İsviçre milli takımının teknik direktörü olan Yakın'ın aslen nereli olduğu merak konusu oldu. Peki, Murat Yakın aslen nereli? Babası nereli? Murat Yakın kürt mü? İşte detaylar...

Murat Yakın kimdir? Murat Yakın aslen nereli kaç yaşında?

Murat Yakın, Türk asıllı İsviçreli eski millî futbolcu ve teknik direktördür. 15 Eylül 1974 tarihinde Basel’de dünyaya gelmiştir. İsviçre millî futbol takımının teknik direktörlüğünü yapmaktadır. Kulüp kariyerine 1992 yılında Grasshopper takımında profesyonel olarak başlayan Yakın, Stuttgart, Fenerbahçe, Basel ve Kaiserslautern gibi kulüplerde oynamıştır.Murat Yakin Dirigiert Leute 1617529477 60083

2006 yılında 31 yaşındayken Basel takımında futbolu bırakmıştır. Kariyeri boyunca 274 maça çıktı ve 47 gole imza atmıştır. Ayrıca İsviçre millî formasını 49 kez giymiş ve 4 gol kaydetmiştir. Aynı zamanda Grasshoppers, Basel ve BSC Young Boys’ta başarılı bir şekilde görev almış profesyonel bir futbolcu olan ve İsviçre’yi uluslararası düzeyde temsil eden Hakan Yakın’ın abisidir. Yakın futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe yöneldi.

 Futbol kariyerine başladığı İsviçre kulübü Thun’da teknik direktör olarak ilk yılında yükselmeye yönlendirdi ve 2010’da İsviçre Challenge Ligi’ni kazandı. Thun, ikinci sezonunda İsviçre Süper Ligi’nde beşinci sırada yer aldı. Ardından, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci ön eleme turunda mücadele etti.

 2011’de 200.000 İsviçre Frangı karşılığında Luzern’e katıldı. Rolf Fringer’ın görevden alınmasının ardından Christian Brand’den görevi devraldı. 2012’de Basel’in yeni yöneticisi olarak atandı. Basel’in başında, 2013-14 Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Chelsea’yi hem evinde hem de deplasmanda yendi.

Murat Yakın aslen nereli? Murat Yakın Kürt mü?

2014’te Basel, Murat Yakın'ın  takıma iki yerel şampiyonluk kazandırmasının ardından artık kulüpte olmadığını duyurdu. 2014’te Rusya Premier Ligi takımı Spartak Moskova’nın teknik direktörlüğüne atandı.

2015’te kulüple olan sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonrasında feshedildi. 2019’da Sion’dan ayrılan yeni menajerlerinin yönlendirmesiyle Schaffhausen’e döndü. 2021’de İsviçre milli takımının teknik direktörlüğüne atandı. 2022 Dünya Kupası elemelerinde Kuzey İrlanda’yı golsüz beraberlikle karşılayarak İsviçre’nin turnuvaya katılmasını sağlamıştır.

Murat Yakın Kürt mü?

Murat Yakın hakkında en çok sorulan sorulardan birisi Kürt mü olduğu yönünde. İsviçre'de doğup büyüyen ve futbolculuk kariyeri boyunca çok fazla takımda forma giyen Murat Yakın'ın Kürt olup olmadığı bilinmiyor.

Murat Yakın kimdir, nereli ve kürt mü sorularına sizler için cevap verdik. Şimdide kendisi hakkında sıkça sorulan diğer sorulara cevap vermeye çalışalım.

Dolunay Soysert Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Eski Eşi Kim? Çocuğu Var Mı? Dolunay Soysert Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Eski Eşi Kim? Çocuğu Var Mı?

Murat Yakın aslen nereli? Murat Yakın Kürt mü?

Sıkça Sorulan Sorular

Murat Yakın Türkçe biliyor mu?

Çokca merak edilen sorulardan biri de Murat Yakın'ın Türkçe bilip bilmediği. Basel doğumlu olan Yakın Türkçe bilmektedir. İngiltere ve Kosova ile oynayacakları hazırlık maçları öncesinde Türkiye’yi konuştuğu bir röportajda ilk kez Türkçe soru cevapladı.

Murat Yakın'ın annesi kimdir?

Teknik direktör Murat Yakın'ın annesi Emine Yakın'dır. Annesi Emine Yakın Murat ile beraber 8 çocuğunu tek başına büyüttüğünü büyük zorluklar geçirdiğini söylemiştir.

Kaynak: Haber Merkezi