ITZY üyesi Lia Ocak 2024’te çıkması beklenen yeni albümüne ve sonraki dünya turnesine katılmayacağını açıkladı... Peki ITZY Lia kimdir? Lia gruptan ayrıldı mı? 2024 İtzy Lia ne kadar ara verdi? Gibi sorularla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.Peki Lia gruptan ayrıldı mı? 2024 İtzy Lia ne kadar ara verdi? İşte detaylar...

İtzy Lia Gruptan Ayrıldı Mi

ITZY Lia kimdir?

Choi Ji-su  21 Temmuz 2000 yılında doğmuştur.  Lia olarak bilinen, Güney Koreli kız grubu Itzy'nin bir üyesidir. Lia, 21 Temmuz 2000'de Choi Ji-su adıyla Güney Kore'nin Incheon şehrinde doğdu . Çocukluğunun bir bölümünü Kanada'da geçirdi ve Jeju'daki North London Collegiate School'a gitti. 2019 yılında Seul Sahne Sanatları Okulu'ndan mezun oldu.

Lia başlangıçta SM Entertainment seçmelerine katıldı ve geçti ancak son dakikada ailesiyle olan bir anlaşmazlık nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.Lia, 2017 yılında JYP Entertainment'ın seçmelerini geçti ve bu ajansta iki yıl eğitim aldı.

12 Şubat 2019'da Lia, dijital tek albümleri It'z Different'ın " Dalla Dalla " single'ıyla piyasaya sürülmesiyle Itzy'nin bir üyesi olarak çıkış yaptı. Grubun bir üyesi olarak, 2022'de MBC'nin The Red Sleeve programı için "Always Be Your Star" şarkısına katkıda bulunmuştur. Lia daha sonra tvN'in Alchemy of Souls 2 programı için "Blue Flower"ı kaydetti ve Circle Chart'ta 184'e kadar yükseldi. Daha sonra Dr. Romantic'in orijinal film müziği için "One Hundred Love"ı yayınladı.

18 Eylül 2023'te JYP Entertainment, Lia'nın kaygı nedeniyle ara vereceğini duyurdu. Lia, ara verdiği sırada, grubun stüdyo albümü Born to Be'nin bir parçası olarak Sim Eun-ji ile birlikte yazdığı, hayranlarına adanmış solo parça "Blossom"u yayınladı.

İtzy Lia (1)

Lia, Ocak 2020'de Gmarket Global Shop'un "Sevgi Ver" bağış kampanyasına katılan ünlülerden biriydi. 17 Ağustos 2022'de Lia, sel mağdurlarına yardım etmesi için Hope Bridge Ulusal Afet Yardım Derneği'ne 30 milyon₩ (yaklaşık 23.152 ABD Doları) bağışta bulundu. 

Lia Gruptan Ayrıldı Mı 2023 İtzy Lia Ne Kadar Ara Verdi (1)

Lia gruptan ayrıldı mı? 

ITZY üyesi Lia, sağlık sorunları nedeniyle faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu. Lia, anksiyete bozukluğu teşhisi konduğunu ve iyileşmesine odaklanmak için grubun Ocak 2024’te çıkması beklenen yeni albümüne ve sonraki dünya turnesine katılmayacağını açıkladı.

Lia, hayranlarına el yazısıyla yazdığı bir mektupla teşekkür etti ve sağlıklı bir şekilde geri döneceğini söyledi. Lia’nın yayınlanmamış solo şarkısı “Blossom” yeni albümde yer alacağı bilinmekte..

2023 İtzy Lia Ne Kadar Ara Verdi

2024 İtzy Lia ne kadar ara verdi?

'Merhaba, ben JYPE.

ITZY üyesi Lia'nın sağlık durumu ve gelecekteki faaliyetleri hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Lia, planlanan aktivitelerini yerine getirirken aşırı gerginlik ve endişe yaşadığı için konsültasyon ve muayeneden geçti ve dinlenmeye ve tedaviye ihtiyacı olduğuna dair tıbbi tavsiye aldı.

Sanatçının sağlığını birinci önceliğimiz olarak kabul ederek, üyelerle dikkatli bir şekilde görüştükten sonra Lia'nın bugünden itibaren planlanan etkinliklere katılmayacağına ve tedavisine odaklanmak için bir süre ara vereceğine karar verdik.

Lia'nın faaliyetlerine yeniden başlamasının zamanlamasına, Lia ve üyeler arasında yeterli tartışmanın ardından karar verilecek.

Hayranları endişelendirdiğimiz için içtenlikle özür dileriz.

Karar verilir verilmez Lia'nın faaliyetlerine yeniden başlayacağını duyuracağız.

Teşekkür ederim.'

Ökkeş Eğribayat kimdir? Hastalığı ne? Neden öldü? Ökkeş Eğribayat kimdir? Hastalığı ne? Neden öldü?

Lia’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Itzy'nin Diğer Üyeleri Kimlerdir

ITZY'nin diğer üyeleri kimlerdir?

ITZY, JYP Entertainment tarafından oluşturulan beş üyeli bir kız grubudur. ITZY’nin üyeleri şunlardır:

  • Yeji: Ana dansçı, lider rapçi, lider vokal ve lider.

  • Lia: Ana vokal ve rapçi.

  • Ryujin: Ana rapçi, ana dansçı ve vokal.

  • Chaeryeong: Lider dansçı, vokal ve rapçi.

  • Yuna: Ana dansçı, vokal, rapçi ve en genç üye.

ITZY, 2019 yılında “Dalla Dalla” şarkısıyla çıkış yapmış ve birçok ödül kazanmıştır.

Kaynak: Hatice Zeybek