Point Break, Ericson Core tarafından yönetilen ve çekilen, senaryosu Kurt Wimmer tarafından yazılan ve John Baldecchi, Broderick Johnson , Andrew A. Kosove , Christopher Taylor ve David Valdes ile birlikte yapımcılığını üstlendiği 2015 yapımı aksiyon-gerilim filmidir. Filmin konusu ve oyuncuları ile ilgili ayrıntılar haberimizde...

Kırılma Noktası (Point Break) filminin konusu ne?

Ekstrem spor sporcusu Johnny Utah ( Luke Bracey ) ve arkadaşı Jeff ( Max Thieriot ), motosikletleriyle dik bir yokuşu geçiyorlar . Koşu, Jeff'in sahanlığı aştığı ve düşerek öldüğü yalnız bir taş sütuna atlamayla sona erer.

Yedi yıl sonra Utah, FBI ajanı adayı oldu. Suçluların Mumbai'de paraşütle kaçarak elmasları çaldıkları bir gökdelen soygunuyla ilgili brifinge katılıyor . Benzer bir soygun, suçluların milyonlarca dolarlık banknotları boşalttığı ve ardından Kırlangıçlar Mağarası'nda kaybolduğu Meksika'da da yaşanıyor . Utah'ın araştırması, bunların, doğanın güçlerini onurlandırmak için sekiz zorlu sınavdan oluşan bir liste olan Ozaki 8'i tamamlamaya çalışan aynı adamlar tarafından yapıldığı sonucuna varıyor. Zaten üçünü tamamladılar ve Utah, Fransa'da nadir görülen bir deniz dalgası fenomeni üzerinde dördüncüyü deneyeceklerini tahmin ediyor. Analizini sunduktan sonra Utah, Pappas ( Ray Winstone ) adlı bir saha ajanının gözetiminde gizli göreve Fransa'ya gönderilir. Fransa'ya ulaşırlar ve Utah, uzun tüp dalgasında sörf yapmak için başkalarından yardım alır.

Kırılma Noktası (Point Break) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi

O içeri girdiğinde dalgaya binen başka bir sörfçü var ve Utah'ı dengesiz bırakıyor. Utah dalganın içine çekilir ve bayılır, ancak diğer sörfçü kurtarır ve Utah'ı kurtarır. Sörfçü Bodhi ( Édgar Ramírez ) ve ekibi Roach ( Clemens Schick ), Chowder ( Tobias Santelmann ) ve Grommet ( Matias Varela ) ile birlikte bir yatta uyanır. Partinin tadını çıkarması için onu bırakırlar ve Samsara ( Teresa Palmer ) adında bir kızla tanışır . Ertesi gün Utah, onların yer hakkında konuştuklarını duyduktan sonra adamları terk edilmiş bir Paris tren istasyonunda bulur. Bodhi ona bir başlangıç ​​​​dövüşü verir ve kısa süre sonra çembere kabul edilir. Bir sonraki zorlu sınav için Alpler'e gidiyorlar: " Rüzgarın Hayatı" kayalıklarından uçan kanat tulumu . Dörtlü girişimlerinde başarılı olur ve Samsara ile biraz zaman geçirir. Ertesi gün, altıncı zorlu sınav için karlı zirvelere tırmanıyorlar ve dik bir kar dağından aşağı snowboard yapıyorlar. Noktalarına ulaşırlar ancak Utah hattını genişletmeye karar verir ve diğerleri onu takip eder. Chowder kayıp düşerek ölür ve Utah bu konuda depresyona girer.

Kırılma Noktası (Point Break) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (2)

Bir partiden sonra Samsara, kendisinin ve Bodhi'nin Ono Ozaki'yi gençken tanıdıklarını, ebeveynlerinin çığ kazasında öldüğünü ve ardından Ozaki'nin ona bir ev verdiğini açıklıyor. Ayrıca, yaygın inanışın aksine Ozaki'nin aslında üçüncü sınavını tamamladığını açıklıyor. Bu çetin sınava girerken ölmedi ama aslında kambur balinaları kurtarmaya çalışırken bir balina avlama gemisinin teknesine çarpması sonucu öldürüldü . Bodhi adında genç bir çocuk, teknesinde hikâyesinin gerçeğini anlatmamaya, Ozaki'nin başlattığı işi bitirmeye karar verdi.

