Sarıgöllü genç sporcularımızın başarısı bizleri gururlandırmaya devam ediyor. U13 Türkiye Güreş Şampiyonasında şampiyon olmayı başaran Şevket Ali Taşçı'dan sonra bir başka büyük başarıyıda Ada İbik U17 futbol milli takımımıza seçilerek gösterdi.

Manisa FK'da forma giyen genç futbolcumuz Nisan ayında U16 milli takımına seçilmiş ve göğsümüzü kabartmayı başarmıştı. Dün Manisa FK'nın Adanaspor ile oynadığı hazırlık maçında A takımda süre alan Ada İbik U17 milli takımından davet aldı.

Sarıgöllü Futbolcu U17 Milli Takımına Seçildi 22

Karacaali Mahallesi’nde çeşmelerden çamur aktı Karacaali Mahallesi’nde çeşmelerden çamur aktı

Ada İbik'in U17 milli takımımızdan aldığı daveti Manisa FK kendi sosyal medya sayfasından duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Manisa Futbol Kulübümüzün genç futbolcusu Ada İbik, U17 Milli Takımımızın Kuzey İrlanda ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna davet edildi.

U17 Milli Takımımızın 10-13 Ağustos tarihlerinde Belfast'ta Kuzey İrlanda ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu açıklandı. Aday kadroda Manisa Futbol Kulübümüzün genç futbolcusu Ada İbik de yer aldı.

Aday kadroya davet edilen oyuncular, 2 Ağustos Cuma günü saat 18.00'de İstanbul’da toplanacak. Manisa Futbol Kulübümüzü ve Manisamız’ı Milli formayla temsil edecek olan genç futbolcumuz Ada İbik’i kutluyor, A Milli Takım’a giden yolda başarılar diliyoruz.

Sarıgöllü Futbolcu U17 Milli Takımına Seçild

Bu gelişme sonrası Sarıgöl Gündem Gazetesi ve Manisa Aktif Haber sitesi olarak Ada İbik'in babası Kamil İbik'e ulaştık. Oğlu gibi kendisini futbola adayan bir Sarıgöllü olan Kamil İbik'e, oğlu Ada İbik'i bizlere tanıtmasını istedik.

Ada İbik kimdir?

2008 yılında Sarıgöl'de dünyaya gelen Ada İbik, Kamil ve Ayşe İbik çiftinin oğludur. Futbola 11 yaşında Sarıgöl Altay Futbol okulunda başlayan Ada İbik gösterdiği performans ve yeteneği ile hemen bölge Manisa takımlarının dikkatini çekti.

2021 yılında henüz 13 yaşında iken Sarıgöl Altay Futbol okullarından Manisa FK'ya transfer oldu. Ada İbik Manisa FK'da forma giydiği tüm altyaş kategorilerinde U13, U14, U15, U16 ve U17'de kaptanlık yapma başarısı gösterdi.

Sol ayağını daha baskın şekilde kullanan oyuncu stoper mevkisinde oynuyor. 

Ada kardemişimize başarılarının daim olmasını diliyor. Kendisinin bu başarıları elde etmesinde payı olan herkese de teşekkür ediyoruz.

Sarıgöllü Futbolcu U17 Milli Takımına Seçildi 33

Bu Haber Manisa Aktif Haber özel haberidir. Kopyalanması ve dağıtılması yasaktır.

Muhabir: Erdinç Alkan