Fransız sineması Hollywood'dan sonra en çok sevilen sinema kültürlerini arasında yer alıyor. Fransız sineme sektöründe çok başarılı yönetmenler, Dünya sinema sektörüne damga vurmuş oyuncular bulunuyor. Fransız sinemanın sevilen yapımlarından biriside Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) filmi. Sinema severler Sürpriz damatlar filmi hakkında pekçok soru soruyor. İşte Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) filmi konusu? Oyuncuları kimler ve film nerede çekildi? Sorularının cevapları.

Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) filmi konusu?

Claude ve Marie Verneuil, katolik inanç ve geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan ve çocuklarının da bu şekilde yaşamasını isteyen bir çifttir. Ancak dört güzel kızları varken bu pek de kolay olmamaktadır. Çünkü büyük kızları bir müslüman, ikinci kızları bir yahudi, üçüncü kızları ise Çinli Chao ile evlenmişlerdir.

Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) filmi konusu

Bu durum onları çok şaşırtmış ve üzmüştür. En küçük kızları ise Fransız katolik Charles ile nişanlanmıştır ve bu onlar için bir tesellidir. Fakat Charles’ı akşam yemeğinde gördüklerinde beklediklerinden çok farklı olduğunu anlarlar. Baba Claude Verneuil bu evliliği önlemek için Charles’ın babası ile anlaşmaya çalışır. 

Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) oyuncuları kimler ve film nerede çekildi?

Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) filmi, Fransa yapımı bir komedi filmidir. Filmin senaryosunu ve yönetmenliğini Philippe de Chauveron yapmıştır. Film, katolik inançlı bir ailenin dört kızının farklı etnik kökenlerden gelen damatlarla evlenmesine nasıl tepki verdiğini konu almaktadır.

Film, 2014 yılında vizyona girmiştir. Filmde Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frederic Chau, Noom Diawara gibi isimler oynamıştır. Film, IMDb’de 10 üzerinden 7.0 gibi yüksek bir puan kazanmıştır.

Filmde Fransa’nın Paris ve Chinon kentlerinde çekilen sahneler olduğu gibi, Fildişi Sahili’nde geçen sahneler de bulunmaktadır.

Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) Filmin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor

Sürpriz Damatlar (Serial Bad Weddings) Filmin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Christian Clavier - Claude Verneuil

Chantal Lauby - Marie Verneuil

Ary Abittan - David Benichou

Medi Sadoun - Rachid Benassem

Frédéric Chau - Chao Ling

Noom Diawara - Charles Kofi

Pascal N’Zonzi - André Kofi

Salimata Kamate - Madeleine Kofi

Frédérique Bel - Isabelle Verneuil

Julia Piaton - Odile Verneuil

Émilie Caen - Ségolène Verneuil

Elodie Fontan - Laure Verneuil

Élie Semoun - Psikolog