Mısır Tanrıları, eski Mısır tanrılarının fantastik bir versiyonuna dayanan, Alex Proyas tarafından yönetilen, 2016 yapımı bir fantastik aksiyon filmidir. Bugün Star TV'de yayınlanacak olan film ile ilgili detaylar haberimizde...

Mısır Tanrıları (Gods of Egypt) filminin konusu ne? 

Tanrıların ölümlüler arasında yaşadığı eski Mısır'da Kral Osiris , Osiris'in oğlu Horus'un taç giyme töreni sırasında kıskanç kardeşi Set tarafından öldürülür . Set daha sonra Horus'u yener ve gözlerini alır, kendisini yeni kral ilan eder ve insanlığa öbür dünyaya geçmek için zenginlik ödemesini emreder.

Bir yıl sonra, Mısır'ın büyük bir kısmı Set tarafından köleleştirilirken, Set'in baş mimarı Urshu'nun kölesi olan Zaya, sevgilisi Bek'e Set'in piramidinin planlarını verir. Bek, planları kullanarak Set'in hazine kasasına sızar ve Horus'un gözlerinden birini çalar, ancak o ve Zaya, Bek ile birlikte kaçarken Zaya'yı okla öldüren Urshu tarafından yakalanır. Bek, gözüyle birlikte cesedini de sürgündeki Horus'a götürür ve Zaya'yı ölümden geri getirirse diğerini bulmaya yardım edeceğine söz verir.

Mısır Tanrıları (Gods Of Egypt) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (5)

Horus'un büyükbabası Ra'nın ilahi kabını ziyaret ederler . Set ile çatışma konusunda tarafsız olan ve dünyayı yok etmekle tehdit eden gölge canavar Apophis ile savaşta olan Ra, Horus'un gücünü geri getirmez ancak Set'i zayıflatmak için bir şişe ilahi su almasına izin verir. Ra, Horus'un güçlerini kaybetmesinin kaderini yerine getirememesinin bir sonucu olduğunu açıklıyor ve Horus bunun ebeveynlerinin ölümlerinin intikamını almak anlamına geldiğine inanıyor.

Set, Hathor'dan onu yeraltı dünyasına götürmesini ister, ancak Hathor bunu reddeder ve Bek ve Horus'a katılır. Set'in piramidine sızmak için bir plan yaparlar ve koruyucu sfenksin bilmecesini çözmek için Thoth'u görevlendirirler . Piramidin giriş yolunu ve sfenks bilmecesini aşarak Set'in gücünün kaynağına ulaşırlar. İlahi suyu kullanamadan, ilahi suyu yok eden ve Thoth'un beynini alan Set tarafından pusuya düşürülürler ancak Horus, Hathor ve Bek'i kurtarır. Hathor , Anubis'i Bek'i yeraltı dünyasına götürmeye çağırır ve bileziğini Zaya'nın öbür dünyaya geçiş ücreti olarak teklif eder, bunu yaparken kendini feda ederek onu yeraltı dünyasına sürgün eder.

Mısır Tanrıları (Gods Of Egypt) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (3)

Nephthys'ten Thoth'un beynini, Osiris'in kalbini, Horus'un gözünü ve kanatlarını emen Set, güneş mavnasında Ra'yla yüzleşir . Ra, Set'e yapılan kötü muamelenin onu Apophis'e karşı dünyanın savunucusu olarak Ra'nın yerini almaya hazırlamak için yapılan testler olduğunu açıklıyor. Dehşete düşen Set, Ra'yı alt etmek için yeni güçlerini kullanarak ölümsüz olmak için öbür dünyayı yok etmeye karar verir. Ra'nın mızrağını alıp onu mavnadan atan Set, Apophis'i ölümlüleri ve yeraltı dünyasını tüketmesi için serbest bırakır.

Mısır Tanrıları (Gods Of Egypt) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (2)

Apophis saldırırken öbür dünyaya açılan kapılar kapanır. Bek'siz bir ölümden sonraki yaşam istemediği için Hathor'un hediyesini reddeden Zaya, Bek'i ölümlü dünyaya dönmeye ve Horus'un Set'i durdurmasına yardım etmeye teşvik eder. Horus bir dikilitaşın tepesinde Set ile savaşırken Bek, Horus'un diğer gözünü Set'in zırhından çıkarmadan önce Urshu'yu yenip öldürür, bu sırada kendisini ölümcül şekilde yaralar ve büyük bir yükseklikten düşer. Dönüşme gücünü yeniden kazanan Horus, Bek'i gözünü alırken düşmekten kurtarır ve onu güvenli bir yere uçurur ve gerçek kaderinin halkını korumak olduğunu anlar. Yenilenen gücüyle Horus, Set'i alt eder ve onu öldürür. Ra'yı eterde yaralı bulan Horus, mızrağını geri vererek Ra'nın Apophis'i püskürtmesine ve Anubis'in kapıları yeniden açmasına izin verir.

