Yaz aylarında sinema severlerin en çok yapmayı sevdiği aktivitlerden birisi de evde oturup film izlemektir. Bunun için kaçırılmayacak fırsat bugün onları bekliyor olacak. İtalyaz Yazı filmi dram, komedi ve romantizm ögelerinin hepsini de içerisinde biraz barındıran filmler arasında yer alıyor.

Film bugün 22.00'de TRT 1 ekranlarında izleyici buluşacak. Film ekranlara gelmeden önce sinema severlerin aklına düşen bazı sorular oluştu bile. Özellikle İtalyan Yazı filminin konusu ne, filmin oyuncuları kimler ve film nerede çekildi bu sorulardan bazıları. Bizde sizler için bu soruları yanıtlayacağız.

İtalyan Yazı (Made In Italy) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim İtalyan Yazı Filmi Hangi Ülkelerde Çekildi 11

İtalyan Yazı (Made in Italy) filminin konusu ne?

zleyiciler tarafından merakla beklenen İtalyan Yazı filminin konusu aşağıdaki gibidir;

Jack Foster karısı Ruth'tan boşanmak üzeredir. Ailesi, müdür olarak çalıştığı sanat galerisini satmaktadır ve bu onu yıkıma uğratır. Ünlü bir sanatçı olan babası Robert ile birlikte sahip olduğu eski İtalyan evini satarak galeriyi satın almaya karar verir. Ev Jack'in annesine ve Robert'ın karısına aittir, kendisi küçükken bir araba kazasında ölen İtalyan bir kadındır.

Jack, Robert'ı da yanına alarak İtalya'ya gider ve galeriyi Ruth'un ailesinden satın almak için paraya ihtiyacı olduğunu söyler. Oraya vardıklarında galerinin tamamen harap olduğunu görürler. Bir emlakçı olan Kate evi incelemeye gelir. Onlara evin kötü durumda olduğunu, ancak evi tamir ederlerse daha değerli olabileceğini söyler. Jack evi temizlemeye çalışır ama sonra evi olduğu gibi satmaya karar verir.

Jack, Natalia ile restoranında buluşur. Robert ölen karısının fotoğraflarına bakar ve tüm ev ona onu hatırlatır. Jack'in evi yenilemesine yardım etmeye karar verir. Robert ve Jack, Natalia da dahil olmak üzere bazı yerlilerle arkadaş olur ve onları evdeki bir partiye davet eder.

Natalia, Jack'e sekiz yaşında bir kızı olduğunu ve boşandığını söyler. Kocası onun hakkında yalan söylediği için sadece kısmi velayeti vardır.

İtalyan Yazı (Made In Italy) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim İtalyan Yazı Filmi Hangi Ülkelerde Çekildi 22

Bir alıcı eve bakmaya gelir ancak memnun kalmaz. Kate, Robert'a evin daha fazla çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyler, o da Natalia'dan yardım ister. Natalia ve kızı tadilata yardım ettikten sonra Robert, karısı öldükten sonra Jack'i annesini hatırlatan her şeyden uzak tutmak için yatılı okula gönderdiğini anlatır. Annesi öldüğünden beri araba kullanamıyor ya da resim yapamıyordu.

Kate gelir ve evin neredeyse tamamen bitmiş olduğunu görür. Bir çift eve bakmak için gelir ve satın almak istediklerine karar verirler. Bu arada Jack, Natalia'ya yaklaşan boşanmasını ve Ruth'un ondan her şeyini nasıl aldığını anlatır. Babası gibi resim yapamadığını ama galeriyi başarılı kılabileceğini düşündüğünü ama babasının onu hiç desteklemediğini anlatır.

Daha sonra babasının çalışma alanına girer ve annesinin ve kendisinin resimlerini görür. Robert onu bulduğunda, Jack neden tüm anılarını ve çocukluğunu kilitlediğini bilmek ister. Robert, onu acıdan kurtarmanın en hızlı yolunun bu olduğunu düşündüğünü söyler ve Jack ona, onu hiç içeri almadığı ve onunla hiç konuşmadığı için bağırır.

Jack etrafı dağıtmaya başlar ve yere yığıldıklarında Robert onu tutar. Daha sonra ilk kez onun hakkında konuşurlar, onunla ilgili anılarını paylaşırlar ve Robert öldüğü gün olanları anlatarak ağlamaya başlar.

Kendini resme o kadar kaptırmıştır ki genç Jack'in okula yürüyerek gitmesine izin vermiştir. Resim yapmaya devam ettiği için onun ölümünden kendini sorumlu tutmaktadır. Jack ona sarılır, teselli eder ve Ruth'tan boşandığını söyler. Robert bu haberi duyunca rahatlar ve bunun olmasını beklediğini açıklar.

