Arama motorlarında sıkça aratılan filmlerden biri haline gelen Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm)  filminin konusu ve oyuncuları araştırılıyor. Bugün ATV ekranlarına gelecek olan film ile ilgili detayları haberimizde paylaştık...

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) filminin konusu ne?

2019 yılında, pek çok yıkıcı doğal afetin ardından , uluslararası bir koalisyon, iklimi kontrol eden uydulardan oluşan bir sistem olan "Dutch Boy"u devreye aldı. Şanghay'daki tayfunu etkisiz hale getirdikten sonra ABD Senatosu alt komitesi , Dutch Boy'u izinsiz olarak çevrimiçi hale getiren baş mimar Jake Lawson'ı kınadı . Yerine ABD Dışişleri Bakanı Leonard Dekkom'un emrinde çalışan kardeşi Max getirildi .

Üç yıl sonra Registan Çölü'nde görev yapan bir BM ekibi donmuş bir köy keşfeder. Uluslararası İklim Uzay İstasyonunda (ICSS) çalışan Hintli mühendis Makmoud Habib, sözde bir kazada ölmeden önce Afganistan'dan sorumlu uydudaki verileri sabit diske kopyalıyor . ABD Başkanı Andrew Palma'yı bir soruşturma yürütmeye ikna ettikten sonra Max, Jake'i araştırma için ICSS'ye gitmeye ikna eder. Hong Kong'da bir uydu, sıcaklıkları ciddi şekilde artırıyor, yangın girdaplarına neden oluyor ve birçok binanın çökmesine neden oluyor.

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (3)

Jake, hasar gören ve verileri silinen arızalı uyduları incelemek için ICSS'ye gelir. İstasyon komutanı Ute Fassbinder ve mühendis Eni Adisa, sistem uzmanı Duncan Taylor, teknisyen Al Hernandez ve güvenlik görevlisi Ray Dussette'den oluşan ekibiyle birlikte çalışıyor. Sabit sürücüyü kurtarırlar ancak bir hain olduğundan şüphelenerek mürettebattan saklarlar. Verileri incelerken, arızalara neden olan ve önemli kıdemli kişilerin uyduya giriş erişimlerini ortadan kaldıran bir virüsün bulaştığını keşfederler.

Palma'nın Dutch Boy'u silah olarak kullandığından şüphelenen Jake, Max'e virüsü ortadan kaldırmak için sistemi yeniden başlatması gerektiğini ve Palma'nın tuttuğu öldürme kodunu gerektirdiğini söyler. ICSS personeli, arızalı uyduları, yeni uydularla çarpışma yoluyla kasıtlı olarak çevrimdışı duruma getirerek etkisiz hale getirir. Dünya'ya döndüğünde Cheng Long, kendisinin ve Max'in oturum açma erişimini kaybettiklerini keşfeder ve arıza devam ederse Max'i "Geostorm" olarak bilinen küresel bir felaket konusunda uyarır. Cheng, Rico liderliğindeki haydut hükümet ajanlarından oluşan bir ekip tarafından Washington DC'ye kadar takip edilir ve onu bir trafik olayında öldürür, ancak daha önce "Zeus" demez.

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (1)

Zeus Projesi'nin bir Geostorm oluşturmak için aşırı hava koşullarını simüle ettiğini keşfeden Max , kodu alması için kız arkadaşı Gizli Servis ajanı Sarah Wilson'dan yardım ister. Bu süre zarfında, virüs kendi kendini yok etme programını başlatırken ICSS ekibi tüm operasyonların kontrolünü kaybeder.

Orlando, Florida'daki DNC sırasında Max , büyük bir dolu fırtınasının Tokyo'yu vurması ve açık denizdeki soğuk havanın Rio de Janeiro'nun bir bölümünü yok etmesinden sonra hedefin Orlando olduğunu keşfeder . Max, kendisini sabotajcı olarak ifşa ederek onu öldürmeye çalışan Dekkom'dan yardım ister.

