Sanat camiası ünlü oyuncu ve yönetmen Mahir Günşiray'ın eşinin ölümüyle yıkıldı. Vatandaşlar Mahir Günşiray'ın eşi kim? Neden öldü? Sorusunun cevabını arıyor. İşte detaylar...

Mahir Günşiray'ın eşi Claude Leon neden öldü?

Sanat camiasını yıkan haber sonrası Mahir Günşiray'ın eşi Claude Leon'un neden öldüğü merak ediliyor.

Claude Leon Günşiray, 13 Kasım 2023’te vefat etti. Ölüm sebebi resmen açıklanmadı. Claude Leon Günşiray, sahne tasarımı, kostüm tasarımı, illüstrasyon ve çocuk edebiyatı alanlarında çalışan bir sanatçıydı. Mahir Günşiray ile 26 yıl boyunca mutlu bir evlilik sürdürdü. Claude Leon Günşiray’ın ölüm haberi hem eşi hem de Tiyatro Oyunevi tarafından sosyal medyada paylaşıldı . Ailesi ve dostları büyük bir acı duydu. Claude Leon Günşiray’ın naaşı, Fransa’da defnedildi

Mahir Günşiray eşinini ölüm haberini sosyal medya hesabından böyle duyurdu.

Mahir Günşiray’ın yüreğini yakan kaybı hem kendisinin hem de Tiyatro Oyunevi’nin sosyal medya hesabında paylaşıldı. Paylaşımda şu sözler yer aldı:

“Tiyatromuzun sahne tasarım sihirbazı, akıl hocası, emekçisi; çocuk kitaplarının harika yaratıcı ressamı, fotoğraf ve enstalasyon ustası; eşi Mahir Günşiray’ın yirmialtı yıldır her gece kucaklayarak uyuduğu kadını, sevgilisi, aklı, hayatı; oğlu Asya Birsel’in kalbinin en kıymetli yeri, tek gözü, sırdaşı, dert ortağı; Jean-Claude ve Nuria Leon’un değerli biricik kızları; Laure ve Fabrice’in muhteşem espritüel kardeşi; tüm Leon ailesinin sevgilisi; Can Günşiray’ın cici annesi; Baluna’nın kaptan eşi, güvenilir, sadık yardımcısı; denizlerin meleği; bu eşsiz ve özel kadını çok seven arkadaşları var ki, karada denizde havada, üç alemde, hepsinin unutulmaz varlığı; ben buradayım demeyen, kendini görünmez yapabilme sanatının zirvesi Claude Leon Günşiray artık bizimle birlikte değil. Çok büyük bir boşluk… anlatılmaz bir acı… her zaman sıcak bedeninin kokusu… sevmeyi bilen… sevmeyi öğreten ruhu hep bizimle olacak”

Mahir Günşiray kimdir?

Mahir Günşiray, 1960 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş bir tiyatro ve sinema sanatçısıdır. Babası da ünlü bir oyuncu olan Orhan Günşiray’dır. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi almış, Leeds Üniversitesi’nde yüksek lisansını, Mimar Sinan Üniversitesi’nde ise doktorasını tamamlamıştır. Türkiye ve Almanya’da çeşitli tiyatro topluluklarında hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev yapmıştır. 1996’da dostlarıyla birlikte Tiyatro Oyunevi’ni kurmuştur. Birçok film ve dizide de rol alan Mahir Günşiray, ilk eşi tiyatrocu Ayşe Lebriz Berkem’den Can isminde bir oğlu vardır. İkinci eşi ise Fransız dekor-kostüm tasarımcısı Claude Leon’dur. 2021’de Semih Kaplanoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Bağlılık Hasan filminde oynamıştır.

Mahir Günşiray'ın eşi Claude Leon Günşiray kimdir?

Claude Leon Günşiray, Mahir Günşiray’ın hayat arkadaşı, sahne sanatları ve çocuk edebiyatı alanında çalışmış bir sanatçıydı. 1965’te Fransa’da dünyaya geldi ve Grenoble Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. Fransa’da çeşitli sergilere katıldı. Türkiye’ye yerleştikten sonra Tiyatro Oyunevi’ne sahne tasarımları yaptı. Çocuklara sanat eğitimi verdi. Eğer/If, Lâle Sirki ve Gizemli Hikâyesi, Kaptan Palyaço, Sihirli Tüy gibi çocuk kitaplarının yazarı ve ressamıydı. Mahir Günşiray ile 1998’de evlendi ve 26 yıl boyunca mutlu bir yuva kurdu. Claude’nin 1996 doğumlu bir oğlu da vardı. Claude Leon Günşiray, 13 Kasım 2023’te yaşamını yitirdi. Ölüm sebebiyle ilgili resmi bir bilgi verilmedi. Claude Leon Günşiray’ın vefatı hem eşi hem de Tiyatro Oyunevi tarafından sosyal medyada ilan edildi. Claude Leon Günşiray’ın cenazesi, Fransa’da gömüldü.

Claude Leon  Nereli?

Claude Leon Fransa'da doğmuştur. Clauede Leon Fransız vatandışıdır.