The Gift , Joel Edgerton'un ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesinde yazdığı, ortak yapımcılığını üstlendiği ve yönettiği , Jason Blum ve Rebecca Yeldham'ın ortak yapımcılığını üstlendiği 2015 yapımı gizem draması ve psikolojik gerilim filmidir. Filmde Jason Bateman ve Rebecca Hall , Simon'ın geçmişinden Edgerton'un canlandırdığı bir figürden korkan bir çift olan Simon ve Robyn Callem'i canlandırıyorlar. Bu filmin konusu ve oyuncuları merak konusu oldu. İşte detaylarıyla haberimizde açıkladık...

Geçmişten Gelen (The Gift) filmin konusu ne?

Evli bir çift olan Simon ve Robyn Callem, Robyn'in ilk çocuklarını düşük yaptığı Chicago'dan , Simon yeni bir işe girdikten sonra Los Angeles banliyösüne taşınırlar ve yeniden başka bir çocuk sahibi olmak için çalışırlar. Beklenmedik bir şekilde Simon'un eski lise sınıf arkadaşı Gordon "Gordo" Moseley ile karşılaşırlar. Gordo, habersizce defalarca gelmeye ve göletleri için şarap şişeleri ve koi gibi hediyeler dağıtmaya başlar. Onun varlığı Simon'ı rahatsız ediyor ama Robyn hiçbir sorun görmüyor.

Gordo onları ve başka bir çifti büyük evine davet eder, ancak Callem'ler geldiğinde onlara diğer çiftin iptal ettiğini söyler. Bir iş sorununu çözmek için aniden ayrılır, onları yalnız bırakır ve Simon'u şüphelendirir. Gordo geri döndüğünde Simon, Gordo'ya onlardan uzak durmasını söyler.

Geçmişten Gelen (The Gift) Filmin Konusu Ne

Ertesi gün Robyn, koi'nin öldüğünü ve köpeğinin kayıp olduğunu bulur. Simon, onunla yüzleşmek için Gordo'nun evine gittiğinde evin aslında başka bir çifte ait olduğunu keşfeder. İlerleyen günlerde Robyn evde yalnız olmadığından şüphelenmeye başlar, muslukları açık bulur ve ayak sesleri duyar. Uyuyamayınca komşusunun reçeteli ilaçlarını çalar.

O gece köpek aniden geri döner ve Robyn, postada Gordo'dan gelen bir özür mektubu bulur. Mesaj, Simon'a Gordo'nun "geçmiştekilerin geçmişte kalmasına izin vermeye istekli olduğunu" ancak artık olmadığını söyleyen bir notla bitiyor. Simon bunun ne anlama geldiğini bilmediğini iddia ediyor.

Simon patronuna terfi sorar ve ona tek rakibinin iş arkadaşı Danny McDonald olduğu söylenir. Robyn'in evde yalnızken artan paranoyası, bir öğleden sonra bayılmasına neden olur. Ertesi sabah yatakta uyanır ve Simon, çalınan haplar konusunda onunla yüzleşir ve bunun Chicago'da kendisi için bir sorun olduğunu ortaya çıkarır.

Geçmişten Gelen (The Gift) Filmin Konusu Ne (1)

Zaman geçer, işler düzelir ve Robyn hamile olduğunu keşfeder. Ancak bir gün alışveriş yaparken Gordo'nun onu izlediğini görür. Simon'un kız kardeşi ona lisede Simon ve arkadaşı Greg'in Gordo'nun kendisinden büyük bir çocuk tarafından tacize uğradığını bildirdiğini, bunun da Gordo'nun zorbalığa uğramasına ve okul değiştirmesine yol açtığını söyler. Robyn, Simon'ın hem Danny McDonald'ın hem de hayatını hapishanede ve hapishane dışında geçiren Gordo'nun geçmişini araştırdığını keşfeder.

