Kemal Sunal şüphesiz Türk sinema ve televizyon tarihinin en önemli figürlerinden birisi. Sunal'ın kendisi ile özdeşleşmiş çok fazla filmi bulunuyor. Bu filmlerden birisi de Sosyete Şaban filmi.

Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın başrollerini paylaştığı filmin konusunun da orijinal olması sebebiyle en sevilen Yeşilçam yapımları arasında yer almasını sağlıyor. Film çekileli uzun yıllar olsa da hala izlenmeye devam ediyor. Haliyle film hakkında sorular da soruluyor. 

Bu sorulardan başlıcaları da Sosyete Şaban filminin çekildiği çiftlik nerede, çiftliğin adı ne soruları oluyor. Bizde sizler için Sosyete Şaban filminin çekildiği çiftlik nerede ve çiftliğin adı ne sorularına cevap vermeye çalıştık.

Sosyete Şaban filminin çekildiği çiftlik nerede? Çiftliğin adı ne?

Yeşilçam'ın kült filmlerinden olan Sosyete Şaban filmi hakkında karşımıza en çok çıkan soru filmin ilk bölümünde yer alan çiftliğin nerede olduğu ve adının ne olduğu.

Filmin girişinden yarısına kadar konunun ilerlediği çiftlik İstanbul'da yer alıyor. Çiftlik Sarıyer ilçesinin Büyükdere mevkisinde bulunuyor. Çiftliğin adı ise Bilezikçi Çiftliği olarak biliniyor.

Sosyete Şaban Filminin Çekildiği Çiftlik Nerede Çiftliğin Adı Ne 11

Sosyete Şaban filminin çekildiği çiftlik nerede sorusuna cevap verdik. Şimdi de filmin konusuna bakalım.

Sosyete Şaban filminin konusu nedir?

Film bir ağa olan Şaban ile büyükşehirde büyüyen ve sosyete yaşam tarzını benimseyen Peri'nin aşk hikayesini konu alıyor. Peri'nin babasının işleri kötüye gider ve aiclen para bulması gerekmektedir. 

İkiz Vampir Avcıları (The Twins Effect (Chin gei bin)) filminin konusu ne oyuncuları kim? Film nerede çekildi? İkiz Vampir Avcıları (The Twins Effect (Chin gei bin)) filminin konusu ne oyuncuları kim? Film nerede çekildi?

Bu nedenle köyden eski arkadaşının oğlu olan Şaban ile kızını evlendirmeye karar verir zira Şaban istediği parayı ona hemen verecektir. Peri ile Şaban zaten beşik kertmesidir.

Peri ile Şaban tanışırlar fakat Peri Şaban'ı hiç sevemez. Geçirilen bir sürenin ardından Peri ve Şaban'ın düğünü olur fakat Peri düğünden sonra Şaban'a mektup yazar ve çiftlikten kaçar.

Şaban bir süre şok yaşamasının ardından kendine gelir ve intikam almaya karar verir. Şaban kendisine hocalar tutar ve sosyetik bir iş adamı olarak Peri'nin hayatına geri dönmeye karar verir.

Şaban artık Dilaver beydir. Peri'nin karşısına bir toplantı yemeğinde çıkar ve Peri şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez. Ama Dilaver'in ilgisi hoşuna gider ve onunla aşk yaşamaya karar verir. Bu karardan sonra bizi eğlence dolu dakikalar beklemektedir.

Sosyete Şaban Filminin Çekildiği Çiftlik Nerede Çiftliğin Adı Ne 22

Sosyete Şaban filmindeki çiftlik nerede sorusunu sizler için cevaplandırdık.

Editör: Abdullah Akar