Kanunsuz , John Hillcoat'un yönettiği 2012 Amerikan suç drama filmidir.  Avustralyalı şarkıcı-senarist Nick Cave'in yazdığı senaryo, Matt Bondurant'ın tarihi romanı The Wettest County in the World (2008) 'e dayanıyor. Filmin başrollerinde Shia LaBeouf , Tom Hardy , Gary Oldman , Mia Wasikowska , Jessica Chastain , Jason Clarke ve Guy Pearce yer alıyor .

Film, içki kaçakçılığı yapan üç kardeş arasındaki şiddetli çatışmayı konu alıyor. Forrest (Hardy), Howard (Clarke) ve Jack Bondurant (LaBeouf) ile kardeşlerin Yasak dönemini durdurmaya çalışan acımasız kanun adamı Charley Rakes (Pearce). Forrest'ın kendisine borcunu ödemeyi reddetmesinin ardından kaçak içki işi. Film, yapım aşamasından önce yaklaşık üç yıl boyunca geliştirme aşamasındaydı. 2012 Cannes Film Festivali'nde gösterildi ve 29 Ağustos 2012'de sinemalarda gösterime girdi. Bugün Bryaz Tv'de yayınlanacak bu filmin konusu merak konusu oldu. Detaylarıyla haberimizde açıkladık...

Kanunsuzlar (Lawless) filmin konusu ne?

1931'de Bondurant kardeşler - ortanca erkek kardeş Forrest, en büyük erkek kardeş Howard ve en küçük erkek kardeş Jack - Franklin County , Virginia'da başarılı bir kaçak içki işi yürütüyorlar . Kardeşler, Jack'in damıtıcılarını yapan ve bakımını yapan, mekanik açıdan yetenekli arkadaşı Cricket'ın yardımıyla başa çıkmak için benzin istasyonlarını ve restoranlarını bir paravan olarak kullanıyorlar. Jack, rom kaçakçısı Floyd Banner'ın kendisini tutuklamaya çalıştıkları için iki federal ajanı güpegündüz vurarak öldürdüğüne tanık olur.

Kanunsuzlar (Lawless) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (1)

Forrest, mali açıdan sıkıntı çeken bir dansçı olan Maggie'yi garson olarak işe alır. Kısa bir süre sonra benzin istasyonu, şerif ve yolsuzluğa bulaşmış eyaletin avukatı Mason Wardell ile birlikte yeni atanan ABD Mareşal Charley Rakes tarafından ziyaret edilir . Rakes, kendisinin ve Wardell'in, operasyonlarını görmezden gelmeleri karşılığında Forrest dahil ilçedeki tüm kaçakçılardan kâr kesintisi almasını talep ediyor. Forrest reddeder ve kaçakçı arkadaşlarına Rakes'e karşı birleşmeleri için yalvarır, ancak onlar reddederler.

Kanunsuzlar (Lawless) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (2)

Bu sırada Jack, yerel Kardeşler vaizinin kızı Bertha'ya arzu duyar . Kilise ayinlerine sarhoş olarak katılıyor, kendini utandırıyor ama onun ilgisini çekiyor. Jack, Rakes'in Cricket'ın evini ziyareti sırasında içeri girer ve kardeşlerine bir mesaj olarak Jack tarafından dövülür. O gecenin ilerleyen saatlerinde Forrest, Maggie'yi taciz eden ve tehdit eden iki sarhoş müşteriyi dışarı atar. Maggie gittikten sonra Forrest, boğazını kesen iki adam tarafından pusuya düşürülür. Maggie, Forrest'ı aramak için geri döner ancak erkekler tarafından dövülür ve tecavüze uğrar . İntikam almasını istemediği için saldırıyı Forrest'tan gizler.

Kanunsuzlar (Lawless) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (3)

Forrest bir hastanede iyileşirken Jack, Rakes'i daha fazla geçmek yerine kaçakçılıktan emekli olmaya karar verir ve kalan likörlerini satmak için Cricket ile ilçe sınırını geçer. Banner ve ekibi tarafından pusuya düşürülürler ancak Jack, Banner'ın Rakes'e karşı duruşundan dolayı hayran olduğu bir Bondurant olduğunu açıkladığında kurtulurlar. Banner, Jack'e kardeşine saldıranların adresini açıklar ve her iki adamın da Rakes için polis yardımcısı olarak çalışarak işledikleri suçların cezasından kaçan eski içki kaçakçıları olduğunu ortaya çıkarır.

