Türkiye dün gece Avusturya'yı 2-1 yenerek son 16 turundan bir üst aşamaya geçen son takım oldu. Milli takımımızın çeyrek finalde rakibi ise Hollanda oldu. Futbol severler Türkiye Hollanda maçı öncesinde çok fazla soru soruyorlar. 

Bu soruların başında ise Türkiye Hollanda maçı saat kaçta, hangi gün ve hangi stadta oynanacak soruları geliyor. Tüm bu sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız.

Türkiye Hollanda Maçı Ne Zaman Saat Kaçta?

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında çeyrek finale yükselen milli takımımız 6 Temmuz saat 22.00'da Hollanda ile yarı finale yükselme mücadelesi verecek. Milli takımımız ile Hollanda arasında oynanacak maç turnuvanın resmi yayıncısı TRT 1'den canlı yayınla izleyicilerle buluşacak.

Hollanda Türkiye Maçını Yönetecek Hakem Belli Oldu! Clement Turpin Kimdir? Hollanda Türkiye Maçını Yönetecek Hakem Belli Oldu! Clement Turpin Kimdir?

Türkiye Hollanda maçı Almanya'nın başkenti Berlin'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Maçı yönetecek hakem yarın UEFA kararı ile belli olacak. Dev maç öncesi milli takımımızda İsmail Yüksek ve Orkuk Kökçü cezalı.

Son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup eden Hollanda'da takımın en etkili oyuncusu Cody Gakpo. Hollandalı hücumcu son Romanya maçında 1 gol attı ve 1'de asist üretti.

Türkiye Hollanda İle Kaç Kez Karşı Karşıya Geldi?

Türkiye ve Hollanda tarih boyunca 14 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda millilerimiz 4 kez galip geldi. 6 kez Hollanda galibiyeti ile sonuçlanan maçlarda 4 kezde beraberlik çıktı.

İki takım arasında oynayan son mücadelede Hollanda kendi sahasında millilerimizi 6-1 gibi büyük bir skorla mağlup etmeyi başarmıştı.

Editör: Abdullah Akar