Bu akşam Beyaz TV ekranlarına gelecek olan Şeytanın Günü (End Of Days) filminin konusu ve oyuncuları araştırılıyor. Başrollerinde usta sanatçı Arnold  Schwarzenegger'in oynadığı filmin konusu nedir? İşte film ile ilgili detaylar...

Şeytanın Günü (End Of Days) filminin konusu nedir?

1979'da bir Vatikan şehri rahibi, dolunayın üzerinde kavis çizen bir kuyruklu yıldıza tanık olur; bu, günlerin sonuna dair bir kehanet anlamına gelir. Papa, New York'ta satanistler tarafından Şeytan'ın çocuğunun annesi olarak seçilen Christine York adlı yeni doğmuş bebeği korumak için bir rahip gönderir . Bununla birlikte, birkaç Vatikan şövalyesi (yozlaşmış bir kardinalin liderliğinde ) onun öldürülmesi gerektiğinde ısrar ediyor, ancak Papa, Tanrı'nın iradesine aykırı olduğu için planlarını reddediyor.

Şeytanın Günü (End Of Days) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi

Aralık 1999'un sonlarında Şeytan'ın bir yatırım bankacısı var . Ölümlü formuna alıştıktan sonra bir iş ortağının karısını taciz eder ve daha sonra bir restoranda yangın patlamasına neden olur. Alkolik eski NYPD dedektifi Jericho Cane, karısı ve kızının sözleşmeli cinayetlerinden bu yana depresyona giriyor , özel bir güvenlik şirketinde çalışıyor ve içinde bulunduğu kötü durum için Tanrı'yı ​​suçluyor . Jericho ve arkadaşı Bobby Chicago, ele geçirilen bankacıyı korumakla görevlendirilir. Bir rahip olan Thomas Aquinas bankacıyı öldürmeyi başaramaz. Jericho, Aquinas'ı yakalar ve onun saçmalıklarını dinledikten sonra onu New York Şehri Polis Departmanına (NYPD) verir. NYPD dedektifi ve Jericho'nun eski meslektaşı Marge Francis, Jericho'ya Aquinas'ın dilinin olmadığını söyler.

Şeytanın Günü (End Of Days) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (3)

Jericho ve Bobby, Aquinas'ın dairesini araştırırlar. Burada dilini bir kavanozun içinde bulurlar ve duvarlara kanla yazılmış mesajlar ve semboller bulurlar. Aquinas'ın Vatikan tarafından eğitildiği ve ortadan kaybolmadan önce New York'a gönderildiği ortaya çıktı. Jericho, Aquinas'ı tanıyan rahip Peder Kovak'ı sorgular. Ancak Kovak belirsiz ve tatmin edici olmayan bir şekilde yanıt verir ve sonunda Jericho ayrılır. Akşamın ilerleyen saatlerinde Şeytan, baş rahibiyle yüzleşir ve ona takipçilerinin her yerde olduğunu ve planlarını uygulamaya hazır olduğunu söyler. Görünüşte memnun olan Şeytan, doktorun karısı ve kızıyla ilgilenmeye başlar. Daha sonra, Şeytan anne ve kızın bedenlerini Christine'in bir görüntüsünde birleştirip sonra onunla sevişirken üçü sevişirken gösterilir.

Ertesi gün Şeytan, Aquinas'ın hastanesine girer ve onunla alay ettikten sonra onu tavanda çarmıha gerer. Aşağı indirilip öldüğü varsayıldıktan sonra, Jericho ve Chicago, derisine kazınmış Latince "İsa New York'ta" yazısını okurlar. Benzer isimleri aramaya başlarlar ve dairesinde Christine York ile karşılaşırlar.

Şeytanın Günü (End Of Days) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (2)

Jericho ve Chicago, onu Vatikan şövalyeleri tarafından öldürülmekten kurtarır. Ancak Şeytan daha sonra ortaya çıkar ve Chicago'yu yakar . Jericho ve Christine ondan kaçar. Her ikisinin de Satanist olduğu ortaya çıkan Marge ve başka bir memur, Jericho'nun Christine'i teslim etmesini talep eder. Jericho ikisini de öldürür ve Christine ile birlikte kaçar. Şeytan, diğer Satanistleri kendi emirlerini yerine getirmek üzere bir araya getirmek için Marge'ı diriltir. Kiliseye sığınan Peder Kovak, Jericho ve Christine'e, Şeytan'ın " günlerin sonunu " haber vermek için yılbaşı gecesi gece yarısına kadar onu hamile bırakması gerektiğini söyler . Christine, Kovak'ın korumasını kabul eder ve Jericho onu orada bırakır.

