Türkiye EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Milli takımımız maçı Merih Demiral'ın golleri ile 2-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Milli takımımızda Merih Demiral attığı golün ardından ''Bozkurt İşareti'' yaparak attığı golü kutlamıştı. UEFA bugün yaptığı açıklamada Merih Demiral'ın gol sevinci ile alakalı soruşturma başlattığını açıkladı.

UEFA tarafından yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir." ifadeleri yer aldı.

Jude Bellingham kaç maç ceza aldı? Bellingham İsviçre maçında forma giyecek mi? Jude Bellingham kaç maç ceza aldı? Bellingham İsviçre maçında forma giyecek mi?

Bozkurt İşareti Ne Anlama Gelir?

Bozkurt, Türklerin ulusal sembolüdür. Tarih öncesi dönemlerden beri Türklerce kutsal sayılmıştır. Bozkurt'un kutsal sayılmasının ve Türklerin ulusal sembolü olmasının en önemli nedeni, Türklerin bir bozkurdun soyundan geldiklerine inanmalarıdır. Bozkurt, bugün Türk milliyetçiliğinin sembolüdür. Atatürk tarafından da ulusal sembol ilan edilmiş ve birçok yerde kullanılmıştır. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türk parası üzerine bozkurt resimleri basılmıştır. (Vikipedi)

Kaynak: Haber Merkezi