Kanunsuzlar (Lawless) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (4)

Forrest ve Howard adamları bulur, işkence eder ve öldürür ve testislerinden birini Rakes'e gönderir. Banner, kârlarını ormanın derinliklerinde daha büyük fotoğraf makineleri kurmaya yatıran kardeşlerin düzenli müşterisi haline gelir. Jack, Bertha'ya kur yapmaya devam eder. Maggie, Chicago'ya dönmeye karar verir , ancak Forrest onu kalmaya ikna eder ve ona boş bir oda sağlar; çok geçmeden romantik bir ilişki geliştirirler. Jack, bir günlük gezide Bertha'ya kardeşlerin gizli operasyonunu göstermeye karar verir, ancak onlar Rakes ve memurları tarafından takip edilir ve pusuya düşürülür. Howard ve Jack kaçarlar ama Cricket ve Bertha yakalanır. Polis Bertha'yı eve götürürken Cricketın Rakes tarafından boynu kırılır.

Cricket'ın cenazesinden sonra şerif, Bondurants'ı Rakes'in onları tuzağa düşürmek için köprüde bir abluka kurduğu konusunda uyarırken Wardell, ilçedeki her kaçakçıyı yakalamak için Yasaklama ajanlarını ayarlar. Jack, Rakes'le yüzleşmek için Cricketın arabasıyla hızla yola çıkar. Howard ve Forrest, Maggie'yi üzecek şekilde destek sağlamak için hemen onu takip ederler. Saldırıdan sonra onu hastaneye götürdüğünü açıklar ve Forrest tecavüze uğradığını anlar.

Kanunsuzlar (Lawless) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (5)

Jack köprüye gelir ama Rakes tarafından yaralanır. Howard ve Forrest gelir ve bir çatışma çıkar; bu sırada Forrest ve şoförü de ölümcül şekilde yaralanır. Bir içki kaçakçısı konvoyu gelir ve kanun adamlarını silah zoruyla tutar. Rakes onları görmezden gelir ve Forrest'ı idam etmeye çalışır, ancak kan dökülmesini durdurmak amacıyla şerif tarafından bacağından vurulur. Rakes olay yerinden ayrılmak için dönüyor ama aniden arkasını dönüyor ve Forrest'ı birkaç kez vuruyor. Konvoy Rakes'e ateş açar, ancak Rakes kapalı bir köprüye doğru koşar. Uzağa koşamadığı için ağır yaralanan Jack ve Howard, Rakes'i takip edip sırtına bir bıçak saplayarak onu öldürür.

Kanunsuzlar (Lawless) Filmin Konusu Ne Oyuncuları Kim (6)

1933'te Yasaklamanın sona ermesinin ardından Wardell yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanırken, Bondurant'ların hepsi evlidir (Jack ile Bertha, Forrest ile Maggie ve Howard da Martinsville'li bir kadınla) ve meşru mesleklerde çalışmaktadır. Bir süre sonra Jack'in evinde düzenlenen şenlikli bir buluşma sırasında Forrest, sarhoş bir şekilde donmuş bir göle doğru yürür ve dondurucu suya düşer. Kendini dışarı sürüklemesine rağmen daha sonra zatürreden ölür ve yenilmezliği efsanesine son verir.

Kanunsuzlar (Lawless) oyuncuları kim?

Kanunsuzlar filmin oyuncu kadrosu şu şekildedir;

  • Shia LaBeouf Jack Bondurant rolünde
  • Tom Hardy Forrest Bondurant rolünde
  • Jason Clarke Howard Bondurant rolünde
  • Jessica Chastain Maggie Beauford rolünde
  • Guy Pearce Özel Yardımcısı Charlie Rakes olarak
  • Floyd Banner rolünde Gary Oldman
  • Mia Wasikowska Bertha Minnix rolünde
  • Dane DeHaan Kriket Pate rolünde
  • Chris McGarry Danny rolünde
  • Tim Tolin Mason Wardell rolünde
  • Lew Temple Yardımcısı Henry Abshire olarak
  • Marcus Hester Yardımcısı Jeff Richards rolünde
  • Bill Camp Şerif Hodges olarak
  • Alex Van Tizwell Minnix rolünde
  • Noah Taylor "Sakızlı" Walsh rolünde