Çelik Adam (Man of Steel) DC Comics karakteri Superman'e dayanan2013 yapımı bir süper kahraman filmidir. Filmin konusu ne, oyuncuları kim, gibi soruların detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Çelik Adam (Man of Steel) filminin konusu ne? 

Kripton gezegeni, gezegen çekirdeğinin çıkarılması nedeniyle istikrarsızlaşıyor . Gezegen patlamadan hemen önce, Kripton'un en iyi bilim adamı Jor-El , genetik kodeksini çalar ve yüzyıllardır doğal olarak doğan ilk Kriptonlu çocuk olan bebek oğlu Kal-El'e aşılar. Jor-El, bir darbe sırasında General Zod tarafından öldürülmeden önce Kal-El'i bir uzay aracıyla Dünya'ya göndermeyi başarır . Kal-El , Kansas'a iner ve burada Jonathan ve Martha Kent tarafından evlat edinilir ve Clark adını alır . Büyüdükçe, Jonathan'ın ondan gizli kalmasını istediği insanüstü güçler geliştirir, hatta yıllar sonra bir kasırga fırtınası sırasında hayatını kaybettiği Clark'ın yardımını reddeder. Jonathan'ın ölümünden dolayı suçluluk duygusuna kapılan Clark, hayatta bir amaç bulmak için çeşitli takma adlar altında saklanarak dünyayı dolaşır.

Çelik Adam (Man Of Steel) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Ve Nerede Çekildi (2)

Daily Planet muhabiri Lois Lane, Kuzey Kutbu'ndaki bir Kripton keşif gemisinin keşfini araştırmak üzere bir görev alır. Clark gemiye işçi kılığında girer ve babası Jor-El'i örnek alan yapay zekasından kökenlerini öğrenir ve Clark'ın insanlarına rehberlik etmek için Dünya'ya gönderildiğini öğrenir. Lois, Clark'ı takip ederken yanlışlıkla geminin güvenlik sistemini tetikler ve güçlerini Lois'i savunmasından kurtarmak için kullanır. Geminin yapay zekası tarafından sağlanan bir üniforma giyiyor ve yeteneklerini test etmeye başlıyor. Amir Perry White'ı olayla ilgili bir makale yayınlamaya ikna edemeyenLois, Clark'ı ifşa etmek amacıyla Smallville'de izini sürer. Ancak Lois, Jonathan Kent'in fedakarlığını duyunca hikayeyi bırakır ve Clark'ın kimliğini güvende tutarken Perry'nin şüphelerini artırır.

Çelik Adam (Man Of Steel) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Ve Nerede Çekildi (1)

Zod ve ekibi , Kripton'a karşı yaptıkları eylemler nedeniyle vatana ihanet nedeniyle hapsedildikleri Hayalet Bölge'den kaçtı. Kripton ileri karakollarından kurtarılan birkaç dünya oluşturma cihazına sahip olarak onu yeni bir Kripton'a dönüştürmek için Dünya'ya seyahat ediyorlar . Clark ve Lois'in yakalanmasının ardından Zod'un bilim subayı Jax-Ur , Zod'un genetik saflık ideallerine dayalı bir toplum inşa edecek yeni Kriptonlular yaratmak için Clark'ın genlerini çıkarır. Gemiyi ele geçirmek için Jor-El yapay zekasını kullanan Clark ve Lois kaçar ve ABD ordusunu Zod'un planı konusunda uyarır, bu da Clark ile Zod'un birlikleri arasında bir çatışmaya neden olur.

Çelik Adam (Man Of Steel) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Ve Nerede Çekildi (3)

Zod, Metropolis'e ciddi şekilde zarar veren ve insanlığın yok olma riskini taşıyan en güçlü dünyalaştırma cihazı World Engine'i kullanır . Ordu, World Engine'e bir saldırı başlatıp Zod'un birliklerini Hayalet Bölge'ye geri gönderirken Clark, dünyalaştırma platformunu yok eder. Geminin yok edilmesi ve Kripton'un tek canlanma umudunun ortadan kalkmasıyla Zod, intikam almak için Dünya'yı ve sakinlerini yok etmeye yemin eder. İki Kriptonlu, Metropolis'te uzun bir savaşa girer ve bu, Clark'ın Zod'u tren istasyonunda mahsur kalan bir aileye saldırırken öldürmesiyle sonuçlanır. Bir süre sonra Clark, " Süpermen " lakabını benimser ve hükümeti, insanlığa karşı çıkmaması koşuluyla bağımsız hareket etmesine izin vermeye ikna eder. Tehlikeli durumlara gizli erişim sağlamak için sivil kimliği Clark Kent adı altında Daily Planet muhabiri olarak işe girer.

Çelik Adam (Man Of Steel) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Ve Nerede Çekildi (4)

Çelik Adam (Man of Steel) filminin fragmanı

Çelik Adam (Man of Steel) filminin oyuncuları kim?

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Henry Cavill, Kal-El / Clark Kent / Superman
  • Amy Adams,Lois Lane
  • Michael Shannon, Dru-Zod / General Zod 
  • Kevin Costner ve Diane Lane, Jonathan ve Martha Kent
  • Laurence Fishburne, Perry White
  • Russell Crowe, Jor-El 
  • Antje Traue, Faora
  • Ayelet Zurer, Lara Lor-Van 
  • Harry Lennix, Korgeneral Swanwick
  • Christopher Meloni, ABD Nathan Hardy
  • Richard Schiff, Dr. Emil Hamilton
  • Mackenzie Gray, Jax-Ur
  • Michael Kelly, Steve Lombard

Çelik Adam (Man of Steel) filmi ne zaman ve nerede çekildi?

Filmin ana çekimleri 1 Ağustos 2011'de DuPage Havaalanı yakınındaki bir sanayi parkında "Sonbahar Donları" kod adıyla başladı. Man of Steel , Kaliforniya'nın Chicago bölgesinde ve Kripton ve filmde gösterilen dünya dışı uçaklar için set olarak kullanılan Burnaby'nin Vancouver'daki Mammoth Stüdyolarında çekildi . Vancouver'ın North Shore sahil bölgesi, Süpermen'in ilk kez tanıtıldığı petrol platformu kurtarma sahnesi için de kullanıldı.