Ülkemizdeki sinema severlerin izlemekten en çok hoşlandığı film türleri aksiyon ve macera filmleri olarak biliniyor. Özellikle akşam saatlerinde yayınlanan filmler büyük kitleler tarafından takip edilebiliyor.

Bugünde televizyonda yayınlanacak olan Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi ya da orijinal adıyla Street Fighter: The Legend Of Chun-li izleyicilerin en merak yapımların başında geliyor.

Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi filminin konusu ne, oyuncuları kimler, Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi filmi nerede çekildi gibi sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız.

Sokak Dövüşçüsü Chun Li Efsanesi (Street Fighter The Legend Of Chun Li) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler 11

Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi (Street Fighter: The Legend Of Chun-li) filminin konusu ne?

Chun-Li ailesiyle birlikte San Francisco'dan Hong Kong'a taşınır. Orada babası iş adamı Xiang'dan wushu öğrenir. Aile, bir gece suç örgütü Shadaloo için çalışan haydutlar tarafından saldırıya uğrayıp Xiang, Chun-Li'nin gözleri önünde kaçırılana kadar normal bir hayat yaşar. Chun-Li büyür ve yetenekli bir konser piyanisti olur.

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi?

Bir gün, eski Çince yazılmış gizemli bir parşömen alır. Kısa bir süre sonra annesini kanserden kaybeder. Bu arada, Bangkok, Tayland'daki Shadaloo merkezinde, suç patronu M. Bison, diğer hissedarları uşaklarından biri olan Vega tarafından idam ettirmeden önce organizasyonun kontrolünü tamamen ele geçirdiğini açıklar.

Ertesi gün, Tayland Kraliyet Polisi dedektifi Maya Sunee, Interpol ajanı Charlie Nash ile tanışır ve her ikisi de Bangkok'ta birkaç suç örgütü ailesinin öldürülmesini araştırmak üzere çağrılır ve Nash bu suçları Shadaloo'nun işlediğini belirler. Hong Kong'da yaşlı bir kadın Chun-Li'nin parşömenini tercüme eder ve ona Bangkok'a gidip Gen adında bir adamı bulmasını söyler.

Chun-Li evini terk eder ve Bangkok'a gider. Evsiz bir şekilde yaşarken birkaç gün boyunca Gen'i arar. Bir gece yerel gangsterlerle yaptığı bir kavga onu bayıltır ve Gen ortaya çıkarak onu evine götürür. Gen, Chun-Li'ye bir zamanlar Bison'un yoldaşı olduğunu ve babasını nasıl bulacağını bildiğini söyler. Sonraki birkaç gün boyunca ona kendi dövüş sanatları stilini öğretir.

Sokak Dövüşçüsü Chun Li Efsanesi (Street Fighter The Legend Of Chun Li) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler 22

Chun-Li ayrıca Shadaloo'yu alenen işleten Bison hakkında daha fazla şey öğrenir. Mülk sahiplerinin ailelerini rehin tutarak onları topraklarını kendisine devretmeye zorlar. Bison'un uşağı Balrog'u gözetleyen Chun-Li, bir mülk sahibinden “Beyaz Gül ”ün sevkiyatına izin verecek bir yanaşma limanının haklarını devretmesinin istendiğini duyar.

O gecenin ilerleyen saatlerinde Chun-Li, bir gece kulübünde Bison'ın sekreterlerinden Cantana ile yüzleşir. Shadaloo'nun haydutları ile Nash ve Maya'dan kaçmadan önce Beyaz Gül'ün yeri hakkında bilgi alır. Bu olayın bir sonucu olarak Cantana daha sonra Bison tarafından öldürülür.

Yemek sırasında Gen, Bison'ın geçmişiyle ilgili daha fazla bilgi verir; Bangkok'ta İrlandalı misyonerlerin çocuğu olarak dünyaya gelmiş ancak bebekken terk edilmiş, yetim büyümüş ve hayatını bir hırsız olarak geçirmiştir. Hamile karısını öldürmüş ve vicdan azabını prematüre doğan kızlarına aktarmıştır.

