Sarıgöl’de dayanıksızlık nedeniyle yeniden yapılmak üzere yıkımı gerçekleşen okullardan biri olan Yeniköy İlkokulunun yapım inşaatı yüklenici firma tarafından tamamlanamadı.

Şuana kadar 3 derslikli yeni okulun yapım inşaatının yaklaşık %80 ‘i tamamlanabildi. Yüklenici firmanın okulun kalan inşaatını bitiremeyeceğini bildirmesi üzerine sözleşmesi feshedildi.

Sarıgöl'de Yarım Kalan Yeniköy İlkokulu Yeniden Ihaleye Çıkacak 11

2024-2025 eğitim-öğretim yılına yetişmesi beklenen okulun inşaat çalışmasının durması ögrenci velilerini endişelendirdi.

Çocuklarını inşaat  süresince çevre mahallerdeki okullara taşımalı olarak gönderen veliler, yarım kalan okulun akıbetinin ne olacağını merak ediyordu.

Kocatürk: Iskarta üzüm firmaları üreticilerimizle alay ediyorlar Kocatürk: Iskarta üzüm firmaları üreticilerimizle alay ediyorlar

Sarıgöl'de Yarım Kalan Yeniköy İlkokulu Yeniden Ihaleye Çıkacak 22

Beklenen açıklama Yıldırak’tan geldi

Konuyla ilgili olarak Manisa Aktif Haber’e konuşan Sarıgöl Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Yeniköy İlkokulu’nun inşaat çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. Yıldırak, ‘’Sarıgöl’de dayanıksızlık nedeniyle yıkılan ve yeniden yapımına başlanan okullardan biri olan Yeniköy İlkokulu’nun yüklenici firmanın inşaatı tamamlayamayacağını bildirmesi üzerine çalışmaları durmuştur.

Okulumuzun yaklaşık %80’lik bölümü bitmiştir. Kalan bölümü için önümüzdeki süreçte yeniden ihale yapılıp inşaat çalışmaları tekrardan başlayacak.

Okulun yarım kalması söz konusu dahi değildir. Devletimiz buraya yaklaşık 6-7 milyonluk iş yapmıştır.

Mevzuat gereği beklenilen sürenin ardından yapılacak olan ihalenin hemen akabinde inşaat yeniden başlayacaktır. Velilerimiz müsterih olsunlar. Öğrencilerimiz en geç 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının güz döneminde, yani Ekim sonu Kasım gibi yeni modern okullarında eğitimine devam edecektir’’dedi.

Sarıgöl'de Yarım Kalan Yeniköy İlkokulu Yeniden Ihaleye Çıkacak 33

Sarıgöl'de Yarım Kalan Yeniköy İlkokulu Yeniden Ihaleye Çıkacak 44

Sarıgöl'de Yarım Kalan Yeniköy İlkokulu Yeniden Ihaleye Çıkacak 55

Muhabir: Erdinç Alkan