The November Man, 1987'de yayınlanan The November Man roman serisinin yedinci bölümü olan Bill Granger'ın There Are No Spies adlı romanından uyarlanan,2014 yapımı bir casus aksiyon gerilim filmidir. Bir İngiliz-Amerikan yapımı olan filmin başrollerinde Pierce Brosnan , Luke yer almaktadır. Bracey ve Olga Kurylenko'nun yanı sıra Bill Smitrovich ve Will Patton'ın da yer aldığı filmde senaryo Michael Finch ve Karl Gajdusek tarafından yazılıyor.

Filmin yönetmenliğini, daha önce Brosnan'la Dante's Peak'te çalışmış olan Roger Donaldson üstleniyor. Film 27 Ağustos 2014'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi.

Film, İkinci Çeçen Savaşı'nda Rusya'nın savaş suçlarına ilişkin fotoğraflı kanıtları , suçlara doğrudan karışan yeni Rusya Başkanına karşı kullanma girişimini anlatıyor. Bu fiilmin konusu ve oyuncuları merak konusu oldu. İşte detayları haberimizde açıkladık...

Hedefteki Adam (The November Man) filmin konusu ne?

2008 yılında, CIA ajanı Peter Devereaux, Karadağ'daki bir koruma görevi sırasında genç bir ajan olan David Mason'a nezaret eder . Mason, Devereaux'nun ateş etmeme emrine uymaz. Bir suikastçıyı vurup öldürüyor ama aynı zamanda bir çocuğu da öldürüyor.

2013 yılında Devereaux İsviçre'nin Lozan kentinde emekli oldu. Eski patronu John Hanley gelir ve onu Rusya'nın gelecek dönem başkanı ve eski Ordu Generali Arkady Fedorov'un yardımcısı Natalia Ulanova'yı çıkarmaya ikna eder. Ulanova, Fedorov'un kasasına girer ve onun savaş suçlarını gösteren eski fotoğrafları kopyalar. CIA çıkarma ekibiyle iletişime geçer ve kaçar. Fedorov , Devereaux onu kurtarıncaya kadar onu Moskova sokaklarında takip eden FSB'yi uyarır . Ona, Hanley'e aktardığı Mira Filipova adını verir. Hanley'nin koordine ettiği CIA ekibi Devereaux'nun varlığından habersizdir.

Hedefteki Adam (The November Man) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (1)

İstasyon şefi Perry Weinstein, Mason'un yaptığı gibi Ulanova'nın öldürülmesi emrini verir. Ölmekte olan Ulanova, Devereaux'ya fotoğrafların bulunduğu telefonunu verir. CIA ekibi otoparktan ayrılırken Devereaux, silah zoruyla Mason'la karşılaşana kadar ekipteki herkesi öldürür. İkili, ateş etmeden ayrılıyor. Devereaux ve Ulanova'nın daha önce de olaya dahil olduğu ortaya çıktı. Hanley sorgulama için gözaltına alındı.

Bu arada, New York Times gazetecisi Edgar Simpson, mülteci vakası çalışanı Alice Fournier'in izini sürüyor ve Fedorov'un İkinci Çeçen Savaşı sırasındaki savaş suçlarını açığa vuran bir yazı yazmak için ondan yardım istiyor . Bir suikastçı olan Alexa Belgrad'a gelir ve Fournier'in Simpson'la bir kafede buluşacağını öğrenir . Devereaux ayrıca Sırbistan'ın Belgrad kentine gelir, ardından Hanley'in evine gider ve Fournier'i Filipova'nın bilinen tek bağlantısı olarak bulur. Kafeye gelir ve Fournier'i hem Alexa hem de Mason'ın ekibinden kurtarır.

Hedefteki Adam (The November Man) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (2)

Fournier, Filipova'nın Fedorov'a dilsizmiş gibi davrandığını söylüyor. Aslında Rusça konuşuyordu ve Fedorov'un, savaş başlatmak ve Çeçen petrol yataklarına el koymak için bir Rus Ordusu binasını bombalamaya yönelik ' sahte bayrak ' komplosu da dahil olmak üzere konuşmalarına kulak misafiri oldu. Fedorov'un eski bir ortağı olan Denisov, komployu doğruluyor ve CIA'nın olaya dahil olduğunu ortaya koyuyor. Devereaux, Fournier'i uzaklaştırır.

