Nurhayat karakteri ile tanınan Deliha rolü ile büyük bir üne kavuşan Gupse Özay hakkında merak edilen birçok konu vardır. Oyuncu, yönetmen, yapımcı, senarist ve seslendirme sanatçısı olan Gupse Özay aslen nerelidir sorusu bunların başını çekmektedir.

Yazdığı ve oynadığı projeler dışında 2020-2022 yılları arasında UN Woman Turkey'in de sözcüsü olmuştur. Gupse Özay hakkında merak edilen konular ve bu konuların cevapları şu şekildedir:

Gupse Ozay Aslen Nereli 2

Gupse Özay Aslen Nereli?

Gupse Özay 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Bu sebeple hayranlarının bir çoğu Özay’ı İzmirli olarak düşünse de kendisi aslen Çerkes’tir. Hatta Gupse Özay’ın ismi de Çerkesçe’dir.

Gupse Özay Kimdir?

30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Gupse Özay, Çerkes kökenli bir ailenin en küçük çocuğudur. Çerkesçe olan “Gupse” adı "Canımın içi" anlamına gelmektedir.

Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında dostlarıyla çektikleri “Yaman Yaşamışım” isimli belgeseli ile ödül almıştır. Gupse Özay TRT’den yapım şirketlerine, magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine yarayacak her alanı da gençliği boyunca denemiştir.

Daha sonrasında 4 yıl reklam yazarlığı yapan Gupse Özay, ardından işinden ayrılarak dizi sektörüne geçmiştir. Oyunculuk denemeleri sırasında Şahika Tekand’dan dersler alan Gupse Özay arkadaşları ile oluşturduğu skeçleri internet üzerinden yayınlamıştır. Özellikle “Oldu Teşekkürler” ve “Psikolog” skeçleri bu dönem sosyal medyada büyük ilgi görmüştür.

Gupse Özay 2014 yılında Deliha isimli filminde Barış Arduç ile tanışmıştır. 6 yıl Barış Arduç ile birlikte olan Gupse Özay, 29 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesinde Barış Arduç ile dünyaevine girmiştir. Bu evlilikten Gupse Özay ve Barış Arduç çiftinin 9 Eylül 2022 tarihinde “Jan Asya” ismini verdikleri kızları dünyaya gelmiştir.

Gupse Ozay Aslen Nereli 12

Gupse Özay Nasıl Ünlü Oldu?

Gupse Özay arkadaşları ile oynadığı bu skeçler sayesinde “Yalan Dünya” isimli dizide rol kapmayı başarmıştır. Bu dizi sayesinde tanınan Gupse Özay, dizideki rolü ile birlikte Dacia'nın reklamında da rol almaya hak kazanmıştır.

4 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği “Deliha” isimli ilk sinema filminde Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştır. 8 Nisan 2016 tarihinde vizyona giren “Küçük Esnaf” filminde ise “Burcu” karakteriyle başrol oynayan Gupse Özay aynı yıl “Görümce” filmini de yapmıştır.

Görümce isimli bu filmi de 2 Aralık 2016 tarihinde beyazperde de yayınlanmıştır. 11 Ocak 2018 tarihinde ise hem yazıp yönettiği hem de başrolünü oynadığı “Deliha 2” vizyona girmiştir. Deliha’nın ilk filmde aşkın peşinde koşan Zeliha karakterini, bu sefer kariyer peşinde koşarken çizen Gupse Özay 2020 yılında da Eltilerin Savaşı filminin senaristliğini yapmış ve oyuncu olarak yer almıştır.

19 Ocak 2024 tarihinde Lohusa isimli filmi vizyona giren Gupse Özay 14 Haziran 2024 tarihinde yayınlanan “Ters Yüz 2” animasyonunda da “Üzüntü” karakterini seslendirmiştir.

Gupse Ozay Aslen Nereli 5

Gupse Özay Kaç Yaşında?

Gupse Özay aslen nereli sorusunun yanı sıra; kendisi hakkında merak edilen başka detaylar da bulunmaktadır. Özellikle de yaşı ve evliliği sıkça araştırılır.

