John Wick, Chad Stahelski'nin yönettiği ve Derek Kolstad'ın yazdığı 2014 Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Keanu Reeves, yakın zamanda ölen karısının son hediyesi olan köpeğini öldüren adamlardan intikam almak için emeklilikten dönen efsanevi tetikçi John Wick'i canlandırıyor. Filmde ayrıca Michael Nyqvist , Alfie Allen , Adrianne Palicki , Bridget Moynahan , Dean Winters , Ian McShane , John Leguizamo ve Willem Dafoe yer alıyor. Bu filmi izleyenler John Wick 5 çıkacak mı? merak konusu oldu. İşte detaylarıyla haberimizde...

John Wick 5 çıkacak mı ne zaman?

John Wick 5 filminin henüz geliştirilmekte olduğu ve kesin bir çıkış tarihinin olmadığını söylenmektedir. Ayrıca, John Wick evrenindeki diğer yapımların da ilgi çekici olduğunu ve bunların da yakında yayınlanacağını belirtiyor.

Metin, John Wick 5’in oyuncularının kimler olacağına dair bir bilgi vermiyor. Keanu Reeves’in başrolde olup olmayacağı da belli değil. Ancak, stüdyonun filmdeki ana karakterlerin akıbeti hakkında bir şey söylemediğini, bu yüzden Ian McShane ve Laurence Fishburne’un eski rollerini tekrar oynayacaklarını tahmin edebileceğimizi ifade ediyor.

John Wick dizisi bitti mi?

“The Continental” isimli John Wick dizisi şimdilik sona erdi. Dizi başlangıçta mini dizi şeklinde planlandı ve Winston’ın macerasını konu alıyordu. Sezon sonunda Winston hedefine ulaşıp oteli ele geçirdi ve böylece bu macera bitti.

Dizinin yönetmeni 2. sezon olasılığından söz etti. Dizinin popülaritesi ve izleyici isteği sayesinde ileride yeni sezon yapılabilir. John Wick evrenine dahil olan bu dizi, gelecekteki filmler için önemli ipuçları verebilir. Bu yüzden dizi şu an için son bulsa da, John Wick evreni ve olası devam filmleri izlenebilir.

John Wick 5. bölüm gelecek mi?

Keanu Reeves’in başrolünü oynadığı John Wick 4 (John Wick: Chapter 4) filmindeki karakterinin öldüğü izlenimi verse de Lionsgate’in seriyi 5. filmle sürdüreceğini geçtiğimiz sene açıklamıştı.

John Wick konusu?

New York'ta John Wick , kaybının üstesinden gelmesine yardımcı olması için kendisine bir beagle köpek yavrusu verilmesini ayarlayan karısı Helen'in ölümünün üzüntüsünü yaşıyor . Birkaç gün sonra, Iosef Tarasov liderliğindeki bir grup Rus gangster, John'a bir benzin istasyonunda yaklaşır ve onu 1969 Boss 429 Mustang'ini satması için korkutmayı başaramaz. O gece John'un evine girerler, ona saldırırlar, yavru köpeği öldürürler ve arabayı çalarlar. Losef, Mustang'i tanımlayıcı ayrıntılarını kaldırmak için bir parça dükkanına götürür, ancak mağaza sahibi Aurelio onu tanır ve hizmeti reddeder. Aurelio, John'a Iosef'in New York City'deki Rus mafyasının patronu Viggo Tarasov'un oğlu olduğunu söyler.

John Wick-1

Oğlunun yaptıklarını öğrenen Viggo, John'un gazabına uğradığı için Iosef'i azarlar. John'un bir zamanlar kendi çalışanı olan bir tetikçi olduğunu ve yeraltı suç dünyasında acımasız, amansız bir "odaklanma, bağlılık ve katıksız irade sahibi adam" olan Baba Yaga olarak tanındığını ve korkulduğunu ortaya koyuyor. John, bir sivil olan Helen'e aşık olduktan sonra, Viggo ona özgürlüğünü kazanması için görünüşte imkansız bir görev verdi, başardı.