Mısır Tanrıları (Gods Of Egypt) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (4)

Bir çocuk Horus'un diğer gözünü geri verir ve tanrı ölen Bek'i Osiris'in mezarına Zaya'nın yanına koyar. Ra, yaptıklarının karşılığında Horus'a her türlü gücü vermeyi teklif eder ve Horus, Bek ve Zaya'nın hayata döndürülmesini ister. Ra dileğini yerine getirir ve Horus'un çoktan öbür dünyaya geçmiş olan ebeveynleri dışında diğer tanrılar geri gelir. Horus kral olarak taç giyer ve öbür dünyaya erişimin, hayatta iyi amellerle ödeneceğini ilan eder. Bek baş danışman olur ve Horus Hathor'un bileziğini verir. Horus onu yeraltı dünyasından kurtarmak için ayrılır.

Mısır Tanrıları (Gods of Egypt) filminin oyuncuları kim?

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Nikolaj Coster-Waldau , Mısır'ın Hava Tanrısı, İsis ve Osiris'in oğlu Horus rolünde
  • Brenton Thwaites , Horus'la ittifak kuran genç hırsız Bek rolünde
  • Chadwick Boseman , Mısır Bilgelik Tanrısı Thoth rolünde
  • Elodie Yung , Mısır Aşk Tanrıçası ve Horus'un sevgilisi Hathor rolünde
  • Courtney Eaton , Bek'in sevgilisi Zaya rolünde
  • Gerard Butler Set rolünde , Mısır Çöl Tanrısı, Osiris'in kardeşi
  • Geoffrey Rush Ra rolünde , Mısır'ın Güneş Tanrısı, Osiris ve Set'in babası
  • Bryan Brown , Osiris rolünde , Mısır'ın Ölümden Sonra Yaşam Tanrısı, Mısır kralı ve Horus'un babası
  • Rufus Sewell , Set'in ikinci komutanı ve mimarı Urshu rolünde

Mısır Tanrıları (Gods of Egypt) filminin fragmanı

Mısır Tanrıları (Gods of Egypt) filmi ne zaman çekildi?

Filmin ana çekimleri 19 Mart 2014'te Sidney'deki Fox Studios Australia'da başladı . Anubis'in tapınağının ortamı Sidney'deki Centennial Park'ta çekildi ve sahneye görsel efektler uygulandı.  Yapım bütçesi 140 milyon dolardı . Summit'in ana şirketi Lionsgate'in CEO'su Jon Feltheimer , Lionsgate'in mali riskinin Avustralya'da çekimlere ilişkin vergi teşvikleri ve yurt dışı ön satışlar nedeniyle 10 milyon doların altında olduğunu söyledi. Avustralya hükümetinin filmin ülkede çekilmesine yönelik vergi kredisi, 140 milyon dolarlık yapım bütçesinin %46'sını karşıladı ve geri kalan bütçenin büyük kısmı yurt dışı ön satışlarından karşılandı. 

Filmde, insansı formdaki tanrılar 2,7 m (9 fit) uzunluğunda ve "savaş canavarı" formundaki tanrılar 3,7 m'den (12 fit) uzundur. Proyas, tanrıları canlandıran oyuncularla insanları canlandıran aktörler arasındaki boy farkını tasvir etmek için zorlanmış perspektif ve hareket kontrollü fotoğrafçılık kullandı. Proyas , Hobbitlerin insanlardan daha kısa tasvir edildiği Yüzüklerin Efendisi filmlerine atıfta bulunarak lojistik sorunu "ters Hobbit" olarak adlandırdı.  Sfenks için aktör Kenneth Ransom dev yaratığı hareket yakalama yoluyla canlandırdı . Pek çok kopyası ortaya çıkabilen tanrı Thoth için aktör Chadwick Boseman, farklı açılardan yüzlerce kez filme alındı. Thoth'un çok sayıda kopyasının bulunduğu bir sahne için, Boseman'ın sahneyi üç gün boyunca çektiği sahneyi diğer oyuncular bir gün boyunca çektiler.