağmen Almanya milli takımı forması giyen İlkay milli takım ile 67 maça çıkıp 17 gol attı. 

İlkay Gündoğan Barça'dan ne kadar para alacak?

İlkay geçen sezonu şampiyon olarak bitiren Barça'nın özellikle Avrupa'da başarı yakalaması için kilit oyunculardan birisi olacak gibi görünüyor. Busquets ile yollarını ayıran Barça orta sahada ki tecrübe eksiğini İlkay ile kapatacaktır. İlkay Gündoğan Barça'ya bonservissiz şekilde transfer oldu. İlkay Barça'dan yaklaşık 10 Milyon Euro imza parası talep etmiş ve talebi kabul görmüştü. İlkay'ın katalan ekibinden yıllık bonuslarla beraber 15 milyon Euro kazanması bekleniyor.

Ayrıca İlkay Gündoğan'ın serbest kalma bedeli de 400 Milyon Euro olarak belirlendi.