Daha sonra Bodhi'nin Grommet ve Roach'un yerleştirdiği patlayıcıları patlattığı bir altın madenine giderler. Utah, kimliğini açığa çıkardıktan sonra Bodhi'yi kovalar ve bisikletine takılmayı başarır. Bodhi kaçar çünkü Utah kazadan sonra ayağa kalkamaz. FBI, Bodhi'nin sponsorlarının varlıklarını dondurdu; Bodhi, yakınlardaki bir dağın tepesindeki İtalyan bankasını soymayı planlıyor. Utah ve polis grubun yolunu keser ve bunun sonucunda çapraz ateş Roach'u öldürür. Grup kaçarken, Utah onlardan birini kovalar ve vurarak öldürür; bu kişinin Bodhi değil Samsara olduğu ortaya çıkar.

Kırılma Noktası (Point Break) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (3)

Utah bir sonraki zorlu sınavın yerini buluyor: Venezuela'daki Angel Şelalesi'nin yanında hiçbir güvenlik olmadan serbest tek başına tırmanış . Bodhi ve Grommet'i bulur ve tırmanış sırasında onları kovalar, ancak Grommet bocalayarak düşerek ölür. Utah, Bodhi'ye yetişir, ancak o, şelaleden aşağıya düşerek son zorlu sınavı tamamlar. Ancak Bodhi dördüncü çetin sınavı tekrarlamak zorunda çünkü Johnny'yi kurtarmayı seçtiğinde dalgadan kurtuldu. On yedi ay sonra Utah onu Pasifik'te başka bir dev dalgayla karşı karşıya bulur. Utah, Bodhi'nin kendisiyle birlikte geri dönmesini ve suçlarının bedelini ödemesini sağlamaya çalışırken, sonunda Bodhi'nin geri dönmeyeceğini bilerek Bodhi'nin burada sörf yapmasına izin verir. Dalga Bodhi'yi yutarak onu öldürür. Utah, hâlâ bir FBI ajanı olup olmadığı belirsizken kendi sınavlarını yaşamaya başlar.

Kırılma Noktası (Point Break) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (5)

Kırılma Noktası (Point Break) filminin fragmanı

Kırılma Noktası (Point Break) filminin oyuncuları kim?

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Bir eko-terörist olan "Bodhi" rolünde Édgar Ramírez . 
  • Luke Bracey , bir FBI ajanı, eski ekstrem motokros yıldızı ve sörfçü Johnny "Utah" Brigham rolünde "ekstrem bir atlete" dönüştü. Orijinal filmin aksine Utah eski bir futbolcu değil. 
  • Judah Lewis, Genç Johnny "Utah" Brigham rolünde
  • Ray Winstone , Londra merkezli bir FBI özel ajanı olan Angelo Pappas rolünde .
  • Teresa Palmer , Johnny Utah'ın aşkı ve Bodhi'ye bağlı ikincil düşman olan Samsara Dietz rolünde. 
  • Grommet rolünde Matias Varela
  • Clemens Schick "Roach" Rottinger rolünde
  • Tobias Santelmann "Çorba" rolünde
  • Max Thieriot Jeff rolünde
  • Delroy Lindo FBI Eğitmen Salonu olarak
  • Nikolai Kinski Pascal Al-Fariq rolünde
  • Glynis Barber, FBI Özel Ajanı Esposito rolünde
  • Steve Toussaint FBI Direktörü Bowman rolünde
  • Bojesse Christopher FBI Direktör Yardımcısı # 1 olarak
  • James LeGros FBI Direktör Yardımcısı # 2 olarak
  • Steve Aoki Kendisi Olarak
  • Numan Acar Türk Kapıcı rolünde

Kırılma Noktası (Point Break) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (4)

Kırılma Noktası (Point Break) filminin ne zaman ve nerede çekildi?

Filmin na çekimleri 26 Haziran 2014'te Berlin'de başladı . Berlin'de prodüksiyonun başlamasından kısa bir süre önce Core, orijinal Point Break'i izlemek için oyuncu kadrosunu ve ekibi bir araya getirdi. Çekimler dört kıtada toplam 11 ülkede gerçek ekstrem spor yıldızları ve dublörlerin kullanıldığı gerçekleştirildi. Lokasyonlar arasında Berlin /Almanya, Hall in Tirol , Lienz ve Carinthia / Avusturya , İtalya, İsviçre , Hawaii, Tahiti , Meksika , Arizona , Utah , Venezuela , Fransa, Hindistan ve Birleşik Krallık bulunmaktadır.