Yağmur sonrası düşüşe geçen ıskarta üzüm fiyatlarına yönelik çiftçiler harekete geçti.

Üzüm hasat sezonunun açılmasıyla birlikte 20 liralara dayanan ıskarta üzüm fiyatları geçtiğimiz hafta yağan yağmur sonrası ani düşüşe geçti. 18 lira olan ve 20 lira olması beklenen ıskarta üzüm fiyatları yağmur sonrası 3 lira birden düşerek 15 liraya çekilmesi çiftçileri çileden çıkardı. 

Iskarta üzüm fiyatlarına tepki gösteren çiftçiler, fiyatlardaki bu ani düşüşün piyasa manipülasyonları veya rekabet ihlalleri olup olmadığı belirlemek için rekabet kurumu ve CİMER'e şikayette bulunmaya başladı.  Iskarta üzüm fiyatlarındaki şikayetlerde, fiyat değişimlerinin şeffaflık ilkesine uygun olup olmadığının araştırılması ve adil fiyatlandırma politikalarının uygulanması talep ediliyor. 

Açığa üzüm dökmeyin

Sarıgöl'de ''Kuru Üzümü Çuvala Doldurma'' yarışması düzenlendi Sarıgöl'de ''Kuru Üzümü Çuvala Doldurma'' yarışması düzenlendi

Iskarta üzüm fiyatları hakkında konuşan Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, ''Iskarta üzüm fiyatlarındaki düşüş sonrası Rekabet Kurumuna dilekçe verdik. Sürecin takipçisiyiz. 12 ay boyunca çalışan üreticilerimiz emeğine sahip çıkıp açığa üzüm dökmesin. Yeri olan asmasında üzümü olan üzümlerini serip kurutsun''dedi.

Muhabir: Erdinç Alkan