Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, Konak Mahallesi Haluk Selçuk Caddesi'ndeki bahçeli evinde yaşayan Bekir Yılmaz, evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği Uslu cinsi çekirdekli pembe üzüm fidanı bolca ürün veriyor. 

 18 yıl önce dikilen çekirdekli pembe üzüm fidanında bu yıl 70 salkım üzüm olduğunu söyleyen 62 yaşındaki Bekir Yılmaz,"18 yıl önce bir tanıdıktan temin ettiğim uslu çekirdekli pembe üzümü yetiştirdim. Evimin önündeki çardağı kapladı. Hem gölgesi oluyor hem de ürünü oluyor. Her yıl haziran ayının 5'i ila 12 arasında üzümü erkenden oluyordu. Bu yıl nedense 20 Mayıs'ta alca çıkardı ve şimdi ise olgunlaştı." dedi.

Evinin önünden geçenlerin olukça dikkatini çeken bu üzümün, ilk tadına bakanlarının komşularının olduğunu söyleyen Bekir Yılmaz,"Uslu üzümü ilk önce komşularıma bir kaç salkım vererek tattırmaktayım. Evine gelen misafirlerimize ikram ediyorum. Oldukça tatlı bir üzüm türü." dedi.

Sarıgöl'de Sakiler rüzgarı! Sarıgöl'de Sakiler rüzgarı!

Bekir Yılmaz, erken eren bir üzüm türü olan uslu üzümün, bağ çubuklarınıda budama zamanı isteyenlere verdiğinide ekledi.

Sarıgöl'de Ilk Eren Üzüm Sofralarla Buluştu! (1)

Sarıgöl'de Ilk Eren Üzüm Sofralarla Buluştu! (2)

Sarıgöl'de Ilk Eren Üzüm Sofralarla Buluştu! (3)


 

Kaynak: İHA