Hukuk yazar Hayati inanç hakkında Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin suç duyurulsunda bulunulması gündeme bomba gibi düştü. Peki, Hayati İnanç'a neden suç duyurusunda bulunuldu? Hayati İnanç suçu ne? Adnan Oktar ile ne ilgisi var? Haberimizin detayında.

Hayati İnanç'a neden suç duyurusunda bulunuldu? 

Özkan Mamati ve Fırat Develioğlu, Adnan Oktar Suç Örgütü davasının müştekilerindendir. Bu iki kişi, AK Parti MKYK üyesi Hayati İnanç’ı, yargılamayı etkilemeye çalışmak ve Adnan Oktar örgütüne destek vermekle suçlayarak şikâyetçi olmuşlardır.

Hayati İnanç'ın suçu ne? 

Hayati İnanç’ın yargılandığı suçlama, Adnan Oktar liderliğindeki örgüte katılmak ve örgütün faaliyetlerine katkıda bulunmaktır . Adnan Oktar, Harun Yahya takma adıyla çok sayıda eser veren ve kendine has bir cemaat oluşturan bir şahıstır. Oktar ve cemaati, bir dizi suçtan dolayı mahkemeye çıkarılmıştır .

Hayati İnanç'ın Adnan Oktar ile ne ilgisi var?

Hayati İnanç'ın Adnan Oktar ile eski dost olduğu,Adnan Oktar'ın kitaplarının yayınlanmasına destek olduğu ileri sürülüyor. Adnan Oktar'ın eski müritleri tarafından ileri sürülen bu iddia üzerine  Özkan Mamati ve Fırat Develioğlu, tarafından Hayati İnanç suç duyurusunda bulunulmuştur.