Gen daha sonra Shadaloo birlikleri tarafından saldırıya uğrar ve Balrog evini havaya uçurur. Chun-Li daha sonra Vega tarafından saldırıya uğrar ve onu yenerek bir binanın kenarında asılı bırakır.

Chun-Li, kendisine Beyaz Gül'ün varış zamanını söyleyen bir liman çalışanını sorgular. O gece nakliye alanına geri döner, ancak Bison ve askerleri tarafından yakalanır. Bağlanıp kaçırılan Chun-Li, Bison'un hemen öldürdüğü Xiang ile yeniden bir araya gelir.

Bison ve Balrog evi terk ettikten sonra Chun-Li muhafızları döverek kaçar ve bu sırada bir çocuğu korumaya çalışırken kolundan vurulur. Öfkeli Taylandlılar daha sonra Bison'un adamlarına saldırır. Chun-Li, yaralarını iyileştiren ve eğitimine devam eden Gen ile yeniden bir araya gelir.

Görevden alındıktan sonra Nash, Chun-Li'den Bison'ı yakalamak için ona destek olmasını ister. Maya ve SWAT ekibinin yardımıyla nakliye alanına varırlar ve Shadaloo güçleriyle çatışmaya girerler. Gen bir gemiye girer ve Balrog'la yüzleşir, sonunda onu öldürür.

Bu arada, Bison gemiden Rusça konuşan bir kızı aldıktan sonra olay yerinden kaçar. Kızın kendi kızı Rose olduğu ortaya çıkar. Chun-Li ve polis memurları Bison'un karargâhına varır. Chun-Li ve Gen, Bison ile yüzleşirken polisler Rose'u güvenli bir yere götürür. Bu savaş sırasında Chun-Li bir Kikoken şarj eder, ona ateş eder ve bacaklarıyla boynunu kırmadan önce onu yere serer.

Chun-Li Hong Kong'daki evine döner ve yerleşir, ardından Gen onu ziyaret eder. Ona yaklaşan bir Street Fighter turnuvası için bir gazete ilanı gösterir ve Ryu adında bir dövüşçünün davaları için bir üye olabileceğini söyler. Ryu teklifi reddederek şimdilik evde olduğunu söyler.

Sokak Dövüşçüsü Chun Li Efsanesi (Street Fighter The Legend Of Chun Li) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler 33

Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi (Street Fighter: The Legend Of Chun-li) filminin oyuncuları kimler?

Aksiyon sahneleri ile dikkat çeken Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi filminin oyuncu kadrosunda şu isimle yer alıyor;

  • Kristin Kreuk 
  • Katherine Pemberton 
  • Neal McDonough 
  • Brendan Miller 
  • Chris Klein 
  • Michael Clarke Duncan 
  • Moon Bloodgood 
  • Taboo 
  • Robin Shou 
  • Edmund Chen 
  • Josie Ho 
  • Elizaveta Kiryukhina 
  • Cheng Pei-pei
  • Emilze Junqueira 
  • Krystal Vee 

Sokak Dövüşçüsü Chun Li Efsanesi (Street Fighter The Legend Of Chun Li) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler 44

Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi (Street Fighter: The Legend Of Chun-li) filmi nerede çekildi?

Çekimler Mart ve Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çekim yerleri arasında Hong Kong, Çin; Bangkok, Tayland; Vancouver, Kanada; ve Reno, Nevada ve Herlong, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri yer aldı.

Başlangıçta 2008 sonbaharında sinemalarda gösterime girmesi planlanan film, o sırada devam eden yazarlar grevi nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sinemalarda 27 Şubat 2009'da gösterime girdi. Avustralya'da ise film sinemalarda gösterime girmedi, bunun yerine 14 Ocak 2010'da doğrudan DVD olarak gösterime girdi.

SON OLARAK SOKAK DÖVÜŞÇÜSÜ: CHUN-Lİ EFSANESİ (STREET FİGHTER: THE LEGEND OF CHUN Lİ) FİLMİNİN FRAGMANINA GÖZ ATALIM...

Muhabir: Erdinç Alkan