Şeytanın Günü (End Of Days) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (5)

Şeytan, dairesinde Jericho'yla yüzleşir ve ölü ailesini diriltmesi karşılığında onu Christine'den vazgeçmeye ikna etmeye çalışır. Jericho, cazibesine direndikten sonra Chicago onun dairesine gelir ve ikisi, Christine'i kiliseden almayı kabul eder.

Kiliseye döndüğünde Jericho, kardinalin ve şövalyelerinin Christine'i öldürmesini engeller. Şeytan yeniden ortaya çıkar ve Vatikan din adamlarını öldürür. Chicago, Jericho'ya ihanet eder ve onu bir Satanist çetesi tarafından dövülmeye ve çarmıha gerilmeye terk eder ve onun dirilişi karşılığında Şeytan'la bir anlaşma yaptığını ortaya çıkarır. Chicago, Christine ile ayrıldıktan sonra Kovak, Jericho'yu bulur ve kurtarır. İyileştikten sonra Jericho, Şeytan'ı kendi inine kadar takip eder, Marge'ı bir kez daha öldürür ve Christine'i kurtarır. Ardından gelen kavgada Chicago'yu Şeytan'ın etkisine direnmeye ikna eder. Şeytan daha sonra anlaşmayı bozduğu için Chicago'yu öldürür. Jericho sığınağı yok eder, Christine ile birlikte bir metro tüneline kaçar ve bir trene biner. Şeytan onları takip ederek trenin sürücüsünü öldürür. Jericho başka bir el bombası ateşleyerek Şeytan'ın içinde bulunduğu tren vagonunu yok eder. Şeytan, Jericho ve Christine'in peşine düşmek için bankacının onarılamayacak derecede hasar görmüş vücudunu terk eder ve onu ölüme terk eder.

Şeytanın Günü (End Of Days) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (4)

Jericho ve Christine başka bir kiliseye gelirler ve orada Tanrı'ya olan inancını tazeler ve güç için dua eder. Şeytan devasa, kanatlı bir yaratık olarak ortaya çıkıyor ve Eriha'yı ele geçiriyor. Artık Jericho'nun bedeninde olan Şeytan, Christine'e tecavüz etmeye çalışır . Onun ricasına yanıt veren Jericho, kendisini kasıtlı olarak yakındaki bir kılıca saplayacak kadar uzun süre direnebilir ve Şeytan'ın oyununun sonunu önlemek için kendini feda eder. Gece yarısı geldiğinde Şeytan cehenneme geri gönderilir. Jericho, ahirette karısının ve kızının kendisini beklediğini görür ve huzur içinde ölür. Dünya yeni bir milenyumu kutlarken Christine gözyaşları içinde onu kucaklıyor.

Şeytanın Günü (End Of Days) filminin fragmanı

Şeytanın Günü (End Of Days) filminin oyuncuları kim?

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Arnold Schwarzenegger Jericho Cane rolünde
  • Adam rolünde Gabriel Byrne
  • Robin Tunney Christine York rolünde
  • Kevin Pollak Bobby Chicago rolünde
  • CCH Pounder Dedektif Marge Francis rolünde
  • Thomas Aquinas rolünde Derrick O'Connor
  • Miriam Margolyes Mabel rolünde
  • Udo Kier Doktor Abel rolünde
  • Mark Margolis Papa olarak
  • Rod Steiger Baba Kovak rolünde
  • Albino rolünde Victor Varnado
  • Yaşlı Adam rolünde Marc Lawrence
  • Denice D. Lewis Emily Cane rolünde
  • Amy Cane rolünde Renee Olstead
  • Mo Gallini Monk rolünde (Matt Gallini rolünde)

Şeytanın Günü (End Of Days) filmi ne zaman çekildi?

1999 yılının ilk aylarında çekimlere başlayan Şeytanın Günü filmi, 24 Kasım 1999'da Universal Pictures tarafından gösterime girmiştir.

Şeytanın Günü filmi ile ilgili yazımızın sonuna geldik. Sizlere şimdiden iyi seyirlik.