Mason Greenwood kimdir, kaç yaşında, nereli? Mason Greenwood olayı nedir? Greenwood ne yaptı suçu ne? Mason Greenwood Transfermarkt? Greenwood şu an nerede? Hakkında ki detaylar haberin devamında...

Mason Greenwood kimdir?

Mason Greenwood, 1 Ekim 2001’de İngiltere’nin Bradford kentinde doğmuş bir futbolcudur. Sağ kanat ve santrafor pozisyonlarında oynayan Greenwood, Manchester United takımının yıldız oyuncularından biridir. Sağ ve sol ayağını da iyi kullanabilen Greenwood, 181 cm boyunda ve 65 kg ağırlığındadır.

Greenwood, altı yaşında Manchester United’ın gelişim okuluna katılmış ve kulübün altyapısında yetişmiştir. 2018 yılında profesyonel sözleşme imzalamış ve ilk resmi maçına 2019 yılında Paris Saint-Germain karşısında çıkmıştır. O sezon 17 gol atarak kulüp tarihinin en genç golcüsü olmuştur.

Greenwood, İngiltere milli takımının da formasını giymektedir. 2019 yılında U-17 Avrupa Şampiyonası’nda gol kralı olmuş ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmiştir. 2020 yılında ise A milli takıma çağrılmış ve ilk maçına İzlanda karşısında çıkmıştır.

Mason greenwood olayı nedir Greenwood ne yaptı suçu ne 1

Mason Greenwood olayı nedir? Greenwood ne yaptı suçu ne?

Mason Greenwood olayı, Manchester United futbolcusu Mason Greenwood, eski kız arkadaşı tarafından sosyal medyada ifşa edildi, tecavüz, saldırı ve ölüm tehdidi suçlamalarına maruz kaldı. Eski kız arkadaşı, Greenwood’un kendisine şiddet uyguladığına ve tecavüz ettiğine dair görüntüler, video ve ses kayıtları paylaştığı bilinmektedir. Greenwood, 30 Ocak 2022’de polis tarafından gözaltına alınmış ve kefaletle serbest bırakılmıştır. Ancak kefalet şartlarını ihlal ettiği için tekrar tutuklanmış ve daha sonra yeniden kefaletle serbest bırakılmıştır.

Greenwood’un bu olay nedeniyle kariyeri büyük zarar görmüştür. Manchester United, Greenwood’u takımdan ve antrenmanlardan uzaklaştırmıştır. Sponsorları Nike ve Cadbury de Greenwood ile ilişkilerini kesmiş veya askıya almıştır. FIFA 22 oyunundan da silinen Greenwood’un marka değeri düşmüştür.

3 Şubat 2023’te yapılan duruşmada Greenwood, tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarından beraat etmiştir. Ancak Manchester United’ın Greenwood’u tekrar takıma dahil edip etmeyeceği veya taraftarların nasıl tepki vereceği henüz bilinmemektedir.

Mason Greenwood Transfermarkt

Sezon     Tarih           Önceki-Sonraki kulüp

19/20      1/7/2019   Man Utd U18-Man. United

17/18       1/7/2017   Man. Utd. Alt.-Man Utd U18

GÜNCEL SÖYLENTİLER

İlgilenen Kulüp      Transfer olasılığı
Galatasaray    (80 %)
(Süper Lig)

İstanbul Başakşehir FK   (44 %)
(Süper Lig)

Greenwood şu an nerede?

Mason Greenwood, şu an nerede olduğu tam olarak bilinmiyor, ancak son haberlere göre Manchester United ile yollarını ayırma kararı aldığı ve Galatasaray’ın radarında olduğu söyleniyor.