Murat Boz Türkiye'nin en popüler ve en çok kazanan sanatçılarından biridir. Müzik ve oyunculuk alanındaki başarılarının yanı sıra jüri üyeliği ve marka iş birlikleriyle de geniş bir kitleye ulaşmıştır. Peki, Murat Boz kaç yaşında? Hiç evlendi mi? İşte tüm detaylar…

Murat Boz Kac Yasinda 2

Murat Boz Kimdir?

Murat Boz 7 Mart 1980 tarihinde Zonguldak'ta doğan Türk şarkıcı, oyuncu ve söz yazarıdır. Müzik kariyerine 2000'li yılların başında vokalistlik yaparak başladı. İlk olarak Emel Müftüoğlu'nun vokalisti olarak çalıştı. 2006 yılında "Maximum" adlı single'ı ile çıkış yaptı. Türkiye'de ve Avrupa'da büyük bir başarı yakaladı.

O zamandan beri 9 stüdyo albümü, 4 remix albümü ve 2 derleme albümü yayımladı. Albümleri ve single'ları ile birçok ödül kazandı. Murat Boz sadece müzik alanında değil, oyunculuk hayatında da başarılı bir kariyere sahiptir. "Hadi İnşallah" (2014) ve "Kardeşim Benim" (2016) gibi filmlerde başrol oynamıştır. Ayrıca "O Ses Türkiye" (2011-2014) ve "O Ses Çocuk" (2015) gibi müzik yarışmalarında jüri üyeliği de yaptı.

Murat Boz Nereli?

Murat Boz, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşmiştir. 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazanan Boz, bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde de eğitim görmüştür.

Müzik kariyerine başlamadan önce çeşitli restoranlarda garsonluk ve modellik gibi işler de yapmıştır. Zonguldaklı olmasıyla gurur duymakta ve memleketini her fırsatta dile getirmektedir. Sık sık ziyarette bulunarak bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak için de çalışmalar yapmaktadır. Peki, Murat Boz kaç yaşında? Yazımızın devamında…

Murat Boz Kac Yasinda 4

Murat Boz Kaç Yaşında?

Ünlü şarkıcı ve oyuncu 7 Mart 1980 tarihinde dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla günümüz itibarıyla Murat Boz yaşı 44 şeklindedir.

Murat Boz Boyu

Murat Boz'un boyu 1.85 metredir. Bazı kaynaklarda boy bilgisi farklı geçse de en güncel veri 1.85 olduğu yönündedir. Kendisi de röportajlarında bu şekilde dile getirmiştir.

Murat Boz Hiç Evlendi Mi?

Murat Boz kaç yaşında sorusuna ek olarak evlilik hayatı da kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Murat Boz’un geçmişte sadece bir evliliği olmuştur. 10 Ekim 2008 tarihinde Almanya'nın Bavyera eyaletinin Passau şehrinde Eliz Sakuçoğlu ile evlendi. Ancak bu evlilik 2012 yılında Diyarbakır’daki Hazro ilçesinde anlaşmalı boşanma ile sonlandı.

Murat Boz, boşanmanın ardından bazı ilişkiler yaşamıştır. En bilineni ise Aslı Enver ile olan sevgililik sürecidir. Fakat çift daha sonra yollarını ayırmıştır. Kendisi, 2023 yılında Hülya Avşar'ın programında yaptığı açıklamada evlenmek ve çocuk sahibi olmak istediğini ancak yaşadığı ilişkilerden dolayı yalnız kalmaya ihtiyacı olduğunu belirtmiştir.

Murat Boz Kac Yasinda

Murat Boz Eski Hali

Murat Boz kaç yaşında sorusu, kullanıcıların aklına ünlü şarkıcının eski halini getirmektedir. Kendisi ilk çıkış yaptığı dönemden beri özellikle saç modelleriyle oldukça konuşulan bir isimdir. 2000’li yıllarda dönemde kahverengi, dalgalı ve kısa saçları vardı.

2007 yılında çıkardığı "Maximum" adlı albümünden sonra imajında da değişikliğe gitti. Saçlarını sarıya boyadı ve daha uzun bıraktı. Bu yeni imajı da oldukça beğenildi. 2010'lu yılların başında ise saçlarını tekrar kahverengiye boyadı ve daha kısa kestirdi. Son yıllarda ise saç dökülmesi problemi yaşadığı için saç ekimi yaptırdı. Saç ekimi sonrası saçları gürleşen Boz şu sıralar koyu kahverengi, kısa ve geriye doğru taranmış saçları ile beğeni toplamaktadır.

Murat Boz Ailesi

Cafer Boz ve Ayşe Nedret Boz çiftinin iki çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Murat Boz, ailesiyle yakın ilişkilere sahiptir. Özellikle annesi Nedret Boz ile olan bağı oldukça güçlüdür ve müzik kariyerinde de en büyük destekçilerinden biridir.

Emekli devlet memuru olan babası Cafer Boz ve evli ve iki çocuk babası ağabeyi Ali Boz ile de güzel bir bağı olan Murat Boz, ailenin en küçük çocuğudur. Peki, kendisi nasıl meşhur oldu? İlk albüm çıkardığında Murat Boz kaç yaşındaydı?

Murat Boz Nasıl Ünlü Oldu?

Murat Boz, şöhrete uzanan yolculuğuna 2000'li yılların başında çeşitli sanatçılara vokalistlik yaparak başlamıştır. Tarkan gibi önemli isimlerle çalışarak tecrübe kazanmış, 2007 yılında 27 yaşındayken Maximum albümü kapsamında piyasaya sürdüğü "Aşkı Bulamam Ben" adlı şarkısı büyük beğeni toplamıştır.

Satış rekorları kırmış ve birçok ödül kazanmıştır. O Ses Türkiye'de jüri üyeliği yaparak geniş kitlelere ulaşan ve "Şans", "Aşklarım Büyük Benden", "Süper", "Janti" gibi başarılı albümler çıkaran Boz çeşitli filmlerle de oyunculuk yeteneğini kanıtlamıştır.

Murat Boz Kac Yasinda 5

Murat Boz Albümleri

Ünlü şarkıcının popüler olmuş pek çok şarkısı bulunmaktadır. 2007 yılında çıkardığı “Maximum” adlı stüdyo albümü büyük ilgi gördü ve birçok ödül kazandı. Özellikle “Aşkı Bulamam Ben” adlı şarkısıyla piyasada adını duyurmaya başladı. Bu anlamda en popüler

9 yaşında Türkiye'nin en genç yazarı olmak istiyor 9 yaşında Türkiye'nin en genç yazarı olmak istiyor

Murat Boz şarkılarının yer aldığı tüm albümler ve single’lar aşağıdaki gibidir.

  • Maximum (2007)
  • Şans (2009)
  • Aşklarım Büyük Benden (2011)
  • İki Medeni İnsan (2012)
  • Hayat Sana Güzel (2012)
  • Vazgeçmem (2013)
  • İltimas (2014)
  • Janti (2016)
  • Geç Olmadan (2018)
  • Aşk Bu (2019)
  • Can Kenarım (2020)
  • Kalben (2020)
  • Gece (2020)
  • Sevgilim (2021)
  • Sonsuza Dek (2021)
  • Harbi Güzel (2022)

Murat Boz Oynadığı Filmler

Murat Boz’un yer aldığı filmler şu şekildedir:

  • Hadi İnşallah (2014)
  • Kardeşim Benim (2016)
  • Dönerse Senindir (2016)

Bu yazımızda sizin için Murat Boz kaç yaşında sorusunu en detaylı şekilde yanıtlamaya çalıştık.

Editör: Gulce Editor