EURO 2024 Türkiye Avusturya son 16 maçında Hakan Çalhanoğlu'nu kadroda göremeyen futbol severler, Hakan Çalhanoğlu neden oynamıyor? Sakat mı? Cezalı mı? Neden kadroda yok? ilk 11 de neden yok? Yedek mi? gibi soruların cevabını arıyor.

Hakan Çalhanoğlu, Çekya maçında görüdüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştüğü için Avusturya maçında forma giyemeyecek. Bu nedenle Hakan Çalhnoğlu ilk 11'de ve yedek dahil olmak üzere takım kadrosunda yer almadı. Çalhanoğlu'nun herhangi bir sakatlığı bulunmuyor. Çekya maçında açılış golünü atan Hakan Çalhanoğlu ile yine sarı kart cezalısı olan bir diğer futbolcumuz Samet Akaydın'da son 16 maçında Avustuya'ya karşı forma giyemecek.

Ceza hattında 10 futbolcumuz var

Türkiye-Avusturya maçında forma giyecek A milli futbol takımımızda 10 futbolcumuz sarı kart sınırında. Kenan YIldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Zeki Çelik, Salih Özcan,Uğurcan Çakır, Arda Güler, Orkun Kökçü , Mert Müldür ile Kaan Ayhan sarı kart görmeleri halinde çeyrek finalde forma giyemeyecek.

Sinan Ateş'in yanında kim vardı? Selman Bozkurt kimdir nerelidir? Sinan Ateş'in yanında kim vardı? Selman Bozkurt kimdir nerelidir?

Türkiye nefesini tuttu, şehirlerde dev ekranlar kuruldu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasdan sonra ilk defa gruptan çıkan Türkiye'de 7'de 70'e herkes ekran başında kitlendi. A Milli Futbol takımımız hazırlık maçında 6-1 yenildiği Avustuya ile rövanşa çıkacak. Türkiye, İspanya, İngiltere, Almanya ve Portekiz'in ardından adını çeyrek finale yazdırmak istiyor. 

Avustuya üstün

Türkiye daha önce Avusturya ile 17 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 9'unu Avusturya kazanırken, 7 müsabakadan ise Türkiye galip çıktı. İki takım sadece bir kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Türkiye bu karşılaşmalarda rakip fileleri 23 kez Avustuya ise 24 kez havalandırdı.

Türkiye Avustuya maçının galibi Romanya ve Hollanda maçının galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak. Türkyie Avusturya maçı saat 22.00 'da TRT1 ekranlarından canlı izlenecek.

Muhabir: Erdinç Alkan