Taciz hikayesinin Simon tarafından uydurulduğunu ortaya çıkaran ve ona zorba diyen Greg'i arar. Yanlış ihbar sonucunda Gordo'nun babası, Gordo'nun eşcinsel olduğunu düşündü ve onu diri diri yakmaya çalıştı, bu da Gordo'nun cinayete teşebbüsten tutuklanmasına ve Gordo'nun askeri okula gönderilmesine yol açtı. Robyn, Simon'un neden böyle bir şey yaptığını sorduğunda Greg "çünkü yapabilirdi" diye yanıt verir. Simon'un "gerçekten kötü bir çizgiye" sahip bir zorba olduğunu açıklamaya devam ediyor.

Geçmişten Gelen (The Gift) Filmin Konusu Ne (2)

Robyn, Simon'la yüzleşir ancak sorumluluğu reddeder. Onun emri üzerine Gordo'nun izini sürer ve özür dilemeden bir mesaj gönderir . Gordo, Simon'un samimiyetsiz olduğunu biliyor ve Simon'u geçmişin henüz onunla işinin bitmediği konusunda uyarıyor. Öfkelenen Simon, Gordo'ya saldırır. Daha sonra Robyn'e yalan söyleyerek Gordo'nun özrünü kabul ettiğini söyledi.

Simon terfi eder, ancak kutlama partisinde Danny McDonald evine taş fırlatır ve Simon'u terfi almak için bilgi uydurmak ve kariyerini mahvetmekle suçlar. Robyn aniden doğuma başlar ve bir erkek çocuk doğurur. Simon, McDonald hakkında yalan söylediği için kovulur ve Robyn ona ayrılmak istediğini söyler.

Simon, evlerinin anahtarı, Simon ve Robyn'in Gordo'yla dalga geçtiği bir ses kaydı ve Gordo'nun Robyn'in yanında durmadan önce Robyn'in içeceğine ilaç verdiğini gösteren evlerinin içinden çekilmiş görüntülerden oluşan başka bir hediye kutusu bulmak için eve döner. bayılmıştı, görünüşe göre ona cinsel saldırıda bulunmak üzereydi . Gordo, kamera kesilmeden önce yatakta baygın bir Robyn'e dokunurken maymun maskesi takıyor.

Geçmişten Gelen (The Gift) Filmin Konusu Ne (3)

Aynı zamanda Gordo, gözü bandajlı ve kolu askılı olarak hastanede Robyn'i ziyaret eder. Ona yaralanmalarına Simon'un neden olduğunu söyler. Simon hastaneye koşuyor ama asansör kapıları kapanırken ona sırıtan Gordo'yu özlüyor. Gordo, Simon'ı onunla alay etmesi için çağırır ve Robyn'e tecavüz edip bebeğin babası olup olmadığını teyit etmeyi reddeder; tıpkı Simon'un yıllar önceki taciz hikayesini itiraf etmeyi reddetmesi gibi. Öfkeli Robyn, Simon'un bebeği görmesine izin vermez. Evliliği biten ve kariyeri mahvolan Simon, Gordo'yu izlerken yıkılır. İntikamından memnun olan Gordo, kolundaki askıyı fırlatarak uzaklaşır.

Geçmişten Gelen (The Gift) oyuncuları kim?

Geçmişten gelen filmin oyuncuları şu şekildedir;

  • Jason Bateman Simon rolünde
  • Rebecca Hall Robyn rolünde
  • Joel Edgerton Gordo rolünde
  • Tim Griffin Kevin "KK" Keelor ​​rolünde
  • Allison Tolman Lucy rolünde
  • Katie Aselton Joan rolünde
  • Wendell Pierce Dedektif Mills rolünde
  • Beau Knapp Dedektif Walker rolünde
  • Adam Lazarre-White Ron rolünde
  • David Denman Greg rolünde
  • PJ Byrne Danny McDonald rolünde
  • Duffy rolünde Meşgul Philipps