Morgan Freeman belki de Hollywood ve dünya sinema tarihinin en önemli 5 aktöründen birisi olabilir. Aldığı tüm rollaerin hakkını veren Morgan Freeman bir çok önemli filminde başarılı olmasında ki en kritik etmenlerin başında geliyor.

Morgan Freeman'ın özel hayatı sinema severler tarafından çok fazla merak ediliyor. Özellikle rol aldığı bir filmde Tanrı rolünde oynaması onun dini inancı hakkında sorular sorulmasına neden oluyor.

Bizde Manisa Aktif Haber olarak Morgan Freeman'ın hayatı hakkında daha önce cevaplanmamış olan Morgan Freeman'ın dini inancı nedir, Müslüman mı sorusuna cevap arayacağız.

Morgan Freeman Müslüman Mı Morgan Freeman Dini İnancı Nedir 11

Morgan Freeman Müslüman mı? Morgan Freeman Dini İnancı Nedir?

Morgan Freeman sinema tarihinin son 50 yılında önemli yer tutan bir aktör. Morgan Freeman'ın dini inancı da bu nedenle çok merak ediliyor. Özellikle bazı kaynaklarda aktörün Müslüman olduğu söyleniyor. Fakat bu doğru değil.

Morgan Freeman'ın kendisinin verdiği bir röportajda Müslüman olmadığını açıkça söylüyor. Morgan Freeman yine aynı röportajında bir dine inanacak olsa kendisine en yakın dinin Zerdüştlük olduğunu ifade ediyor.

Peki, Morgan Freeman kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli bu sorulara hep birlikte cevap arayalım.

Morgan Freeman Müslüman Mı Morgan Freeman Dini İnancı Nedir 22

Morgan Freeman kimdir kaç yaşında ve nereli?

Morgan Freeman 1 Haziran 1937 tarihinde dünyaya gelen Amerikalı aktör, yapımcı ve seslendirmecidir. Elli yılı ve birçok film türünü kapsayan kariyeri boyunca bir Akademi Ödülü, bir Altın Küre Ödülü ve bir Screen Actors Guild Ödülü'nün yanı sıra bir Tony Ödülü adaylığı da dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı.

Transit (Transit) filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Transit filmi nerede çekildi? Transit (Transit) filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Transit filmi nerede çekildi?

Ayrıca 2008 yılında Kennedy Center Onur Ödülü, 2011 yılında AFI Yaşam Başarı Ödülü, 2012 yılında Cecil B. DeMille Ödülü ve 2018 yılında Screen Actors Guild Yaşam Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Freeman yaygın olarak tüm zamanların en büyük aktörlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Memphis, Tennessee'de doğan Freeman, Mississippi'de büyüdü ve burada okul oyunlarında rol almaya başladı. Los Angeles'ta tiyatro sanatları eğitimi aldı ve kariyerinin ilk yıllarında sahne yapımlarında yer aldı. 1970'lerde çocuk televizyon dizisi The Electric Company'deki rolüyle ün kazandı.

Freeman daha sonra Shakespeare oyunları Coriolanus ve Julius Caesar'da rol aldı ve bunlardan ilki ona Obie Ödülü kazandırdı. 1978'de Richard Wesley'in The Mighty Gents adlı oyunundaki Zeke rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Tony Ödülü'ne aday gösterildi.

Freeman, Clint Eastwood'un spor draması Million Dollar Baby'deki (2004) performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü aldı.

Morgan Freeman Müslüman Mı Morgan Freeman Dini İnancı Nedir 33

Oscar'a aday gösterilen diğer rolleri Street Smart (1987), Driving Miss Daisy (1989), The Shawshank Redemption (1994) ve Invictus (2009) filmleridir. Diğer önemli rolleri arasında Glory (1989), Lean on Me (1989), Robin Hood: Prince of Thieves (1991), Unforgiven (1992), Se7en (1995), Amistad (1997), Gone Baby Gone (2007) ve The Bucket List (2007) sayılabilir. Ayrıca Christopher Nolan'ın The Dark Knight Trilogy (2005-2012) filminde Lucius Fox'u canlandırdı ve Wanted (2008), Red (2010), Oblivion (2013), Now You See Me (2013) ve Lucy (2014) adlı aksiyon filmlerinde rol aldı.

Kendine özgü sesiyle tanınan sanatçı, The Long Way Home (1997), March of the Penguins (2005), Through the Wormhole (2010-2017), The Story of God with Morgan Freeman (2016-2019), Our Universe (2022) ve Life on Our Planet (2023) gibi çok sayıda belgesel projesinde anlatıcılık yapmıştır.

İlk yönetmenlik denemesini Bopha! (1993). İş ortağı Lori McCreary ile birlikte 1996 yılında Revelations Entertainment adlı film yapım şirketini kurdu ve 2014-2019 yılları arasında CBS'in siyasi draması Madam Secretary de dahil olmak üzere çok sayıda projenin yapımcılığını üstlendi.

Morgan Freeman Müslüman Mı Morgan Freeman Dini İnancı Nedir 44

Morgan Freeman Müslüman mı ve Morgan Freeman dini inancı nedir sorularını sizler için yanıtladık.

Editör: Abdullah Akar