30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir’de doğan Gupse Özay 2024 yılı itibariyle 40 yaşındadır.

Gupse Özay Burcu Nedir?

30 Temmuz 1984 tarihinde doğan Gupse Özay aslan burcudur.

Gupse Ozay Aslen Nereli 10

Gupse Özay Kaç Çocuğu Var?

Gupse Özay aslen nereli sorusunu yanıtladık. Özay, aynı zamanda özel hayatıyla da gündeme gelmekte ve sık sık merak edilmektedir. Barış Arduç ile evliliği çok konuşulan Gupse Özay'ın çocuğu olup olmadığı da araştırılmaktadır.

29 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesinde Barış Arduç ile evlenen Gupse Özay’ın bir çocuğu vardır. Barış Arduç ve Gupse Özay çifti kızlarına Jan Asya ismini vermişlerdir.

Gupse Ozay Aslen Nereli 6

Gupse Özay Eşi Kimdir? Barış Arduç Kim?

Gupse Özay 6 sene birlikte olduğu Barış Arduç ile 29 Temmuz 2020 tarihinde İzmir, Çeşme’de evlenmiştir. 1987 yılında İsviçr Scherzingen’de doğan Arduç, baba tarafından aslen Ordu Fatsalıdır. Annesi ise Artvin Arvahilidir. 8 yaşındayken ailesi ile birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yapmıştır.

Yüksek öğrenimi için Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisini kazansa da ilk yılının ardından İstanbul’a geri dönmüş ve çeşitli spor dalları ile uğraşmıştır. Ayrıca Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu bünyesinde Şile’de 8 yıl boyunca cankurtaranlık yapmıştır.

Tiyatro sanatçısı olan Ayla Algan ile tanıştıktan sonra oyunculuk kariyerine adım atan Arduç’un ilk projesi Küçük Hanımefendi olmuştur. Yıldızının parladığı proje ise Elçin Sangu ile başrolü paylaştıkları Kiralık Aşk dizisi olmuştur. 2020 yılından bu yana Gupse Özay ile evlidir.

Gupse Özay Barış Arduç Aşkı Nasıl Başladı?

Gupse Özay’ın aşk hayatı, Gupse Özay aslen nerelidir sorusu kadar merak edilen bir soru olmuştur. 2014 yılında Deliha filminin setinde Barış Arduç ile tanışan Guspe Özay, 6 sene boyunca Barış Arduç ile ilişki yaşamıştır.

Guspe Özay ilişkilerinin başlaması hakkında şunları söylemektedir:

  • "Bir komedi filminde beraber oynadığımız için komikliğe de elverişli bir setimiz vardı. Evet Barış çok yakışıklı bir erkek ama orada bizi birbirimize çeken çok eğlenmekti. Bir şey var ya, mizah. Sen çok komiksindir, adam çok komiktir. Ama başka bir komedi yapıyorsunuzdur ikiniz. Gülmezsiniz, anlamazsınız falan. Çok kötüdür ya o. Bizim çok denkti mizah bakışımız ve gülüşümüz. O yüzden o çok güzel köpürdü."

Gupse Özay Filmleri

Gençliğinden itibaren birçok senaryo yazan, rollerde oynayan ve yönetmenlik yapan Gupse Özay’ın oynadığı film ve diziler aşağıdaki gibidir:

YIL

YAPIM

ROL

2012-2014

Yalan Dünya

Nurhayat Karakaş

2013

Rekorlar Dünyası

Kendisi (Sunucu)

2014

Deliha

Zeliha

2015

Ters Yüz

Üzüntü (Seslendirme)

2016

Küçük Esnaf

Burcu

2016

Görümce

Yeliz

2017

Tatlım Tatlım

Tatlım

2018

Deliha 2

Zeliha

2020

Eltilerin Savaşı

Sultan Altundağ

2024

Lohusa

Burcu

2024

Ters Yüz 2

Üzüntü

Gupse Özay aslen nereli sorusu ile birlikte diğer merak edilenleri de cevapladık.