John Wick (2)

John, eski kariyerine ait silahlar ve altın paralar içeren gizli bir zulayı kurtarır. Viggo'nun durumu düzeltme girişimini reddeder ve daha sonra evine gönderilen suikast ekibini öldürür.  Viggo , John'a 2 milyon dolar ödül koyar ve John'un eski akıl hocası Marcus'tan onu öldürmesini ister. John, yeraltı dünyası için tarafsız bir alan görevi gören ve suç işlerinin yürütülmesinin yasak olduğu lüks bir otel olan Continental'de kalıyor. Otelin sahibi ve John'un eski arkadaşı Winston, ona Iosef'in Red Circle adlı bir gece kulübünde olduğunu söyler. John, Red Circle'a sızar ve Iosef'le yüzleşir, ancak Viggo'nun uşağı Kirill tarafından saldırıya uğrar ve tıbbi müdahale için Kıta'ya çekilmek zorunda kalır.

John Wick (3)

John dinlenirken tetikçi Bayan Perkins gizlice odasına girer. Marcus, Perkins'i bitişikteki bir binadan görür ve uyanıp onu bastıran John'u uyarmak için bir uyarı atışı yapar. Perkins, Viggo'nun otelde John'u öldürmesi karşılığında ödülü ikiye katladığını ve bir kilisede yüksek değerli bir zula sakladığını açıklar. John, Perkins'i güvence altına almak için başka bir tetikçi olan Harry'yi tutar, ancak Perkins Harry'yi öldürür ve kaçar.

John, kilisede Viggo'nun nakit parasını ve kapsamlı şantaj malzemelerini yok eder. Viggo hasarı değerlendirmek için geldiğinde John ona ve adamlarına saldırır ancak Kirill'in arabasına çarpıp yakalanır. John, Viggo'ya Iosef ölene kadar durmayacağını çünkü köpek yavrusu ona umut verdiğini ve Helen'e duyduğu acıda yalnız kalmama şansı verdiğini söyler.

Marcus, Kirill'i öldüren ve Viggo'yu Iosef'in güvenli bir evdeki yerini açıklaması için tehdit eden John'u kurtarmak için tekrar müdahale eder. John güvenli eve saldırır ve Iosef'i öldürür. Marcus, John'u günlük hayatına dönmeye teşvik eder. Perkins buna tanık olur ve Marcus'un kendisine işkence edip öldürten Viggo'ya karşı ikiyüzlülüğünü ortaya çıkarır. Viggo, John'u ayrıntılarla alay etmesi için çağırır ve onu şehre geri çeker.

John Wick (4)

Winston, Continental'in kurallarını çiğnediği için Perkins'i idam ettirir ve ardından John'a Viggo'nun helikopterle şehri terk etmeye hazırlandığını bildirir. John , New York Limanı'na doğru koşar ve burada Viggo ile savaşır ve onu ölümcül şekilde yaralar. Yaralarından ölmeye razı olan John, telefonunda Helen'in ona eve gitmeleri gerektiğini söylediği bir video izliyor. Yakındaki bir hayvan kliniğine zorla girer, yaralarını tedavi eder ve eve yürümeye başlamadan önce ötenazi yapılması planlanan bir pit bull yavrusunu sahiplenir.

John Wick  oyuncuları?

Filmin oyuyuncuları şu şekildedir;

  • Keanu Reeves , John Wick rolünde : Yeraltı suç dünyasında efsane olan emekli bir tetikçi 
  • Michael Nyqvist , Viggo Tarasov rolünde: Acımasız bir Rus suç patronu ve John'un eski işvereni 
  • Alfie Allen , Iosef Tarasov rolünde: Viggo'nun pervasız ve kibirli oğlu 
  • Adrianne Palicki, Bayan Perkins rolünde: Acımasız ve çok yetenekli bir kiralık katil 
  • Bridget Moynahan , Helen rolünde: John'un sevgili ve sadık eşi 
  • Dean Winters , Avi rolünde: Viggo'nun avukatı 
  • Lance Reddick, Charon / Otel Müdürü rolünde: Continental'in konsiyerji 
  • Toby Leonard Moore , Victor rolünde: Iosef ile çalışan bir Rus gangster 
  • Ian McShane , Winston rolünde: Continental'in esrarengiz sahibi 
  • John Leguizamo , Aurelio rolünde: Üst düzey bir doğrama dükkanına sahip bir tamirci 
  • Willem Dafoe , Marcus rolünde: Yetenekli bir keskin nişancı ve John'un eski arkadaşı