Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, yeni hasat sezonu, jeotermal ve işçi ücretleriyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Akdeniz'den suma fabrikası çıkışı Akdeniz'den suma fabrikası çıkışı

Sarıgöl Ziraat Odası başkanlığında gündeme ilişkin önemli açıkalamalarda bulunan Ali İhsan Ülgen, Manisa Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Sarıgöl’de yeni açılan jeotermal ruhsat sahası ihaleleriyle ilgili birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Yeni hasat sezonun açılmasıyla birlikte belirlenen işçi ücretlerine gelen eleştirilerede cevap veren Ülgen, üzüm fiyatlarınında iyi olacağını söyledi.

İşte Ali İhan Ülgen'in açıklamalarındaki öne çıkan başlıklar;

Savaş yeniden başlıyor

Ülgen, İlçemizde 2 tane Tırazlar Mahallesinde, 1 tane Ahmetağa Mahallesinde 1 taneside Çanakçı Mahallesinde olmak üzere toplamda 4 adet yeni Jeotermal ruhsat sahası ihaleye çıktı. Bunlarla savaş yeniden başlıyor. Biz oda olarak yine ilçemizi savunmaya devam edeceğiz. Ufak tefek pürüzler olsa da, biz hiçbir zaman yılmadan davamızı açacağız ve elimizden gelen tüm gayreti yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte yapmaya devam edeceğiz. Hem siyesi partilerden hem Sarıgöl halkından destek bekliyoruz. Eleştiri değil.

Aday olmaya gerek yok

İşçi ücretleri üzerinden gelen eleştirileri de değerlendiren Ülgen, ‘’Eleştirilere bakarsak bir daha aday olmaya gerek yok’’ dedi. Ülgen, ‘’Son zamanlarda gelen eleştirilere bakıyorum seçimde aday olmaya gerek yok. Zaten daha öncede olmayacağım demiştim. İsterlerse bugün devrederim. İşçi ücretlerini Alaşehir’de aynı fiyatları açıklandı. Sadece aramızda 50 TL fark var, onu da geri çektik. Bütün kavga 50 TL’nin başında.

İşçi ücretleri için dilekçe veren arkadaşlarımız şimdi de Jeotermal için destek versinler de görelim bakalım. Bugüne kadar hiç kimseden bu konular için maddi destek almadım yine almayacağız. Fakat, Sarıgöl’den bir kişiye özellikle teşekkür etmek istiyorum Sayın Ahmet Metin beni çağırdı ‘’Başkan bu konuda bir sıkıntı varsa söyle yardımcı olalım’’ dedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Üzüm fiyatları iyi olacak

Hasat sezonunun başladığını belirten Ülgen, üzüm fiyatlarıyla ilgili de konuştu. Ülgen ‘’Üzüm fiyatlarımız iyi olacak’’ dedi.

Bağlarımızda ortalama 1,5-2 ton arası üzüm var. Üzüm fiyatlarımız iyi olacak. TARİŞ’in fiyatları açıklamasını bekliyoruz. Kuru üzümün önü açıktır. Ne TARİŞ’te ne TMO’da ne de özel işletmelerde üzüm yoktur. Talep vardır. O nedenle sumaya üzüm verecek olan arkadaşlar sersinler, fırın gibi hava bir haftada güzel üzüm olur. Hemen koşup sumaya üzüm vermesinler.

Sofralık üzümünde önü açık, hem ihracatta hem iç piyasada, bugün üzüm marketlerde  120 lira, burada 20-30 liraya üzüm vermesinler, dirensinler 12 ay emek çekiyorlar. Çiftçilik zor elektriğe zam geldi. Tarım Bakanımıza sesleniyoruz. Elektriğe çare bulsunlar.

Belediyeden umutluyum

Sarıgöl halkına sesleniyorum, seçimde bana karşı olabilirsiniz. Jeotermal için bir ve beraber olalım. Belediye CHP’ye geçti. Daha önce bu konuda destek alamamıştık şimdi umutluyum. Daha önceki yönetimden destek alamamıştık. Bol bol eleştiri aldık. Bugün bize eleştiri yapanlarda aşağı yukarı aynı grup. Bizimde hatamız olabilir. Bizim eksiğimiz varsa, gidermek için ne yapmamız gerekiyorsa yaparız. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyoruz.’’dedi.

Ülgen Gündeme Ilişkin Açıklama

Muhabir: Erdinç Alkan