Fedorov bir enerji konferansı için Belgrad'a geldi. Fournier, Alexa'nın onlara saldırıp onu öldürdüğü dairesinde Simpson'la tanışır; ama Fournier kaçar. Devereaux, Hanley'nin tutulduğu CIA sitesine sızar; ve Hanley, Weinstein'ın Fedorov'a yardım ettiğini iddia ediyor ve Fournier'in aslında Filipova olduğunu ortaya koyuyor. Mason ayrıca gerçek Fournier'in yıllar önce öldüğünü ve Filipova'nın kimliğini çaldığını keşfeder. Fahişe kılığına giren Filipova, Fedorov'un otel odasına gider. Savaş sırasında Filipova'nın ailesinin, gençliğinde Fedorov tarafından gözleri önünde öldürüldüğü, Fedorov'un ise onu iki yıl boyunca seks kölesi olarak esir tuttuğu ortaya çıktı. Fedorov'u şaşırtır ama ona saldırırken onu öldüremez; Devereaux, Otelin merdivenlerinden çıkar, korumaları vurur ve onu kurtarır.

Hedefteki Adam (The November Man) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (3)

Devereaux, Fedorov'u sorgulayarak operasyona katılan CIA ajanının adını öğrenmek ister. Filipova'nın telefonuyla çekilen Fedorov, Weinstein değil Hanley olduğunu itiraf ediyor; ve Filipova bunu doğruluyor. Mason otele gelir, ancak Devereaux ve Filipova, Mason'u bayıltıp ona Fedorov'un kayıtlı itirafını bıraktıktan sonra kaçarlar. Ancak Mason ve CIA ortağı Celia, kanıtları sunmak için Langley'e vardıklarında Weinstein'ın yerini Hanley'nin aldığını fark ederler.

Devereaux kendisinin ve Ulanova'nın kızı Lucy'yi arar; Hanley onu kaçırarak telefona cevap verir. Devereaux, Filipova'yı kendisini tren istasyonunda beklemeye ikna eder. Orada Fedorov ile ilgili hikayesini yazmak için halka açık bir bilgisayara gidiyor. Devereaux, Filipova'nın bir otobüs durağında beklediğini söyleyerek Hanley ve Mason ile buluşur. Mason, Hanley tarafından onu kurtarmakla görevlendirilir.

Hedefteki Adam (The November Man) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (4)

Alexa, Filipova'yı istasyonda bulur, ancak kaçar ve ifşayı bitirip basına göndermeden önce Alexa'yı bilinçsizce yere vurur. Hanley, Başkan olduktan sonra Fedorov'a şantaj yapma ve Rusya'yı Orta Doğu'ya karşı NATO'ya katılmaya zorlama niyetini açıklar . Celia, kaçıranların yerini bulur ve onun yerine Lucy'yi kurtaran Mason'a haber verir. Geri döner ve Devereaux'nun Hanley'in adamlarını öldürmesine ve Hanley'i bastırmasına yardım eder. Devereaux, Lucy ile yeniden bir araya gelir ve birlikte Filipova'yı bulurlar, bunun üzerine üçü de trende ayrılır.

Daha sonra Filipova, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde Fedorov aleyhine ifade vererek adaylığını iptal etti. Fedorov daha sonra yatında bilinmeyen bir keskin nişancı tarafından başından vuruldu.

Hedefteki Adam (The November Man) oyuncuları kim?

Hedefteki adamın oyuncuları şu şekildedir;

  • Pierce Brosnan Peter Devereaux rolünde
  • Luke Bracey David Mason rolünde
  • Olga Kurylenko Alice Fournier / Mira Filipova rolünde
  • Eliza Taylor Sarah rolünde
  • Caterina Scorsone Celia rolünde
  • Bill Smitrovich John Hanley rolünde
  • Will Patton, Perry Weinstein rolünde
  • Amila Terzimehić Alexa rolünde
  • Lazar Ristovski Ordu Generali Arkady Fedorov rolünde
  • Mediha Musliović Natalia Ulanova rolünde
  • Akie Kotabe Meyers rolünde
  • Patrick Kennedy Edgar Simpson rolünde
  • Miloš Timotijević, Fedorov'un Genelkurmay Başkanı olarak
  • Dragan Marinković Semyon Denisov rolünde
  • Ben Willens Ajan Jones rolünde
  • Tara Jevrosimović Lucy rolünde
  • Nina Mrda Mira Filipova rolünde (15 yıl)