Max, Sarah'yı bilgilendirir ve Palma'yı Dekkom'un ajanlarından korumak ve öldürme kodunu güvence altına almak için kaçırırlar. Şimşek fırtınası arenayı yok etmeden önce arenadan kaçarken Max, onların faaliyetlerini ve Dekkom'un Palma'ya ihanetini açıklar. Üçü, Dekkom'un paralı askerlerini zekalarıyla alt ettikten sonra Dekkom'u tutuklar ve Amerika'nın veraset hattındaki diğer seçilmiş yetkilileri ortadan kaldırma ve onun Amerika'nın düşmanlarını ortadan kaldırırken dünyaya hakim olmasına olanak sağlama planı konusunda onunla yüzleşir. Max ve Sarah, Palma'ya Kennedy Uzay Merkezi'ne kadar eşlik eder ve kodu iletir, ancak kendi kendini yok etme dizisinin durdurulamayacağını öğrenir.

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (2)

Küresel çapta daha fazla hava felaketi yaşanıyor. Duncan aslında Habib'in ölümünü planlayan ve Dekkom'un emriyle fırtınalar yaratan haindir ve Jake onunla yüzleşir. Jake kaçarken, ardından gelen kavgada Duncan öldürülür. Mürettebat istasyonu tahliye ederken, Jake ve Ute sistemin yeniden başlatılmasını sağlamak için geride kalır, virüsü ortadan kaldırır ve uydu kontrolünü NASA'ya aktarır , böylece Geostorm'u son saniyede engeller.

Daha sonra kendi kendini yok etme dizisi tamamlandığında yedek bir uyduyla kaçarlar. Yedek uydunun iticilerini işaret olarak kullandıktan sonra, Hernandez'in pilotluk yaptığı yakındaki bir mekik onları alır. Altı ay sonra Jake, bir kez daha Dutch Boy'un baş mühendisi olarak çalışıyor ve artık uzay istasyonunu yeniden inşa eden uluslararası bir komite tarafından yönetiliyor.

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) filminin oyuncuları kim?

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Gerard Butler , uydu tasarımcısı, eski ICSS komutanı ve Hannah'nın babası Jake Lawson rolünde
  • Jim Sturgess, Dışişleri Bakan Yardımcısı Max Lawson, Jake'in küçük kardeşi ve Hannah'nın amcası rolünde
  • Abbie Cornish , Max'in nişanlısı ABD Gizli Servis Ajanı Sarah Wilson rolünde
  • Alexandra Maria Lara , uzay istasyonunun komutanı ve DLR / ESA astronotu Ute Fassbinder rolünde
  • Ed Harris ABD Dışişleri Bakanı Leonard Dekkom rolünde
  • Andy García ABD Başkanı Andrew Palma rolünde
  • Richard Schiff, Virginia Senatörü Thomas Cross rolünde
  • Robert Sheehan , ICSS'nin İngiliz mürettebat üyesi ve UKSA /ESA astronotu Duncan Taylor rolünde
  • Eugenio Derbez , ICSS ve AEM astronotu Meksikalı mürettebat üyesi Al Hernandez rolünde
  • Adepero Oduye , ICSS ve NASRDA astronotu Nijeryalı mürettebat üyesi Eni Adisa rolünde
  • Amr Waked , ICSS ve CNES /ESA astronotu Fransız mürettebat üyesi Ray Dussette rolünde
  • Daniel Wu , Dutch Boy Programının Hong Kong merkezli süpervizörü Cheng Long rolünde
  • David S. Lee  [ d ] Rico rolünde
  • Zazie Beetz , bir siber güvenlik uzmanı olan Dana rolünde ve Max ile iyi arkadaşlar
  • Talitha Bateman , Jake'in kızı ve Max'in yeğeni Hannah Lawson rolünde. Filmin başlangıç ​​ve bitiş anlatıcısıdır.
  • Billy Slaughter Karl Dright rolünde
  • Tom Choi Çin Temsilcisi Lee rolünde
  • Mare Winningham Dr. Jennings rolünde
  • Jeremy Ray Taylor Emmett rolünde
  • Gregory Alan Williams General Montgaff rolünde
  • Drew Powell, Chris Campbell rolünde

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) filminin fragmanı

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) filmi nerede çekildi?

Filmin ana çekimleri 20 Ekim 2014'te New Orleans , Louisiana'da başladı ve 10 Şubat 2015'e kadar sürdü. Çekimler ilk gün Loyola Bulvarı'nda başladı. Bazı NASA sahneleri Kasım 2014 ve Ocak 2015'te New Orleans'taki bir NASA Roket Fabrikasında çekildi.