Ertesi gün evde, evi satın almaya karar veren çift saygısızlık eder ve bunun üzerine Robert onlara evi satmayacağını söyler, bu da Jack'i kızdırır. Robert evden vazgeçemeyeceğini itiraf eder ve Jack onu evi satmaya hiç niyeti olmamakla suçlar ve İngiltere'ye döner.

Robert Jack'i görmeye gelir ve ona Londra'daki evini sattığını ve Jack'in Toskana'daki villadaki payını satın almaya yetecek kadar parası olduğunu söyler. Onu galeriyi geri almaya çağırır.

İtalyan Yazı (Made In Italy) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim İtalyan Yazı Filmi Hangi Ülkelerde Çekildi 33

Jack ona neden hiç gelmediğini sorar ve Robert, Ruth'un ona Jack'in onu istemediğini, bunun çok fazla baskı olduğunu söylediğini anlatır. Robert İtalya'daki evde yaşayacağını ve resim tatillerine ev sahipliği yapacağını söyler. Jack galeriye gider ve Ruth fikrini değiştirdiğini ve galeriyi satmayacağını söyleyince, bunun yerine ona imzalı boşanma belgelerini sunar.

İtalya'da Robert, Kate'in de öğrencisi olduğu bir resim sınıfını yönetmektedir. Jack gelir ve Robert'a bunun asla parayla ilgili olmadığını ve tek istediğinin babası olduğunu söyler. Daha sonra neden veda etmediğini öğrenmek isteyen Natalia ile buluşur.

Natalia'ya onu Marzio ile gördüğünü söyler ve Marzio çocuğunun babası olduğu için onunla bir ilişki sürdürmesi gerektiğini açıklar. Yeniden başlamaya karar verirler. Film Jack'in Robert'la birlikte bir duvarı boyamasıyla sona erer.

İtalyan Yazı filminin konusunu öğrendik. Gelin birde filmin oyuncuları kimler onlara bakış atalım.

İtalyan Yazı (Made In Italy) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim İtalyan Yazı Filmi Hangi Ülkelerde Çekildi 44

İtalyan Yazı (Made in Italy) filminin oyuncuları kimler?

İtalyan kültürünü öne çıkartan filmlerden olan İtalyan Yazı filminin oyuncuları arasında şu isimler yer alıyor;

  • Robert Foster rolünde, Liam Neeson
  • Jack Foster rolünde, Micheál Richardson
  • Natalia rolünde, Valeria Bilello
  • Kate rolünde, Lindsay Duncan
  • Luigi rolünde, Marco Quaglia
  • Marzio rolünde, Gian Marco Tavani
  • Raffaella rolünde, Helena Antonio
  • Ruth rolünde, Yolanda Kettle
  • Gordon rolünde, Julian Ovenden
  • Amy rolünde, Chelsea Fitzgerald
  • Şarküteri Sahibi rolünde, Flaminia Cinque

İtalyan Yazı filminin oyuncularını da inceledik. Şimdi de filmin çekim yerlerini inceleyelim.

İtalyan Yazı (Made In Italy) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim İtalyan Yazı Filmi Hangi Ülkelerde Çekildi 55

İtalyan Yazı filmi hangi ülkelerde çekildi?

İtalyan Yazı filmi hakkında en çok merak uyandıran bir başka konu ise İtalyan Yazı filmi nerede çekildi sorusu. İtalyan Yazı filmi nerede çekildi sorusunun cevabı ise şöyledir;

Transit (Transit) filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Transit filmi nerede çekildi? Transit (Transit) filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Transit filmi nerede çekildi?

Ekim 2018'de Liam Neeson ve Micheál Richardson'ın filmin oyuncu kadrosuna katıldığı ve James D'Arcy'nin yazdığı senaryodan yönetmenlik yapacağı açıklandı. Pippa Cross, Sam Tipper-Hale ve Nicola Serra sırasıyla CrossDay Productions ve Indiana Productions bayrağı altında filmde yapımcı olarak görev yapacaklar. HanWay Films ve Ingenious Media da filmin yapımcılığını üstlenecek.Mayıs 2019'da Lindsay Duncan ve Valeria Bilello filmin oyuncu kadrosuna katıldı.

Filmdeki ev, İtalya'nın Montalcino kenti yakınlarında özel bir villa olan Villa Fontanelle idi. İç mekanın bazı bölümleri "dekonstrükte" edildi (eski ve perişan görünecek şekilde yapıldı). Diğer bazı sahneler Monticchiello köyünde çekildi; bir restorandaki sahneler orada, Ristorante Il Bronzino'da çekildi. İtalya'daki çekimler 19 Haziran 2019 tarihinde tamamlandı.

SON OLARAK İTALYAN YAZI FİLMİNİN FRAGMANINA BİR BAKIŞ ATALIM...

Editör: Abdullah Akar